Ρόμπερτς: Αστάθεια, τραυματισμοί και... 40% στο τρίποντο!

Αντωνία Σπανού
Ρόμπερτς: Αστάθεια, τραυματισμοί και... 40% στο τρίποντο!
Ο Μπράιν Ρόμπερτς επιστρέφει στην αποστολή του Ολυμπιακού και η Euroleague Greece εστιάζει στον Αμερικάνο γκαρντ και σε αυτά που έχει προσφέρει σε 14 ευρωπαϊκά παιχνίδια για τον Ολυμπιακό.

Oι ομάδες της Euroleague έχουν δώσει ήδη τα πρώτα 16 παιχνίδια της διοργάνωσης και πλέον υπάρχει ξεκάθαρη άποψη για τους παίκτες που πατούν στο παρκέ.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας, ξεπερνώντας τεράστιες δυσκολίες και για ακόμα μια σεζόν σοβαρούς τραυματισμούς.

Θύμα των ατυχιών έχει πέσει και ο Mπράιν Ρόμπερτς, μεταξύ άλλων, που έχει κάνει πολύ μεγάλα παιχνίδια, αλλά έχει βρεθεί και να ψάχνεται σε αρκετά ακόμα.

Πλέον, ο Ολυμπιακός βρίσκεται μπροστά στην πρόκληση της Μπασκόνια και ο Αμερικανός γκαρντ ετοιμάζεται να επιστρέψει στην αποστολή της ομάδας του, μετά από μια ατυχία που είχε και χρειάστηκε να μείνει εκτός στο προηγούμενο παιχνίδι κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο.

Ο «ερυθρόλευκος» άσος, που έφτασε το καλοκαίρι στο «Λιμάνι» για να πάρει ουσιαστικά την θέση του Ντάνιελ Χάκετ, έχει δώσει ξεκάθαρο δείγμα γραφής και η Euroleague Greece εστιάζει στα όσα έχει προσφέρει ο Ρόμπερτς μέχρι τώρα στην πορεία των «ερυθρόλευκων» στην φετινή διοργάνωση.

ΨΑΧΝΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΌ ΤΙΣ... ΑΤΥΧΙΕΣ

Ο Ρόμπερτς είναι ένας ακόμα από τους άτυχους του Ολυμπιακού καθώς έχει χρειαστεί και εκείνος να χάσει παιχνίδια. Μάλιστα η σεζόν του ξεκίνησε με μια θλάση από την οποία έχασε και μέρος της προετοιμασίας της ομάδας του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν να μείνει εκτός στο πρώτο παιχνίδι μεταξύ και πάλι των δύο ομάδων (Ολυμπιακός και Μπασκόνια) και να μην μπορέσει να προσφέρει στο παιχνίδι του Ηρακλείου.

Η πορεία του Μπράιν Ρόμπερτς ξεκίνησε από το παιχνίδι της δεύτερης αγωνιστικής της διοργάνωσης κόντρα στην Μάλαγα και από τότε χρειάστηκε να λείψει και πάλι στο τελευταίο ματς της ομάδας του κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο.

Μέσα στην φετινή σεζόν κατάφερε και έπαιξε 14 παιχνίδια, έχοντας πάντως και εκείνος να αντιμετωπίσει δυσκολίες...δίπλα του. Είναι γεγονός ότι ο Ολυμπιακός για ακόμα μια σεζόν έχει ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ από τραυματισμούς.

Συγκεκριμένα στην θέση των γκαρντ έχει χρειαστεί να λείψουν όλοι οι γκαρντ του με εξαίρεση μόνο τους Γιάνις Στρέλνιεκς (στην Euroleague) και τον νεαρό Βασίλη Τολιόπουλο.

Όπως είναι γνωστό ο Βασίλης Σπανούλης έχασε αρκετά ματς εξαιτίας του τραυματισμού του, ενώ και ο Βαγγέλης Μάντζαρης έπαιζε για σειρά αγώνων τραυματίας πριν μείνει εκτός και εκείνος για να αναρρώσει.

Ο Μπράιν Ρόμπερτς χρειάστηκε να βγει μπροστά για την ομάδα του και υπήρξαν ματς που το έκανε με επιτυχία και άλλα με όχι τόσο.

Ο ίδιος προέρχεται από το ΝΒΑ και παρόλο που έχει εμπειρία από την κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση φαίνεται πως ακόμα ψάχνει τρόπο να ανταποκριθεί στον ρόλο του και να παραμείνει σταθερά σε υψηλό επίπεδο επίπεδο.

ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΑ ΜΑΤΣ, 40% ΣΤΟ ΤΡΙΠΟΝΤΟ

Ο Ρόμπερτς άφησε το καλοκαίρι τον «μαγικό» κόσμο του ΝΒΑ για να επιστρέψει στην Ευρώπη, είχε φορέσει στο παρελθόν την φανέλα της Μπάμπεργκ και να αγωνιστεί με τα χρώματα του Ολυμπιακού.

Στα 32 του πλέον είναι στην ώριμη φάση της καριέρας του και ήρθε στην Ελλάδα για να αγωνιστεί στο υψηλότερο ευρωπαϊκό επίπεδο και να αποδείξει ότι μπορεί να σταθεί σε αυτό με επιτυχία.

Μετά από αρκετά ματς με την «ερυθρόλευκη» φανέλα αυτό που έχει γίνει σαφές είναι ότι του αρέσει να πρωταγωνιστεί, αλλά πολλές φορές παρασύρεται από την μετριότητα του. Μοιράζεται την θέση «1» με τον Βαγγέλη Μάντζαρη κυρίως και ο ένας θεωρητικά συμπληρώνει τον άλλον.

Ο Μπράιν Ρόμπερτς συνολικά μέχρι τώρα βρίσκεται στο παρκέ 20' και 39'' και μετρά 7 πόντους κατά μέσο όρο και 1.7 ασίστ.

Αυτό βέβαια που είναι άκρως εντυπωσιακό στις εμφανίσεις του είναι το εξαιρετικό ποσοστό στο τρίποντο που φτάνει στο 40%, έχοντας ευστοχήσει σε 14 από τις 35 προσπάθειες που έχει πάρει.

Μέχρι τώρα έχει κάνει δύο σπουδαίες εμφανίσεις. Η μία και πιο εμφατική ήταν εκείνη κόντρα στην Φενέρμπαχτσε, όπου ο Ρόμπερτς μέτρησε 21 πόντους με 5/7 τρίποντα, μοίρασε 2 ασίστ και μάζεψε και 17 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, ενώ ήταν καταλυτικός για να πάρει την νίκη η ομάδα του στην παράταση του παιχνιδιού.

Ακολούθησε η γεμάτη εμφάνιση κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα, όπου όμως δεν έμεινε πολύ στο παρκέ και στην συνέχεια ήρθε ακόμα μια εξαιρετική εμφάνιση κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο.

Κόντρα στους Ιταλούς ο Αμερικανός βγήκε και πάλι μπροστά με 18 πόντους, 3 ασίστ και 21 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, ολοκληρώνοντας την καλύτερη του εμφάνιση με την «ερυθρόλευκη» φανέλα.

Αυτές είναι και οι εμφανίσεις που έχει καταφέρει να ξεχωρίσει, μέχρι τώρα δείχνοντας και εκείνος με την σειρά του ότι χρειάζεται χρόνο. Οι τραυματισμοί και οι προσθαφαιρέσεις είναι φανερό ότι αποσυντονίζουν τους παίκτες τους Σφαιρόπουλου και ο Ρόμπερτς ψάχνει με την σειρά του μαζεμένα ματς που θα του δώσουν ώθηση.

Το κακό του παιχνίδι στο Κάουνας, ακολούθησε ακόμα μια ατυχία, αλλά πλέον επιστρέφει και η ομάδα του δεν θα μπορούσε να τον έχει περισσότερο ανάγκη.

Μαζί με τον Βαγγέλη Μάντζαρη, που δείχνει με την σειρά του ανεβασμένος στα τελευταία παιχνίδια, ψάχνουν τον χρόνο και την συνέπεια για να βγάλουν στο παρκέ αυτά που είναι ικανοί.

Μένει να δούμε αν οι τραυματισμοί ανήκουν στο παρελθόν και πως ο Αμερικανός θα ανταποκριθεί αποτελεσματικά στο πιο δύσκολο σημείο της σεζόν.