Αναβρασμός στον ΑΝΤ1, δεν δέχονται τις μειώσεις!

Gazzetta team
Αναβρασμός στον ΑΝΤ1, δεν δέχονται τις μειώσεις!

bet365

Καζάνι που βράζει είναι ο AΝΤ1 καθώς η διοίκηση του τηλεοπτικού ανακοίνωσε μειώσεις 20% σε όλο τους δημοσιογράφους, οι οποίοι, όμως δεν τις αποδέχονται! Μειώσεις και στο ΑΡΤ TV.

Μία ακόμα πολύ δύσκολη μέρα είναι η σημερινή μέρα για τον ΑΝΤ1 καθώς μετά τις εκτεταμένες απολύσεις τεχνικών μέσα, στο καλοκαίρι, αλλά και άλλες απομακρύνσεις υπαλλήλων το προηγούμενο διάστημα, η διοίκηση του σταθμού επανήλθε και με ανακοίνωση ξεκαθάρισε ότι επιβάλλεται σε όλους τους δημοσιογράφους μείωση μισθών σε επίπεδο 20% οριζοντίως, με τη μείωση μάλιστα να ισχύει αναδρομικά από την 1η Σεπτεμβρίου μέχρι το τέλος της χρονιάς και μετά να επανεξετάσουν το θέμα, ανάλογα με τα έσοδα του σταθμού και την εικόνα της διαφημιστικής αγοράς.

Ωστόσο οι δημοσιογράφοι συγκεντρώθηκαν και ομόφωνα τόνισαν ότι δεν δέχονται τη μείωση, δεν πρόκειται να υπογράψουν τις συμβάσεις και ζήτησαν την παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο σταθμός έχει προχωρήσει σε μειώσεις και στο διοικητικό προσωπικό κατά 20% περικόπτοντας μία μέρα εργασίας...

Μειώσεις και στο ΑΡΤ TV

Mεγάλες περικοπές όμως έγιναν και στο ΑΡΤ TV. Συγκεκριμένα, στις 15 Ιουλίου ανακοινώθηκε στους εργαζομένους μείωση 30%, χωρίς καμία άλλη ειδοποίηση. Οι εργαζόμενοι φοβούνται για απολύσεις και στις επαφές με την διοίκηση θεωρούν πως δεν πήραν τις απαιτούμενες εγγυήσεις για την αποφυγή τους.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

Ρεσιτάλ εργοδοτικής αυθαιρεσίας βρίσκεται σε εξέλιξη στα κανάλια, λίγες ώρες μετά τις εκλογές, σε μια προσπάθεια να δημιουργηθούν τετελεσμένα. Ήδη στον Τ/Σ «ΑΝΤΕΝΝΑ» ανακοινώθηκε μείωση μισθών της τάξης του 20%, μια μείωση που έρχεται να προστεθεί σε πολλαπλές άλλες τα τελευταία χρόνια.
Στον Τ/Σ «ALPHA» ανακοινώθηκαν με τον ίδιο αιφνιδιαστικό τρόπο μειώσεις 10% για το επόμενο δεκάμηνο ή 20% για 5 μήνες! Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει τις πρωτοφανείς αυτές κινήσεις των ιδιοκτητών ΜΜΕ και δηλώνει ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί τις παράνομες και καταχρηστικές ενέργειές τους.
Η ΕΣΗΕΑ στέκεται στο πλευρό των εργαζόμενων και στηρίζει την απόφασή τους να μην υποκύψουν στις πιέσεις της εργοδοσίας. Επισημαίνει ταυτόχρονα ότι για ανάλογες εκφοβιστικές – εκβιαστικές ενέργειες ιδιοκτητών ΜΜΕ έχουν ήδη εκδοθεί δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν τους εργαζόμενους.
Το Δ.Σ. της Ενώσεως καλεί τους εργοδότες και τις Δ/νσεις των τηλεοπτικών σταθμών να ενημερώσουν επίσημα και υπεύθυνα την ΕΣΗΕΑ και επισημαίνει προς πάσα κατεύθυνση ότι ο κλάδος βρίσκεται σε αγωνιστική ετοιμότητα και θα υπερασπιστεί με όλα τα μέσα που διαθέτει τα δικαιώματα των εργαζομένων αλλά και το δικαίωμα της κοινής γνώμης για το δημόσιο αγαθό της ενημέρωσης από ΜΜΕ που οφείλουν να λειτουργούν νόμιμα, υπεύθυνα και με διαφάνεια.

 

Τελευταία Νέα