Πάσκολο: Ο παίκτης που συστήθηκε στην... ανάσταση της Αρμάνι (pics & vids)

Αντωνία Σπανού
Πάσκολο: Ο παίκτης που συστήθηκε στην... ανάσταση της Αρμάνι (pics & vids)
Νταβίντε Πάσκολο, αυτό είναι το όνομα που παίκτη που αποφάσισε να... γίνει γνωστός κόντρα στον Ολυμπιακό. Το gazzetta.gr παρουσιάζει τον παίκτη που κανείς δεν...περίμενε και έσπασε 3 προσωπικά ρεκόρ.

«Θα θυμάμαι τον αγώνα για πολύ καιρό, καθώς πήραμε μία νίκη επί μίας ομάδας, η οποία διαθέτει έναν από τους καλύτερους παίκτες στη θέση μου, τον Πρίντεζη».

Σούταρει περίεργα, το σώμα του είναι εξαιρετικά αδύνατο, η αλήθεια είναι ότι στην Αρμάνι Μιλάνο πήγε για να συμπληρώσει το ρόστερ της ομάδας του, αλλά η μοίρα τον ήθελε να κάνει το μεγάλο του ματς κόντρα στον Ολυμπιακό που «κυνηγούσε»την κορυφή της Euroleague .

Το όνομα του είναι Νταβίντε Πάσκολο.

Είναι ο 27χρονος Ιταλός φόργουορντ που δεν έχει καμία φανταχτερή καριέρα μέχρι σήμερα και φρόντισε στο παιχνίδι κόντρα σε μια από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης να δώσει ίσως μια παράσταση καριέρας.

Γεννημένος τον Δεκέμβριο του 1990 με... φτωχή θητεία στην Ούντινε αλλά και την Τρέντο πήρε την ευκαιρία το καλοκαίρι να γίνει μέρος του ρόστερ της ομάδας του Ρέπεσα.

Δεν ξέρω πόσοι συμφωνούν ή διαφωνούν ότι ο Πάσκολο ήταν η βασική αιτία που έχασε με 99 – 83 ο Ολυμπιακός στο Μιλάνο, αλλά κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει ότι ήρθε από το πολύ... βάθος του πάγκου και πλήγωσε την άμυνα των Πειραιωτών.

Ο Πάσκολο έμεινε στο παρκέ για 17 λεπτά και 28 δευτερόλεπτα και μέτρησε 15 πόντους (4/5 διπ., 1/2 τριπ, 4/4 βολές), κατέβασε 6 ριμπάουντ, μοίρασε 3 ασίστ και έκανε και 1 κλέψιμο έχοντας μαζί με τον Σίμον 25 βαθμούς στο ranking.

Οι παραπάνω αριθμοί φυσικά αποτελούν ρεκόρ καριέρας του Ιταλού σε όλες τις κατηγορίες.

Γινόταν εύκολα φανερό ότι η ψυχολογία του ήταν στα ύψη και φρόντισε να ζήσει αυτή την μεγάλη στιγμή για τον ίδιο με τον καλύτερο τρόπο.

Στα 27 του και ερχόμενος από το βαθύ rotation του προπονητή του μπήκε στο παρκέ και βάλθηκε να τραβήξει όση «λάμψη» έχουν στις βαλίτσες τους, αλλά δεν έβγαλαν χθές, οι Πρωταθλητές Ευρώπης του 2012 και του 21013.

Οι αριθμοί του Ιταλού φόργουορντ δείχνουν ξεκάθαρα ότι χθες ήταν η βραδιά του.

Μέσο όρο λεπτών στην Euroleague έχει 11:20 με 4.5 πόντους και 3 ριμπάουντ. Πάνω από 15 λεπτά έχει μείνει στο παρκέ άλλες δύο φορές.

Την πρώτη αγωνιστική που η ομάδα του αντιμετώπισε την Μακάμπι και την νίκησε ο ίδιος είχε 7 πόντους και 6 ριμπάουντ και μόλις την προηγούμενη αγωνιστική όπου έπαιξε κόντρα στην Γαλατά για 17 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα και είχε 4 πόντους και 4 ριμπάουντ.

Όλες του οι υπόλοιπες εμφανίσεις ήταν περιορισμένου χρόνου και φτωχής συμμετοχής περιμένοντας τους πρωταθλητές Ελλάδας για να κάνει το... κομμάτι του.

Όταν κοιτάς τους αριθμούς του γίνεται αντιληπτό ότι ο Ολυμπιακός δεν φαντάστηκε, ότι αυτός ο παίκτης θα μπορούσε να του κάνει ζημιά, αλλά η ψυχολογία που έφτιαξε ο Ιταλός (που η αλήθεια είναι ότι μοιάζει λίγο με τον... Ιησού) τον βοήθησε να είναι καθοριστικός για την ομάδα του.

Η Αρμάνι Μιλάνο δεν είχε πολλά πράγματα να χάσει και όλοι της οι παίκτες αντιμετώπισαν το παιχνίδι με ενθουσιασμό και ενέργεια γεγονός που βγήκε και στο παρκέ.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν κατάφεραν να σταματήσουν, ούτε το Πάσκολο που έβαλε μέχρι και buzzer beater περιόδου με τον απίστευτα ανορθόδοξο τρόπο με τον οποίο σούταρε, αλλά ούτε και τους υπόλοιπους που ότι τους έλειπε σε ταλέντο, σε σχέση με τους παίκτες του Σφαιρόπουλο, το έβγαζαν σε πάθος και πίστη για την νίκη.

Η αλήθεια είναι ότι τον Νταβίντε Πάσκολο δεν τον ήξερε ο πολύς κόσμος και ίσως να μην χρειαστεί να τον ξανακούσει, αλλά φρόντισε να κάνει ρεκόρ καριέρας με τον καλύτερο, για εκείνον, τρόπο.

Φανταχτερά...