Πέντε κορυφαίοι αθλητές στις 360°

Gazzetta team
Πέντε κορυφαίοι αθλητές στις 360°

bet365

Κάνουν περήφανους όλους τους Έλληνες. Είναι οι αθλητές μας. Οι αθλητές που δεν σταματούν μπροστά σε καμία δυσκολία και φθάνουν στην κορυφή. Αγωνίζονται από μικρά παιδιά, έρχονται αντιμέτωποι με τα όριά τους, γνωρίζουν αμέτρητες χαρές, αλλά και λύπες. Δεν το βάζουν όμως ποτέ κάτω.

Λίγους μήνες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που θα διεξαχθούν τον Αύγουστο στο Ρίο της Βραζιλίας, η εκπομπή 360° και η Σοφία Παπαϊωάννου συναντούν πέντε από τους κορυφαίους έλληνες αθλητές σε διαφορετικά αθλήματα και τους ακολουθούν για λίγο κατά τη διάρκεια της εντατικής προετοιμασίας τους. Όλοι μοιράζονται τα όνειρα και την αγωνία τους για μια καλή επίδοση που θα προσφέρει χαρά στους Έλληνες. Η εκπομπή θα προβληθεί τα μεσάνυχτα της Τρίτης 12 Απριλίου στην τηλεόραση του ALPHA.

Ο Σπύρος Γιαννιώτης αποτελεί μια εμβληματική μορφή του ελληνικού αθλητισμού. Εδώ και χρόνια αγωνίζεται στην κολύμβησης αντοχής 10 χιλιομέτρων σε ανοικτή θάλασσα, ένα από τα πιο δύσκολα και απαιτητικά αθλήματα. Στους προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, ο Γιαννιώτης είχε συγκινήσει το πανελλήνιο, όταν μετά τον τερματισμό του ως 4ος στον κόσμο, έβαλε τα κλάματα σε δηλώσεις του μπροστά στις κάμερες, ζητώντας συγνώμη από όσους τον πίστεψαν και τους απογοήτευσε, επειδή δεν κατάφερε να ανέβει στο βάθρο. «Ακόμα όταν το σκέφτομαι, με στενοχωρεί... Έφυγα από το σπίτι μου 17 χρονών, με ένα όνειρο να φθάσω να πάω στους Ολυμπιακούς Αγώνες και γιατί όχι να φθάσω να είμαι με τους πρώτους.. Οι πρώτοι είναι το βάθρο», εξομολογείται στην κάμερα της εκπομπής.

Ο Γιαννιώτης έχει δηλώσει ότι η κούρσα στους Ολυμπιακούς του Ρίο θα είναι η τελευταία της καριέρας και για αυτό θα δώσει τα πάντα για ένα μετάλλιο. «Απωθημένο μου είναι ένα μετάλλιο.. Γι’ αυτό προσπαθώ, κολυμπάω, αγωνίζομαι, ξέρω ότι είναι στις δυνάμεις μου…», λέει στην Σοφία Παπαϊωάννου ενώ εξηγεί πως το πρόβλημα δυσλεξίας που αντιμετώπιζε ως παιδί στο σχολείο, αποτέλεσε τελικά το βαθύτερο κίνητρο που τον ώθησε να γίνει κορυφαίος αθλητής.

Ο Εμμανουήλ Καραλής είναι ένας από τους πλέον ελπιδοφόρους έλληνες αθλητές. Σε ηλικία μόλις 16 χρονών κατάφερε μέσα σε λίγες ήμερες να καταρρίψει δυο φορές το παγκόσμιο ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ στην κατηγορία παίδων. «Δεν μπορώ να το περιγράψω.. για μένα ένα παγκόσμιο ρεκόρ είναι κάτι πολύ μεγάλο, είμαι 16 χρονών και έκανα ένα παγκόσμιο ρεκόρ…», λέει περιγράφοντας τα συναισθήματα του εκείνες τις στιγμές. Ο Εμμανουήλ εξηγεί στην Σοφία Παπαϊωάννου πως είναι, ένα παιδί της ηλικίας του να ζει με τόσες στερήσεις και πως καταφέρνει να συνδυάσει τις σχολικές του υποχρεώσεις με τον αθλητισμό υψηλού επιπέδου. «Είναι μια διαφορετική ζωή από τα άλλα παιδιά της ηλικίας μου… Αλλά η επιλογή μου είναι να γίνω πρωταθλητής», αναφέρει, ενώ αποκαλύπτει τι είναι αυτό που του λείπει πιο πολύ…

Η εκπομπή συνάντησε επίσης τον Λευτέρη Πετρούνια, λίγες ώρες μετά την επιστροφή του από την Ντόχα και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής, όπου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους. Ο Λευτέρης αποτελεί αυτή την στιγμή τον κορυφαίο αθλητή στους κρίκους στον κόσμο και είναι ο επικρατέστερος για το χρυσό και στους Ολυμπιακούς Αγώνες. «Σου σηκώνεται η τρίχα και προσπαθείς να κρατηθείς, να μην κλάψεις, βουρκώνω πάντα και προσπαθώ να συγκρατήσω τα δάκρυα μου», λέει περιγράφοντας τις στιγμές που στέκεται στο βάθρο, ακούγοντας τον εθνικό ύμνο και βλέποντας την ελληνική σημαία να υψώνεται ως πρώτη ανάμεσα στις άλλες. Ο Λευτέρης εξομολογείται στην Σοφία Παπαϊωάννου, πως το χαμηλό του ύψος, κάτι για το οποίο τον πείραζαν οι συμμαθητές του στο σχολείο, αποτέλεσε τελικά το μεγάλο του πλεονέκτημα για να γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής.

Τον περασμένο Νοέμβριο στον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας, μια νέα κοπέλα η Ράνια Ρεμπούλη, εισέρχεται κλαίγοντας στο Παναθηναϊκό Στάδιο τερματίζοντας ως η πρώτη ελληνίδα αθλήτρια. Η Ράνια εξηγεί στην Σοφία Παπαϊωάννου πως από το μικρό νησί της, την Λέρο, όπου προπονούταν σε υποτυπώδεις συνθήκες, έφθασε να είναι σήμερα η κορυφαία ελληνίδα αθλήτρια στον Μαραθώνιο Δρόμο. «Υπερισχύει η δύναμη της ψυχής όταν τρέχεις Μαραθώνιο, όταν το σώμα αρχίζει και κουράζεται τότε πηγαίνεις με την ψυχή και με το θέλω σου», λέει στην εκπομπή, εξηγώντας το γιατί επέλεξε το τόσο δύσκολο αγώνισμα του Μαραθωνίου.

Στην εκπομπή φιλοξενείται επίσης ο Χρήστος Καπέλλας, αθλητής του άλματος εις μήκος στου Παραολυμπιακούς Αγώνες, ο οποίος αποτελεί μια μοναδική ιστορία εσωτερικής δύναμης και θέλησης. Σε ηλικία 17 ετών είχε σοβαρό τροχαίο ατύχημα με μοτοσυκλέτα και οι γιατροί αναγκάστηκαν να ακρωτηριάσουν το αριστερό του πόδι. Ο Χρήστος δεν απογοητεύτηκε, στράφηκε στον αθλητισμό και με την βοήθεια ενός ειδικού προσθετικού μέλους που εφαρμόζει στο ακρωτηριασμένο πόδι του, έχει φθάσει σε σημείο να διεκδικεί με μεγάλες αξιώσεις ένα μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. «Αν φθάσεις κοντά στον θάνατο και η επιλογή είναι να μη φύγεις, να ζήσεις, μετά από λίγο καιρό καταλαβαίνεις ότι κάποια στιγμή όλοι θα πεθάνουμε… Αυτό που μετράει είναι το πώς θα αξιοποιήσουμε την κάθε μέρα που μας μένει», αναφέρει εξηγώντας την κοσμοθεωρία του.

 

Τελευταία Νέα