Νίκολα Βούισιτς: Η αγάπη του η Μακάμπι, ο έρωτάς του ο Ολυμπιακός (pics & vids)

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Νίκολα Βούισιτς: Η αγάπη του η Μακάμπι, ο έρωτάς του ο Ολυμπιακός (pics & vids)
Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μακάμπι Τελ Αβίβ και η Euroleague Greece θυμίζει όσα πέτυχε στις δύο ομάδες ο Νίκολα Βούισιτς.

Για την Μακάμπι Τελ Αβίβ είναι ένας ζωντανός θρύλος.

Για τον Ολυμπιακό υπήρξε ένας από τους καλύτερους σέντερ και βασικός πυλώνας της νέας εποχής των «ερυθρόλευκων».

Αν ρωτήσει κανείς τον Νίκολα Βούισιτς για το αγαπημένο του μέρος πρώτα θα πει Τελ Αβίβ, μετά Πειραιάς και θα ακολουθήσει το Σπλιτ στο οποίο μεγάλωσε.

Με αφορμή την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Μακάμπι η Euroleague Greece θυμίζει όσα πέτυχε στην καριέρα του ο Κροάτης σέντερ καθώς και μικρές άγνωστες λεπτομέρειες.

Ο Νίκολα Βούισιτς είναι από τους κορυφαίους σέντερ όλων των εποχών της Euroleague και η άποψή μας δεν είναι καθόλου υποκειμενική.

Κατέκτησε δύο φορές το τρόπαιο, υπήρξε τρεις σεζόν μέλος της καλύτερης πεντάδας, δύο φορές της δεύτερης καλύτερης πεντάδας και έχει θέση ανάμεσα στους κορυφαίους παίκτες του θεσμού για την πρώτη δεκαετία του 2000.

Ο Κροάτης σέντερ τίμησε τη φανέλα της Μακάμπι 8 σεζόν και του Ολυμπιακού δύο, ενώ από το 2013 όπου και αποσύρθηκε διατηρεί τη θέση του Team Manager της «ομάδας του λαού».

ΤΑ ΔΥΟ TRIPLE DOUBLE

Λούκα Ντόνσιτς και Νικ Καλάθης έχουν πλησιάσει στο triple double ουκ ολίγες φορές, αλλά δεν το έχουν καταφέρει ακόμη.

Ο Νίκολα Βούισιτς είναι ο πρώτος μπασκετμπολίστας στη νέα εποχή της Euroleague (2001) που το πέτυχε και μάλιστα δύο φορές.

Στις 03/11/2005 κόντρα στην Πρόκομ (95-68) κατέγραψε 11 πόντους, 12 ριμπάουντ και 11 ασίστ και το επανέλαβε την επόμενη σεζόν σε αναμέτρηση με αντίπαλο την Ολίμπια Λιουμπλιάνας (110-87) τελειώνοντας με 27 πόντους, 10 ριμπάουντ και 10 ασίστ!

Στον Ολυμπιακό κατέκτησε ένα Κύπελλο Ελλάδας, ωστόσο συμμετείχε σε δύο Final 4 (2009, 2010). Ο Βούισιτς με την εμπειρία του πρόσφερε πολλά στους Σοφοκλή Σχορτσανίτη και Γιάννη Μπουρούση οι οποίοι ακόμη τον μνημονεύουν για τις συμβουλές του.

Πάντα χαμογελαστός, πάντα ήρεμος και πάντα έτοιμος να «σκοτώσει» τον αντίπαλο είτε με τις low post κινήσεις του είτε με τις χαρισματικές πάσες του.

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑ

Ο Νίκολα Βούισιτς λατρεύει το μπιλιάρδο και παίζει άπειρες ώρες, ενώ επίσης αγαπά τον ήλιο και το κόκκινο κρασί.

Ενίοτε βάζει σορτσάκι και κάνει ατομική προπόνηση στους ψηλούς της Μακάμπι.

Το καλοκαίρι του 2001 τον απέκτησε η Μακάμπι, ωστόσο ο Νέιτ Χάφμαν αποφάσισε να παίξει μία ακόμη σεζόν κι έτσι δεν υπήρχε χώρος στο ρόστερ. Ο Σιμόν Μιζράχι τον έδινε δανεικό και ο Μπόγκνταν Τάνιεβιτς που έβρισκε ταλέντα κάτω από... πέτρες τον πήρε στη Βιλερμπάν. Η γαλλική ομάδα εκείνη τη σεζόν κατέκτησε το πρωτάθλημα μετά από 21 χρόνια... φαντάζεστε τον βασικό λόγο.

ΟΝΕΙΡΕΜΕΝΟ ΦΙΝΑΛΕ

Η καριέρα του ολοκληρώθηκε το 2013 όπως ακριβώς την ονειρευόταν. Στο Γιαντ Ελιάου η Μακάμπι προσκάλεσε τον Ολυμπιακό για φιλικό στο οποίο κρέμασε τη φανέλα με το Νο7.

Ο Βούισιτς αγωνίστηκε για τελευταία φορά παίζοντας από ένα ημίχρονο για κάθε μία από τις αγαπημένες του ομάδες.