Ποια χρέη; Το… ΕΣΡ

Νίκος Μποζιονέλος
Ποια χρέη; Το… ΕΣΡ

bet365

Η ανομία του ΕΣΡ, η Ζωή Κωνσταντοπούλου και η διαμάχη για τα χρέη των καναλιών.
Χρωστούν ή όχι τα κανάλια; Ο νέος γενικός γραμματέας Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος τόνισε, σε media day, ότι οι τηλεοπτικοί σταθμοί θα πληρώσουν την οφειλή τους, όπως ακριβώς προβλέπουν και οι δύο βασικές συνταγματικές επιταγές αναφορικά με τη φορολόγηση των πολιτών. Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς υπογράμμισε ότι «είναι εθνικά και πολιτικά απαράδεκτο επιχειρήσεις που επιζούν με δάνεια από τις τράπεζες που έχει ανακεφαλαιοποιήσει ο ελληνικός λαός να μην θέλουν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους και πως δεν θα υπάρξει κανένας συμψηφισμός με τη διαφημιστική προεκλογική «πίτα».
Η ένωση των σταθμών ΕΙΤΗΣΕΕ επιμένει ότι για τρεις εκλογικές αναμετρήσεις (2012, 2014 και 2015) όχι μόμο πήραν χρόνο προβολή τα κόμματα αλλά το δημόσιο, που μιλά για οφειλές, χρωστάει. Σύμφωνα με την κυβέρνηση, τα κανάλια μαζί με τα συνδρομητικά χρωστούν περίπου 43 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την ΕΙΤΗΣΕΕ το κράτος οφείλει στους σταθμούς 24 εκατ. ευρώ!
Μπερδευτήκατε, ε; Εν μέσω όμως της εν λόγω διαμάχης, η κυβέρνηση θέλει να βγάλει σε διαγωνισμό της άδειες και να νομιμοποιήσει τους σταθμούς ύστερα από 25 έτη, γεμίζοντας και τα ταμεία του δημοσίου. Ωστόσο προτεραιότητα (θα έπρεπε να) είναι το… ΕΣΡ το οποίο λειτουργεί παράνομα.
Η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, παρέλαβε την Εκθεση Πεπραγμένων του συμβουλίου για το 2014 όπου υπάρχει και η απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (3578/2010), σύμφωνα με την οποία έχει καταπέσει η διάταξη της «προσωρινής νομιμότητας» και όλοι οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί αλλά και 915 ραδιοφωνικοί «λειτουργούν παρανόμως». Εξ ου και το πλάνο για διαγωνισμό. Όμως το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης έχει κριθεί από το Συμβούλιο ΣτΕ ως παράνομο ελέω της λήξης θητείας των μελών του και της μη αντικατάστασής τους από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, ειρήσθω εν παρόδω αύριο Πέμπτη 16 Απριλίου λήγει και η νέα τρίμηνη -και τελευταία μάλλον… - παράταση της θητείας των μελών του! Και μιλάμε για ένα συμβούλιο που από τη 12ετία 2002-14 επέβαλε συνολικά πρόστιμα ύψους 50.342.216 ευρώ.
Για την κ. Κωνσταντοπούλου υπάρχει και… συγγενικό ζήτημα μιας και,. ως γνωστόν, νυν αντιπρόεδρος του ΕΣΡ είναι η μητέρα της και δημοσιογράφος Λίνα Αλεξίου…
 

Τελευταία Νέα