Μάντζαρης: «Η ΤΣΣΚΑ το πήρε γιατί... δεν ήμασταν εμείς εκεί»

Μάντζαρης: «Η ΤΣΣΚΑ το πήρε γιατί... δεν ήμασταν εμείς εκεί»
O Βαγγέλης Μάντζαρης μίλησε στο gazzetta.gr για την πρόκριση του Ολυμπιακού στο Final 4 και... προετοίμασε την ΤΣΣΚΑ για την άφιξη των «ερυθρολεύκων» στην Πόλη. «Πέρυσι το πήραν, μακάρι φέτος να... έχουν θέμα» τόνισε.

Οι μεγαλύτεροι αγώνες στην Sportingbet. Παίξε νόμιμα με πριμ 5% στο Μονακό – Γιουβέντους (21+).

Ο Ολυμπιακός έχει μόλις κερδίσει για 3η φορά την Εφές στην σειρά για τα playoffs της Euroleague και έχει τσεκάρει το εισιτήριο του του για το Final 4 της Πόλης.

Η πρόκριση δεν ήρθε εύκολα, αντίθετα ήρθε με τον τρόπο που έχουν μάθει οι παίκτες του Ολυμπιακού να την παίρνουν.

Δύσκολα, με κατάθεση ψυχής και εντυπωσιακά.

Μέσα στον γενικότερο... πανικό σε συνδυασμό με χαρά που υπήρχε μέσα στα αποδυτήρια ο Βαγγέλης Μάντζαρης μίλησε στο gazzetta.gr και έκανε έναν μίνι απολογισμό της σειράς μέχρι τώρα.

«Στο σημερινό (σ.σ χθεσινό) παιχνίδι δείξαμε χαρακτήρα. Για ακόμα μια φορά καταθέσαμε ψυχή.

Αν και μέχρι το ημίχρονο δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να βρεθούμε πίσω στο σκορ, βγάλαμε ενέργεια στο δεύτερο μέρος σε άμυνα και επίθεση, συγκεντρωθήκαμε και αυτό το γεγονός μας έδωσε αυτή την νίκη και αυτή την διαφορά στο τέλος.

Δεν σταματήσαμε ποτέ να το πιστεύουμε και αυτό δείξαμε και μέσα στο γήπεδο».

Στην συνέχεια ο «ερυθρόλευκος» γκαρντ θέλησε να σταθεί στο σημαντικότερο στοιχείο που χαρακτηρίζει τον Ολυμπιακό τα τελευταία χρόνια και δεν είναι άλλο από τη νοοτροπία που «φωνάζει» να μην τα παρατάει ποτέ, κανείς!

Μάλιστα, όπως ισχυρίστηκε, η ομάδα έχει πλέον διαμορφωθεί έτσι που ακόμα και στα δύσκολα, ακόμα κι αν ερχόταν ο αποκλεισμός από το Final 4, πάλι ο χαρακτηρισμός που θα έδινε στην ομάδα, θα ήταν «οικογένεια».

«Έχουμε δείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι έχουμε “χτίσει” τον χαρακτήρα μας και την νοοτροπία μας η οποία δεν μας επιτρέπει να τα παρατάμε εύκολα, ακόμα και όταν βρισκόμαστε με την πλάτη στον τοίχο.

Μπορούμε να κάνουμε ανατροπές, έχουμε κάνει πάρα πολλές και τα προηγούμενα χρόνια και έτσι έγινε και φέτος.

Τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα. Έχουμε μπροστά μας το Final 4. Έχουμε πει, ότι και αν συμβαίνει, είμαστε ενωμένοι.

Ακόμα και αν χάναμε και αποκλειόμασταν πάλι θα ήμασταν μαζί, μια οικογένεια, όπως έγινε και πέρυσι. Αυτό φαίνεται και σε βάθος χρόνου. Δεν αλλάζουν την νοοτροπία μας οι καταστάσεις που βιώνουμε.

Πόσο συσπειρωμένοι ήμασταν φάνηκε στα παιχνίδια που χάναμε στην Τουρκία. Το ένα το χάσαμε στο τέλος τελικά και το άλλο το κερδίσαμε και σήμερα έγινε πάλι κάτι ανάλογο.

Βρεθήκαμε πίσω στο σκορ αλλά μπορέσαμε και κερδίσαμε. Ο χαρακτήρας μας φαίνεται και μέσα στο γήπεδο και εκτός γηπέδου».

Επί προσωπικού, αυτό που είχε να τονίσει για τη δική του, 4η παρουσία στο τελικό στάδιο της Euroleague, ήταν πως:

«Σίγουρα είμαι πολύ περήφανος που θα βρεθώ για 4η φορά στην καριέρα μου σε Final 4.

Είμαι χαρούμενος που το έκανα με αυτήν την ομάδα και έχουμε καταφέρει τόσα πολλά αυτά τα χρόνια. Μακάρι να καταφέρουμε και άλλα τόσα...»

Επόμενη αντίπαλος του Ολυμπιακού, στην Πόλη, πλέον, όπου οι Πειραιώτες επιστρέφουν με στόχο πλέον το 4ο ευρωπαϊκό, είναι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Δημήτρη Ιτούδη.

Με οδηγό, λοιπόν, τον εκπληκτικό τελικό του 2012, αλλά και τους νικηφόρους ημιτελικούς των 2013 και 2015, ο Βαγγέλης Μάντζαρης δεν είπε μεγάλα λόγια, αλλά έδειξε... ήδη έτοιμος.

«Η ΤΣΣΚΑ είναι μια από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη, είναι η περσινή πρωταθλήτρια , την ξέρουμε , μας ξέρει.

Εμείς πάμε στο Final 4 να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και από εκεί και πέρα ο καλύτερος την συγκεκριμένη ημέρα θα κερδίσει, πολύ απλά», δήλωσε.

Ο κόσμος του Ολυμπιακού σχεδόν... χαίρεται κάθε φορά που οι Ρώσοι έρχονται αντιμέτωποι με την ομάδα τους και μάλιστα, το αστειάκι περί ψυχολογικού προβλήματος κυριαρχεί στις κουβέντες της εξέδρας.

Ο Έλληνας γκαρντ δεν φάνηκε να το συμμερίζεται απόλυτα, αλλά μεταξύ σοβαρού και αστείου, κράτησε και την επιφύλαξη του για το... θέμα που ενδεχομένως θα έχει η «αρκούδα» μόλις ξαναβρεί τον σύλλογο του Πειραιά απέναντί της.

«Δεν πιστεύω ότι η ΤΣΣΚΑ έχει κάποιο... ψυχολογικό μαζί μας.

Στα προηγούμενα χρόνια ίσως αυτή η πλάκα να είχε κάποια βάση και να το δικαιολογούσα, αλλά τώρα που κατέκτησαν και αυτοί το τρόπαιο νομίζω δεν υπάρχει κάτι.

Βέβαια την περσινή Euroleague την κατέκτησαν χωρίς εμάς εκεί, οπότε μακάρι όντως να τους δημιουργούμε κάποιο... θέμα και να έρθουν θετικά τα πράγματα για εμάς», ήταν η απάντηση του Μάντζαρη.