ΜακΛιν: «Καλύτεροι με Σπανούλη, ηγέτης ο Πρίντεζης»

Αντωνία Σπανού
ΜακΛιν: «Καλύτεροι με Σπανούλη, ηγέτης ο Πρίντεζης»
Ο Τζαμέλ ΜακΛιν μιλώντας στην Euroleague Greece τόνισε ότι αν και η ομάδα περιμένει τον Σπανούλη, ο ηγετικός ρόλος του Πρίντεζη είναι άκρως πετυχημένος, αφού οι ερυθρόλευκοι αρχίζουν να ... ρολάρουν, όπως έδειξαν και κόντρα στη Χίμκι.

O νέος σέντερ του Ολυμπιακού, Τζαμέλ ΜακΛιν, ήταν για ακόμα ένα παιχνίδι απόλυτα αποτελεσματικός και σε συνδυασμό με τον Νίκολα Μιλουτίνοφ δημιουργούν ένα εξαιρετικό δίδυμο ψηλών.

Ο Αμερικανός σέντερ, κόντρα στην Χίμκι, σε 14' και 43'' πρόλαβε και μέτρησε 9 πόντους, να κατεβάσει 5 ριμπάουντ και να μοιράσει και 1 ασίστ.

Ο «ερυθρόλευκος» ψηλός μίλησε μετά το τέλος του αγώνα στην Euroleague Greece για την απαιτητική συνέχεια, για την επιστροφή του Βασίλη Σπανούλη αλλά και τον ηγέτη Γιώργο Πρίντεζη.

Κλείνοντας ο ΜακΛιν αναφέρθηκε στον ρόλο του στην νέα του ομάδα, αλλά και στον κόσμο που την κατάλληλη στιγμή... μπήκε στο παιχνίδι και βοήθησε τον Ολυμπιακό να φτάσει στην νίκη.

«ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΤΑΠΙΕΙΝΟΙ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΟΙ»

Ο Τζαμέλ ΜακΛιν αρχικά στάθηκε στο αμυντικό «κλείδωμα» της Χίμκι και έδωσε το σύνθημα για την συνέχεια.

«Νομίζω ότι το κλειδί του ματς ήταν ότι παίξαμε εξαιρετικά στην άμυνα, τους επιβραδύναμε και προσπαθήσαμε να τους βγάλουμε έξω από τον ρυθμό τους και αυτό μας βοήθησε να ελέγξουμε το παιχνίδι.

Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε. Πρέπει να αρχίσουμε να μαθαίνουμε ο ένας τον άλλον. Θεωρώ ότι ακόμα είναι νωρίς. Αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να παραμείνουμε ταπεινοί, να μείνουμε συγκεντρωμένοι και να συνεχίσουμε να παίζουμε καλό μπάσκετ».

«ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΗΓΕΤΗΣ Ο ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ»

Ο Αμερικανός σέντερ τόνισε επίσης ότι η επιστροφή Σπανούλη θα δυναμώσει και άλλο τον Ολυμπιακό, αλλά δεν μπορούσε να μην αναφερθεί στην εξαιρετική δουλειά που κάνουν όλοι την ομάδα όλο αυτό τον καιρό.

«Φυσικά η επιστροφή Σπανούλη θα μας δυναμώσει κι άλλο, αλλά αυτήν την στιγμή κάνουμε εξαιρετική δουλειά με τα γκαρντ μας, τον Μάντζαρη, τον Ρόμπερτς μας... ελέγχουν, ενώ ο Πρίντεζης είναι εξαιρετικός ηγέτης. Πρέπει να συνεχίσουμε να παίζουμε και να συνεχίσουμε την καλή δουλειά που κάνουμε».

«ΘΑ ΒΕΛΤΙΩΘΩ»

Ο ΜακΛιν αναφέρθηκε και στον ρόλο του στην ομάδα, στο σύστημα και κατά πόσο έχει προσαρμοστεί σε αυτό, ενώ αποθέωσε τον Γιάννη Σφαιρόπουλο.

«Ο ρόλος μου είναι να κάνω ακριβώς αυτό που κάνω στον Ολυμπιακό. Να δίνω ενέργεια όταν μπαίνω, να παίζω απλά. Είμαι ενθουσιασμένος που βρίσκομαι εδώ, νοιώθω πολύ καλά με το σύστημα. Ο προπονητής με δοκιμάζει, οι συμπαίκτες μου το ίδιο οπότε πρέπει να συνεχίσω να βελτιώνομαι. Ακόμα είναι νωρίς και υπάρχει πολύ μεγάλο περιθώριο βελτίωσης».

Τα καταφέρνουμε αρκετά καλά μέχρι τώρα. Τις περασμένες ημέρες είχαμε πολλά παιχνίδια που έπρεπε να δώσουμε και τώρα πρέπει να γυρίσουμε το διακόπτη για ένα πολύ δύσκολο ματς την Κυριακή κόντρα στον Άρη.

Ο κόουτς κάνει εξαιρετική δουλειά στην προετοιμασία μας, μας κρατάει ήρεμους, μας κρατάει ξεκούραστους, μας κρατάει σε εξαιρετική κατάσταση μετά από τόσα συνεχόμενα παιχνίδια ώστε να είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε αυτόν τον μακρύ δρόμο και να είμαστε ανταγωνιστικοί για να κερδίσουμε το παιχνίδια».

Κλείνοντας, δεν μπορούσε να μην αναφερθεί στον κόσμο που την κατάλληλη στιγμή έσπρωξε τους «ερυθρόλευκους» στην νίκη δίνοντας παλμό και ενέργεια.

«Λατρεύω την ενέργεια που μας δίνουν οι οπαδοί στο ΣΕΦ. Ειδικά σήμερα στο τρίτο δεκάλεπτο που άνοιξε ο ρυθμός, χρησιμοποιήσαμε την ενέργεια του κόσμου για να πάρουμε ένα έξτρα μπουστάρισμα ενέργειας όταν ίσως να νοιώθαμε κουρασμένοι. Το χρειαζόμαστε αυτό γιατί μας κρατάει ενθουσιασμένους στο παρκέ».