Παπαπέτρου: «Δεν ήρθε το τέλος του κόσμου»

Αντωνία Σπανού
Παπαπέτρου: «Δεν ήρθε το τέλος του κόσμου»
Ο Ιωάννης Παπαπέτρου μίλησε στο gazzetta.gr για την αντίδραση της Εφές, τόνισε ότι ο Ολυμπιακός έκανε λάθος στην διαχείριση των τελευταίων λεπτών ενώ έδωσε το σύνθημα για την Τουρκία.

Ο Ολυμπιακός έχασε από την Εφές με 73 – 71 στο Game 2 της σειράς των playoffs για το Final 4 και το πλεονέκτημα άλλαξε χέρια και πέρασε σε αυτά των Τούρκων.

Η εύκολη νίκη στο πρώτο ματς, δεν είχε συνέχεια και σε ένα σκληρό παιχνίδι οι Τούρκοι κατάφεραν να πάρουν πολύτιμο προβάδισμα. Πλέον ο Ολυμπιακός καλείται να βγάλει αντίδραση και να διορθώσει τα κακώς κείμενα για να πάρει το πολύτιμο διπλό στην Τουρκία.

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου βρέθηκε στο παρκέ για σχεδόν 17 λεπτά πετυχαίνοντας ένα τρίποντο μίλησε στο gazzetta.gr για την λάθος αντίδραση της ομάδας του στα τελευταία λεπτά, ανέλυσε την διαφορά των δύο παιχνιδιών που έδωσαν οι ομάδες και φυσικά έδωσε το σύνθημα για την συνέχεια

της σειράς.

«Κακώς αιφνιδιαστήκαμε, ξέραμε ότι θα παίξουν έτσι»

«Η Εφές αντέδρασε και έπαιξε καλύτερα από το προηγούμενο παιχνίδι. Εμείς πολύ κακώς αιφνιδιαστήκαμε, γνωρίζαμε ότι θα αλλάξουν και θα παίξουν έτσι, μπήκαν πιο δυνατά στο ματς.

Τι να πω, το παιχνίδι ήταν 7 πόντους νομίζω 4 λεπτά πριν το τέλος, μπορούσαμε με την εμπειρία μας και με την ποιότητα που διαθέτουμε να το τελειώσουμε.

Αντίθετα επιτρέψαμε στην Εφές να ξαναμπεί στο ματς και τελικά να χάσουμε στο τελευταίο σουτ», τόνισε στην πρώτη του τοποθέτηση για το παιχνίδι ο διεθνής φόργουορντ.

«Τους επιτρέψαμε να μπουν στο παιχνίδι και το παιχνίδι χάθηκε»

«Δεν γίνεται να κερδίζεις κάθε παιχνίδι με 20 πόντους, τα παιχνίδια είναι διαφορετικά, έχουν διαφορετική εξέλιξη το καθένα.

Αυτό το είχαμε αναφέρει και μετά το πρώτο ματς που κερδίσαμε σχετικά εύκολα, αλλά από εκεί και πέρα επαναλαμβάνω από την στιγμή που κρατούσαμε την νίκη στα χέρια μας στο τέλος έπρεπε να διαχειριστούμε καλύτερα την διαφορά που είχαμε και να τελειώσουμε το παιχνίδι.

Δεν έπρεπε να αφήσουμε περιθώριο αντίδρασης κάτι που μπορούσαμε να το κάνουμε με την εμπειρία που διαθέτουμε.

Τους επιτρέψαμε να ξαναμπούν στο παιχνίδι, η πίεση γύρισε πάνω μας και το παιχνίδι χάθηκε στο τελευταίο σουτ».

«Δεν ήρθε το τέλος του κόσμου, πρέπει να παίξουμε καλύτερα»

«Η Εφές ήταν πολύ κακή στο πρώτο παιχνίδι, έπαιξε καλύτερα σήμερα, σίγουρα δεν αντιδράσαμε σωστά σε αυτό.

Εμείς από την πλευρά μας ήμασταν χειρότεροι και ο συνδυασμός αυτών των δύο την έφερε πιο κοντά στο να διεκδικήσει το παιχνίδι έτσι όπως το διεκδίκησε και τελικά να το κερδίσει», τόνισε ο Παπαπέτρου, ενώ έδωσε και την δική του ψύχραιμη ματιά για την συνέχεια που θα δοθεί στην Τουρκία.

«Το τέλος του κόσμου δεν ήρθε με αυτό το παιχνίδι. Σαφώς και πρέπει να σηκώσουμε το κεφάλι και πρέπει σίγουρα να παίξουμε καλύτερα.

Θα αναλύσουμε όσα έγιναν σήμερα (σ.σ. χθες), θα δούμε τα λάθη μας και θα προετοιμαστούμε να δώσουμε το 1000%.

Δεν παίζει ρόλο αν παίζουμε εντός ή εκτός έδρας, εμείς θέλουμε να κερδίσουμε όπου παίζουμε και θα προετοιμαστούμε κατάλληλα για το 3ο παιχνίδι».