Άλλαξε το... τσιπ στο ΟΑΚΑ ο Σπανούλης!

Αντωνία Σπανού
Άλλαξε το... τσιπ στο ΟΑΚΑ ο Σπανούλης!
Ο Βασίλης Σπανούλης ήταν εκπληκτικός κόντρα στον Παναθηναϊκό σε ένα γήπεδο που τον έχει... πονέσει στο παρελθόν. Το gazzetta.gr αναλύει την αλλαγή του αρχηγού του Ολυμπιακού μετά τους περσινούς τελικούς.

Ο Βασίλης Σπανούλης μετακόμισε από το Μαρούσι στον Πειραιά το 2010 σε μια κίνηση που σχολιάστηκε όσο λίγες στον ελληνικό αθλητισμό.

Επέλεξε να αφήσει τα πράσινα που είχε καταφέρει ήδη να γράψει ιστορία και να θρέψει τον αθλητικό εγωισμό του μέσα από το Project του Ολυμπιακού.

Οι επιτυχίες μπορεί να μην ήρθαν την πρώτη χρονιά αλλά όταν ήρθαν έκαναν τόσο θόρυβο για να... κουφάνουν και τον τελευταίο άπιστο.

Μαζί με τον Γιώργο Πρίντεζη έγιναν οι πυλώνες του Ολυμπιακού και άλλαξαν την σύγχρονη ιστορία του.

Μια ήταν η πληγή που συνέχισε να αιμορραγεί και αυτή ήταν οι εμφανίσεις στο γήπεδο της πρώην ομάδας του.

Η επιστροφή του συνοδεύτηκε με απίστευτα εχθρικό κλίμα και μέσα στο γενικότερο... ψυχολογικό πρόβλημα του Ολυμπιακού στο συγκεκριμένο γήπεδο ο Σπανούλης έχανε την... μπάλα.

Εμφανίσεις που κανείς δεν είχε συνηθίσει από τον Kill Bill και άσχημα ποσοστά με τραβηγμένες επιλογές για αποτελέσματα που τελικά δεν ερχόντουσαν.

Όλα άλλαξαν πέρυσι. Με τον Σπανούλη πλέον στα 33 του χρόνια και τον Ολυμπιακό να έχει μια πολύ δύσκολη χρονιά κυρίως εξαιτίας της αποτυχίας στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός στο πρώτο ματς έχασε ότι καλό είχε κάνει σε μια ολόκληρη σεζόν.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε αποφασισμένος και πήρε το πλεονέκτημα έδρας που οι ερυθρόλευκοι είχαν κερδίσει με κόπο μιας χρονιάς.

Εκεί κάπου όλα άλλαξαν.

Ο Διαμαντίδης έδινε τα τελευταία του παιχνίδια με την φανέλα της ομάδας του και το σκηνικό πάρτι που είχε στηθεί χάλασε από τον Σπανούλη.

Αρχικά στον πρώτο τελικό που βρέθηκαν εκεί με το τρίποντο νίκης μπροστά στον Καλάθη και έπειτα με το τρίποντο τίτλου μπροστά στον Διαμαντίδη.

Το τσιπ άλλαξε...

Ο Σπανούλης πήρε αυτό που ήθελε και η ψυχολογία μιας ολόκληρης ομάδας ξεπέρασε προβλήματα χρόνων.

Αυτό ίσως να ήταν και η σκέψη που έκανε τον αρχηγό του Ολυμπιακού να δώσει την μπάλα στην τελευταία επίθεση για τον χθεσινό (18/11) αγώνα της Euroleague.

Ο ερυθρόλευκος γκαρντ μπήκε στο γήπεδο για να κερδίσει το παιχνίδι, από το πρώτο λεπτό, και το έκανε με τον πιο ολοκληρωτικό τρόπο.

Γεμάτη εμφάνιση που δεν είχε ξανακάνει και ήρεμη σκέψη, χωρίς πίεση στο τελευταίο δευτερόλεπτο για να μην πάρει μόνος του το σουτ, αλλά να βγάλει την ασίστ της νίκςη για τον Πρίντεζη.

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Άλλος Σπανούλης όλων των προηγούμενων χρόνων, άλλος μετά τα περσινά παιχνίδια. Η σταθερότητα με την οποία πλέον σουτάρει και η αλλαγή από το τραγικό ποσοστό που είχε, κυρίως στο τρίποντο, είναι χαρακτηριστικά.

Όσα άσχημα είχαν γίνει σε 16 παιχνίδια τα τελευταία 5 χρόνια, άλλαξαν μόλις σε 3 παιχνίδια.

Η ψυχολογία για το «στρατόπεδο» του Ολυμπιακού έχει αλλάξει και πλέον μένει να δούμε τι θαυμαστά κρύβει ακόμα ο 34χρονος στο... κεφάλι του πρώτα, στο παρκέ μετά.

Ο «ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟΣ» ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΣΤΟ «Ν. ΓΚΑΛΗΣ»

ΣΕΖΟΝ

ΠΟΝΤΟΙ (Μ.Ο)

ΒΟΛΕΣ (%)

ΔΙΠΟΝΤΑ (%)

ΤΡΙΠΟΝΤΑ (&)

ΑΣΙΣΤ (Μ.Ο)

16 ΠΡΩΤΑ ΜΑΤΣ

168 (10,5)

63,9%

41,5%

24,2%

92 (5,7)

3 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΑΤΣ

59 (19,66)

83,3%

40,0%

52,1%

17 (5,6)