Η ζωή χωρίς τον Σπανούλη και η... κατάρα της Φενέρ (vid & pics)

Η ζωή χωρίς τον Σπανούλη και η... κατάρα της Φενέρ (vid & pics)

Γιάννης Σταυρουλάκης
Η ζωή χωρίς τον Σπανούλη και η... κατάρα της Φενέρ (vid & pics)
Ο Βασίλης Σπανούλης είναι εξαιρετικά αμφίβολος για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και το gazzetta.gr γράφει για τη ζωή στους Πειραιώτες χωρίς τον αρχηγό τους, τη λύση εκ των έσω και την… κατάρα της Φενέρμπαχτσε!

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς προσπάθησε να περιορίσει τον Βασίλη Σπανούλη με τη hedge-out άμυνα πάνω στον αρχηγό και ηγέτη του Ολυμπιακού, ο οποίος με τη σειρά του εκμεταλλεύτηκε κάθε τι που του έδιναν οι αντίπαλοί του, μοιράζοντας το παιχνίδι είτε στον Μπιρτς, είτε στους Λοτζέσκι, Γκριν και Παπαπέτρου. Ο Σπανούλης συνέχισε να παίζει στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τους Τούρκους για να… τελειώσει τη δουλειά έχοντας το τσίμπημα στους προσαγωγούς ωστόσο η ενημέρωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός έφερε ξανά τον προβληματισμό στις τάξεις των πρωταθλητών. «Εστία μυϊκής θλάσεως στον μεγάλο προσαγωγό ΑΡ» και 10 μέρες εκτός αγωνιστικής δράσης, ενώ έπεται το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (6/1) για την 16η αγωνιστική της EuroLeague! Τι σημαίνει, πρακτικά, αυτό; Ότι ο 34άχρονος γκαρντ είναι εξαιρετικά αμφίβολος για το δεύτερο εφετινό παιχνίδι με τον «αιώνιο» αντίπαλο στο ΣΕΦ, μετά το 88-63 για την Basket League, στις 17/10.

Όταν έπαιξε τραυματίας κόντρα στη Φενέρ

Τον Μάρτιο του 2015, ο Βασίλης Σπανούλης αγωνίστηκε τραυματίας κόντρα στη Φενέρμπαχτσε έχοντας υποστεί μερική ρήξη έσω πλατύ στο δεξιό του γόνατο. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού είχε τραυματιστεί τις προηγούμενες ημέρες (σ.σ. συγκρούστηκε με τον Καββαδά) ωστόσο δεν ήθελε να λείψει από το ματς με τη Φενέρ και κατόπιν συνεννόησης με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο και το ιατρικό τιμ, αγωνίστηκε κανονικά κόντρα στους Τούρκους! Δεν μπόρεσε, βέβαια, να ανταποκριθεί όπως θα επιθυμούσε, μετά το τέλος του ματς ήταν απαρηγόρητος και έκανε αμέσως θεραπεία.

Οι καλύτερες εμφανίσεις του κόντρα στον Παναθηναϊκό

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού σφράγισε την κατάκτηση του περσινού πρωταθλήματος κόντρα στον Παναθηναϊκό, έχοντας καθοριστική παρουσία στους τελικούς με τις εξαιρετικές επιδόσεις του και τα διαδοχικά buzzer-beater τρίποντα που σκόραρε στο ΟΑΚΑ, κλειδώνοντας το back2back πρωτάθλημα για τους Πειραιώτες! Απέναντι στον Παναθηναϊκό είχε 18.2 πόντους με 50% στα δίποντα (8/19), 41.9% στα τρίποντα (13/31) και 90% στις βολές (18/20), μοιράζοντας παράλληλα 3 ασίστ ανά παιχνίδι. Σε εκείνη η σειρά με τους «πράσινους», ο Σπανούλης έκανε ορισμένες από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του απέναντι στην πρώην ομάδα του, βγήκε μπροστά και δήλωσε παρών στα κρίσιμα! Μοναδικό του λάθος, η… ασυνεννοησία με τον Κώστα Παπανικολάου στο Game 1, με αποτέλεσμα η μπάλα να μείνει στα χέρια του «Παπ» και ο Ολυμπιακός να γνωρίσει την ήττα στο ΣΕΦ με 81-83.

Το σκορ χωρίς τον Σπανούλη

Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε επιβλητική εμφάνιση στο πρώτο ματς της εφετινής σεζόν απέναντι στον Παναθηναϊκό κερδίζοντας με +25 πόντους, μολονότι ο Σπανούλης τελείωσε το ματς με 2 πόντους και 2/2 βολές, 0/4 δίποντα, 0/3 τρίποντα, αλλά και 7 ασίστ. Ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων» αποτελεί σημείο αναφοράς από κάθε άποψη ωστόσο το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός είχε 50 πόντους στο ημίχρονο κόντρα στον Παναθηναϊκό με τον Σπανούλη στο μηδέν και σκόραρε συνολικά 88 χωρίς να έχει τρομερά ποσοστά στο τρίποντο (8/20), ήταν το μεγάλο κέρδος! Αυτό θα βρει μπροστά του ο Ολυμπιακός. Την ανάγκη να σκοράρει όταν δεν είναι καλά ή απουσιάζει ο Σπανούλης, έχοντας συνεργασίες, τρανζίσιον και σταθερές στο παιχνίδι του.

Ο ρόλος του Ουότερς και ο Λοτζέσκι

Ο Σπανούλης θα ξεκινήσει άμεσα θεραπεία, με στόχο ο εκτιμώμενος χρόνος των δέκα ημερών να μειωθεί και να αγωνιστεί απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο. Σε περίπτωση που τελικά δεν αγωνιστεί, ο νεοαποκτηθείς Ντομινίκ Ουότερς καλείται να μπει από νωρίς στα… πολύ βαθιά! Βλέπετε, ο Αμερικανός πρώην γκαρντ του Άρη και του Κολοσσού είναι ο μοναδικός δημιουργός που θα έχει απομείνει κι έτσι πρέπει να μπει γρήγορα στην εξίσωση και το rotation, έχοντας μεγαλύτερο ρόλο στο ντέρμπι, στο ενδεχόμενο πάντα που δεν παίξει ο Σπανούλης. Σε αυτή την περίπτωση, επίσης, θα έχει περισσότερο χρόνο και μεγαλύτερο ρόλο ο Ματ Λοτζέσκι για τον Ολυμπιακό που έχει μπροστά του το πρώτο από τα τρία ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό τον μήνα Ιανουάριο.

Επειδή, βέβαια, πρόκειται για τον συγκεκριμένο παίκτη, που «σκυλιάζει» για να παίξει και συχνά αψηφά τους κανόνες της λογικής αλλά και τις συμβουλές των γιατρών, κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά για τον ακριβή χρόνο αποθεραπείας του Σπανούλη.