Γιάννης Κώτσιρας: Το παιδί που έμαθε να λέει «όχι» σε κάθε δυσκολία για να γίνει... αστέρι!

Γιάννης Κώτσιρας: Το παιδί που έμαθε να λέει «όχι» σε κάθε δυσκολία για να γίνει... αστέρι!

bet365

Γιάννης Κώτσιρας, το παιδί που ξεπέρασε κάθε εμπόδιο στη ζωή του ακολουθώντας το πεπρωμένο του που είχε αποφασίσει γι αυτόν: Να παίξει στον Αστέρα και να πρωταγωνιστήσει!

Ακόμη είναι στην αρχή. Όμως, αν ισχύει ότι «η αρχή είναι το ήμισυ του παντός», τότε ο Γιάννης Κώτσιρας αναμένεται τα επόμενα χρόνια να αποτελεί το Νο.1 του Αστέρα Τρίπολης.

Γεννημένος στη Μεγαλόπολη όπου έπαιξε στη Δόξα ήρθε η στιγμή στα 20 του να πάει πριν τρία χρόνια στην Τρίπολη. Για τον Παναρκαδικό όμως και όχι τον Αστέρα σε ηλικία 20 ετών.

Στα παιδικά του χρόνια είχε περάσει από τις ακαδημίες του Αστέρα, αλλά τότε η ζωή του επιφύλασσε ένα άσχημο σενάριο: η απώλεια του πατέρα του δεν του επέτρεψε να πηγαίνει στις προπονήσεις της ομάδας και έτσι η μόνη διέξοδος του για να ακολουθήσει το όνειρό του ήταν να συνεχίσει να παίζει ποδόσφαιρο στη Μεγαλόπολη.

Η παρουσία του εκεί με το πέρας των χρόνων τον φέρνει στην αλλαγή ομάδας, μιας και η Φαλαισία τον έπεισε να φορέσει άλλα φανέλα. Φυσικά και εκεί το παιδί αυτό έκανε... παπάδες και μοιραία έρχεται στο δρόμο του ο Παναρκαδικός. Βέβαια, για να επιτευχθεί αυτή η μεταγραφή χρειάστηκε η πολύτιμη συνεισφορά της μητέρας του. Αν δεν ήταν εκείνη τίποτα τέτοιο απ' όλα αυτά σήμερα δεν θα είχε συμβεί.

Όπως είχε πει και στο gazzetta.gr στη συνέντευξη που παραχώρησε από το Μπίλντεμπεργκ της Ολλανδίας, εκείνη ήταν παρούσα όταν χρειάστηκε μια σημαντική οικονομική θυσία για να πάρει το δελτίο του και να κάνει το βήμα παραπάνω.

Με την παρουσία του στον Παναρκαδικό δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητος από τους ανθρώπους του Αστέρα. Το καλοκαίρι ανακοινώνεται από την ομάδα της Τρίπολης, που στη 10η σεζόν της στη Super League ήθελε να έχει πιο έντονο το στοιχείο της Πελοποννήσου.

Ο ενθουσιασμός που υπάρχει στον κόσμο τεράστιος. Κάτι που το έδειξε ο κόσμος της ομάδας και στο φιλικό με τον Πανιώνιο το καλοκαίρι. Όταν μπήκε στον αγωνιστικό χώρο, αποθεώθηκε.

«Πώς φαντάζεσαι το πρώτο σου γκολ με τον Αστέρα»; Τον ρωτάμε στη συνέντευξη που μας είχε παραχωρήσει. «Θα είναι απίστευτο να σκοράρω με την φανέλα του Αστέρα», απαντά. Με την ανακοίνωση της αποστολής για το ματς με τη Βέροια, ο Κώτσιρας βλέπει ότι για πρώτη φορά το όνομά του να συμπεριλαμβάνεται στην αποστολή. Στις 27/10 κόντρα στη Βέροια, σε ένα ματς με ελάχιστες ευκαιρίες και μηδέν σουτ από τους αντιπάλους, ο Γιάννης παίρνει εντολή από τον Ελευθερόπουλο να βγάλει τη φόρμα και να ετοιμαστεί να περάσει στον αγωνιστικό χώρο. Ήταν η τρίτη αλλαγή των Αρκάδων στο ματς και στο 83' ο Κώτσιρας μπαίνει αντί του «αστεριού» της ομάδας, Νίκου Καλτσά.

Με την είσοδό του στο ματς τον... νιώθουν για τα καλά οι αντίπαλοι. Θα μπορούσε μάλιστα να έχει δοθεί και πέναλτι σε μια από τις επελάσεις του από το Μήτσιο, αλλά αυτό δεν συνέβη. Απογοήτευση στο πρόσωπο του 23χρονου, στο κοντινό που του κάνει η κάμερα. Σηκώνεται και συνεχίζει. Δεν τα παρατά - εξάλλου ποτέ δεν το έκανε αυτό.

Ούτε κόντρα στην ομάδα από την Ημαθία λύγισε - ακόμη και όταν οι βρεγμένοι από τη βροχή, φίλοι της ομάδας είχαν συμβιβαστεί με την ιδέα της ισοπαλίας. Αυτός όμως κάνει το... δικό του. Παίρνει την μπάλα, μπουκάρει από τα δεξιά και πασάρει στον Τσουκαλά για να στείλει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα με ένα άπιαστο σουτ!

Ο Γιάννης Κώτσιρας έχει μάθει να λέει «όχι» σε κάθε δυσκολία και αυτή τη στιγμή που ο Αστέρας είναι αντιμέτωπος με το χειρότερό του ξεκίνημα στη Super League είναι σε θέση να πει «ναι» στην ανάταση της ομάδας!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα