Λέτνερ – Μέι: Τα 32άρια που... σκότωσαν το Κεντάκι! (pics & vids)

Αντωνία Σπανού
Λέτνερ – Μέι: Τα 32άρια που... σκότωσαν το Κεντάκι! (pics & vids)

bet365

O Κρίστιαν Λέτνερ και ο Λουκ Μέι έχουν κάτι κοινό. «Σκότωσαν» και οι δύο το Κεντάκι σε «νεκρό χρόνο» δίνοντας την πρόκριση στην ομάδα τους.

Τι μπορεί να ενώσει την... έχθρα των πανεπιστημίων του Ντιουκ αλλά και της Νότιας Καρολάινα; Το να αποκλείσουν το Κεντάκι με εντυπωσιακό σουτ στο τελευταίο δευτερόλεπτο.

Το «Νorth Carolina» είναι στο Final 4 του NCAA και αυτό συνέβη με τρόπο καρμικό και απίστευτα εντυπωσιακό.

Η Κέρμπερ είναι 1η στην παγκόσμια κατάταξη και έφτασε στους 8 του Μαϊάμι χωρίς να χάσει σετ. Θα πάρει την πρόκριση με τη Βίνους;

Η τρέλα του Μαρτίου, επεφύλασσε και πάλι πολύ εντυπωσιακά πράγματα.

Η κόντρα μεταξύ Κεντάκι και «North Carolina» έμελλε να γραφτεί στην ιστορία.

Ο Λουκ Μέι φορώντας το 32 στην φανέλα του «σκότωσε» το Κεντάκι στο τελευταίο δευτερόλεπτο και έστειλε την ομάδα του στις 4 καλύτερες του τουρνουά.

Αυτό δεν μπορούσε παρά να ξυπνήσει τις αναμνήσεις του Κρίστιαν Λέτνερ.

Ο πρώην NBAer, με την πολύ πετυχημένη καριέρα, είχε καταφέρει να βάλει ένα εξίσου εντυπωσιακό σουτ και πάλι κόντρα στο Κεντάκι στο τελευταίο δευτερόλεπτο φορώντας και εκείνος το «32 » στην φανέλα του.

Το δικό του σουτ θεωρείται ίσως το κορυφαίο στην ιστορία του NCAΑ, ένα σουτ που έστειλε το Ντιουκ στο Final 4 του 1992 και «διέλυσε» τους οπαδούς του Κεντάκι σε όλη την Αμερική.

Ο παλαίμαχος άσος δεν δίστασε να «τρολάρει» ακόμα και 25 χρόνια μετά τους οπαδούς ανεβάζοντας ένα tweet που απευθυνόταν αρχικά στον Μέι και στα hashtags έκανε πλάκα στους αντίπαλους:

«Λουκ γιε μου... Ελπίζω η δύναμη του #32 να είναι μαζί σου».

Ο Λέτνερ έχει γράψει την δική του ιστορία στα παρκέ, μια ιστορία που ξεκίνησε 25 χρόνια πριν και «γράφτηκε» με χρυσά γράμματα.

Ο Χιλ είχε δώσει την τέλεια μακρινή πάσα στον Κρίστιαν, ο οποίος δεν είχε χάσει σουτ σε ολόκληρο τον αγώνα. Τα πάντα κρέμονταν σε μια κλωστή.

Εκείνος φρόντισε και ολοκλήρωσε την τέλεια στατιστική του γράφοντας το τελικό 104 - 103 για την ομάδα του στην παράταση.

Από την πλευρά του ο Λουκ Μέι το μόνο που έχει να ευχηθεί είναι να πάρει όντως κάτι από την... δύναμη του #32.

Μακαρί για τον πιτσιρικά να πετύχει... κάποια απ' όσα κατάφερε τελικά να πετύχει ο Λέτνερ, με αποκορύφωμα την επιλογή του στην τελική 12άδα της «Dream Team» που κέρδισε το 1992 το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το μέλλον είναι δικό του πάντως!

 

NCAA Τελευταία Νέα