Ρίβερς: «Υπάρχει λόγος που με θεωρούν από τους καλύτερους σουτέρ»

Ρίβερς: «Υπάρχει λόγος που με θεωρούν από τους καλύτερους σουτέρ»

Γιώργος Κούβαρης
Ρίβερς: «Υπάρχει λόγος που με θεωρούν από τους καλύτερους σουτέρ»
Ο Κέι Σι Ρίβερς μίλησε στην EuroLeague Greece για την πρώτη φετινή ήττα του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ, στάθηκε στην διακοπή με τη διαφορά στο +10, ενώ έδωσε και τις απαντήσεις του για την αστοχία του στα τελευταία ματς!

Είναι γεγονός ότι στα τελευταία παιχνίδια ο Κέι Σι Ρίβερς βρίσκεται μακριά από τον καλό του εαυτό. Περίοδος ντεφορμαρίσματος; Χρειάζεται ψυχολογική ανάταση; Περίμενε το πρώτο σουτ που θα του έλυνε τα χέρια; Το σίγουρο είναι ότι μέχρι το ματς με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ο Αμερικανός γκαρντ είχε μόλις 2/23 τρίποντα τον τελευταίο μήνα στην EuroLeague, δηλαδή ποσοστό της τάξεως του 8,6%! Αν συνυπολογίσουμε και τα 0/2 στο πρώτο ημίχρονο, το ποσοστό κατέβαινε στο 8%.

Όμως ένας μεγάλος σουτέρ, δεν ξεχνάει... να σουτάρει. Απλά περίμενε την κατάλληλη στιγμή. Τη στιγμή που θα έβλεπε τη μπάλα να προσγειωνόταν στο αντίπαλο διχτάκι και εκείνος να έπαιρνε επιπλέον ψυχολογία από τους πανηγυρισμούς της εξέδρας. Όχι, τα πράγματα δεν έχουν ακριβώς έτσι. Τουλάχιστον για τον Κέι Σι Ρίβερς!

Ο Αμερικανός «μπόμπερ» μπορεί να προερχόταν από μια περίοδο που δεν του... έβγαινε τίποτε απολύτως ωστόσο δεν τον είχε πάρει από κάτω. Μπορεί αυτό να φαινόταν στον απλό κόσμο, αλλά εκείνος ήξερε ότι κάποια στιγμή θα τα έβαζε ξανά.

«Θα συνεχίσω να σουτάρω»

«Ποτέ δεν ήμουν εκτός παιχνιδιού. Κοιτάξτε τα συνολικά στατιστικά μου. Μπορεί να έχασα μερικά σουτ στα τελευταία ματς αλλά δεν ανησυχώ. Κάνω αυτό που κάνω πάντα. Εχω βάλει μεγάλα σουτ, έχω κάνει μεγάλα παιχνίδια και καθένας μπορεί να πιστέψει ότι θέλει. Για κάποιον λόγο με θεωρούν έναν από τους καλύτερους σουτέρ στην Ευρώπη. Και φυσικά θα συνεχίσω να παίρνω τα σουτ!» ξεκαθαρίζει στην EuroLeague Greece μετά την πρώτη ήττα του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ από την ΤΣΣΚΑ.

Ουσιαστικά, κάτι έχασαν, αλλά και κάτι κέρδισαν οι «πράσινοι». Μπορεί να έχασαν το ματς, αλλά είδαν τον Κέι Σι Ρίβερς να... ξυπνάει στο δεύτερο ημίχρονο και να προσπαθεί να σπρώξει την ομάδα του στη νίκη. Τόσο στα προηγούμενα ματς, όσο και σε αυτό με την ΤΣΣΚΑ στο πρώτο ημίχρονο, ο κόσμος των «πρασίνων» ήθελε να τονώσει την ψυχολογία του τραγουδώντας ρυθμικά το όνομά του τη στιγμή που δεν μπορούσε να ευστοχήσει με τίποτα: «Άκουγα το κοινό που φώναζε το όνομά μου, αλλά εγώ έπρεπε να μείνω συγκεντρωμένος στο παιχνίδι. Σίγουρα πρόκειται για μια τεράστια ώθηση για μένα, αλλά εγώ πρέπει να κάνω τη δουλειά μου. Είναι πολύ ωραίο που έχουμε τους οπαδούς κοντά μας και εκτιμώ πολύ τη συμπαράστασή τους» συνέχισε ο Αμερικανός.

«Παρά τη διακοπή ήταν στο χέρι μας να κρατήσουμε τη διαφορά»

Άλλωστε ήταν από τους κύριους εκφραστές του Παναθηναϊκού για να πάει ο δείκτης του σκορ στο +10 (46-36). Όμως σε εκείνο το σημείο μια 5λεπτη διακοπή στάθηκε αρκετή για να «χαλάσει» το «momentum» της ελληνικής ομάδας και να γείρει τη πλάστιγγα στη μεριά των φιλοξενούμενων: «Ήμασταν μπροστά με 10 πόντους διαφορά, είχαμε το momentum του αγώνα, όμως έγινε μια διακοπή που κράτησε 5-6 λεπτά. Δεν ξέρω αν έπαιξε ρόλο για την εξέλιξη του αγώνα, αλλά ήταν δουλειά μας να κρατήσουμε τη διαφορά και τη νίκη» εξηγεί ο Ρίβερς και στέκεται στην πρώτη ήττα του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ:

«Χάσαμε. Συμβαίνουν αυτά. Έτσι είναι η EuroLeague. Για παράδειγμα η ΤΣΣΚΑ είχε γνωρίσει μια βαριά ήττα εκτός έδρας και σίγουρα δεν ήθελε να επαναλάβει παρόμοια εμφάνιση και στο μεταξύ μας ματς. Τώρα ήρθαν έτοιμοι και απολύτως προετοιμασμένοι ενώ στο τέλος κάναμε κάποια λάθη τα οποία μας πλήγωσαν περισσότερο».

«Δεν θα μας επηρεάσουν οι δύο ήττες για τη συνέχεια»

Όσον αφορά τη συνέχεια υπογράμμισε ότι ο Παναθηναϊκός παραμένει στο... κόλπο λέγοντας ότι «δεν πρόκειται να επηρεαστούμε γιατί έχουμε άλλα 11 παιχνίδια μπροστά μας, ενώ ακόμα βρισκόμαστε σε καλή θέση. Μπορούμε να ξεκινήσουμε ένα νέο σερί στην έδρα και... voila! Επιστρέψαμε και πάλι. Καθένας μπορεί να το δει όπως θέλει» και συμπλήρωσε: «Σίγουρα είναι πολύ δύσκολο να παίζεις back to back παιχνίδι με τις δύο τελευταίες πρωταθλήτριες Ευρώπης, αλλά ήταν στο χέρι μας να κάνουμε τις νίκες και να βρεθούμε στις δύο πρώτες θέσεις της κατάταξης. Δεν τα καταφέραμε αλλά παραμένουμε ακόμα στην πρώτη πεντάδα!»

Όσο για το αν έχει στο μυαλό του το ντέρμπι των «αιωνίων» στις 29 του μήνα; «Οχι δεν σκέφτομαι καθόλου τον Ολυμπιακό. Έχουμε άλλα δύο παιχνίδια μέχρι τότε με το Λαύριο και την Ζάλγκιρις. Από εκεί και πέρα δεν σκέφτομαι κάτι άλλο.»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.