Πόλο στη Nova, Αγώνας στη «Ε», ομοφοβία στο ΕΣΡ

Νίκος Μποζιονέλος
Πόλο στη Nova, Αγώνας στη «Ε», ομοφοβία στο ΕΣΡ

bet365

Τα τυπικά απομένουν για να ανακοινωθεί από τη Nova η απόκτηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Α1 πόλο των Ανδρών. Η μετάδοση του αυριανού ματς του ΠΑΟ στην Πόλη, ο αγώνας των εργαζομένων της «Ελευθεροτυπίας», κρίνεται την Παρασκευή το μέλλον της ΝΕΡΙΤ, τα πεπραγμένα το ομοφοβικού ΕΣΡ και ρετρό με Φραντζέσκα Μελά!
Και πόλο στη Nova. Τα τυπικά απομένουν για να ανακοινωθεί από τη Nova η απόκτηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Α1 πόλο των Ανδρών. Υπενθυμίζεται ότι έχει ήδη αποκτήσει τα εντός έδρας ματς του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού και, έτσι, προχωρά σε ένα... ελληνικό καρέ (μεταδίδονται ήδη τα ματς των πρώτων κατηγοριών από ποδόσφαιρο, μπάσκετ πλην εντός ΟΣΦΠ και ΑΕΚ, και βόλεϊ).
Euroleague. Η νέα κόντρα του νταμπλούχου Παναθηναϊκού με την ομάδα του πρώην προπονητή του, Ζέλικο Ομπράντοβιτς, είναι στα κανάλια Novasports. Αύριο την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου στις 20:00, θα μεταδοθεί από το Novasports 2 ο αγώνας των «πράσινων» με τη Φενερμπαχτσέ Ούλκερ, που θα διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη για την 8η αγωνιστική της φάσης των ομίλων της Euroleague Basketball. Στην περιγραφή του αγώνα θα είναι ο Δημήτρης Καρύδας. Το παιχνίδι θα καλυφθεί και από την πρωτοποριακή υπηρεσία Nova GO και σε ηχητική μετάδοση από το Novasports.gr. Αμέσως μετά το τέλος των αγώνων, η εκπομπή «Super Euroleague» με το Γιώργο Συρίγο μαζί με εκλεκτούς καλεσμένους, θα αναλύσει την αγωνιστική δράση, με πλούσια ρεπορτάζ και αποκλειστικές συνεντεύξεις. Η «Super Euroleague» την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου θα μεταδοθεί στις 23:15 από το Novasports 3 και την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου στις 23:30 από το Novasports 2.
Το «Blender» στα Παιδικά Χωριά SOS. Το «Blender» παίρνει από το χέρι το πνεύμα των Χριστουγέννων και επισκέπτεται τα Παιδικά Χωριά SOS. Η πρωινή αθλητική εκπομπή του Action 24 που παρουσιάζουν οι Δημοσθένης Καρμοίρης και Ευάγγελος Μίχος, από Δευτέρα ως Παρασκευή 08:00 - 10:00 μοιράζει χαμόγελα και ελπίδες στα παιδικά πρόσωπα των Χωριών SOS. Τα δέματα συγκεντρώνονται καθημερινά και τα Σαββατοκύριακα, έως τις 19 Δεκεμβρίου, στα γραφεία του Action 24 από τις 11:00 μέχρι τις 17:00 (Σκιάθου 147, Γαλάτσι, πληροφορίες στο τηλέφωνο 210 211 7240).
Εξελίσσεται το enwsi.gr. Σε νέα εποχή πέρασε το enwsi.gr παρουσιάζοντας το mobile application που συντροφεύει πλέον καθημερινά όλους τους φίλους της ΑΕΚ.
«Formula Ε» στο ΡΙΚ. To ΡΙΚ εξασφάλισε τα αποκλειστικά δικαιώματα ελεύθερης μετάδοσης του πρωταθλήματος Formula E. Η Formula E είναι ένα καινούργιο πρωτάθλημα στο οποίο συμμετέχουν αυτοκίνητα τύπου Formula τα οποία κινούνται αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της FIA για προώθηση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων τα οποία έχουν ελάχιστη επίπτωση στο περιβάλλον.
«Ελευθεροτυπία». Συμπλήρωσε δύο εβδομάδες κλειστή, με τους εργαζομένους (που δεν έχουν πρόσβαση στο enet.gr) να δημιουργούν το δικό τους ειδησεογραφικό blog, το elefenet.blogspot.gr ενώ αναρτούν τα εργασιακά τους θέματα (όντας απλήρωτοι εδώ και 8-9 μήνες) στο ergazomenoienetgr.blogspot.gr.
«Η αδιάλλακτη στάση της ιδιοκτήτριας εταιρείας Τρίτη Όψη μας οδήγησε στο να συνεχίσουμε να ενημερώνουμε το αναγνωστικό μας κοινό, μέσα από το blog δίχως κάνουμε το χατίρι σε όποιον επιθυμεί να δει αυτή την εφημερίδα κλειστή» ανέφεραν.
Η Παρασκευή της… ΝΕΡΙΤ. Μεθαύριο, προσεχή Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου θα επανεξεταστεί το αίτημα της ΝΕΡΙΤ για την ένταξή της στην EBU. Αρχικώς η δημόσια τηλεόραση δεν είχε γίνει πλήρες μέλος και κατέθεσε αίτημα επανεξέτασης, που θα λάβει χώρα στη γενική συνέλευση της ένωσης. Αν η ΝΕΡΙΤ… περάσει το τεστ, τότε η Ελλάδα θα μετάσχει κανονικά στη Eurovision.
Καρντάσι ο Ρέμος. Απόψε στις 23:15 στους «Καρντάσιανς» του ΑΝΤ1 με τους Γρηγόρη Αρναούτογλου, Μαρία Μπεκατώρου και Δημήτρη Σταρόβα, καλεσμένος είναι ο Αντώνης Ρέμος στην πρώτη τηλεοπτική του συνέντευξη για φέτος και μεταξύ άλλων θα μιλήσει για το δεύτερο κύκλο του «The Voice», αλλά και για τη μουσική του συνεργασία με τον Γιάννη Ζουγανέλη και την Μελίνα Ασλανίδου και.
Νέα… εκκίνηση. Με δύο καινούρια και ένα περσινό σίριαλ ανανεώνεται το πρόγραμμα του MEGA από 12 Ιανουαρίου. Τότε ξεκινά ο δεύτερος κύκλος του «Κάτω Παρτάλι» ενώ την ίδια εβδομάδα κάνουν έναρξη και οι «Ηρωίδες» και η «Εθνική Ελλάδος».
Θα έχει και Ρανιέρι;
Καλοτάξιδο. Γενική διευθύντρια στο healthreport.gr ανέλαβε η Δήμητρα Ευθυμιάδου. «Υπηρετώντας με συνέπεια το ιατρικό ρεπορτάζ για περίπου δύο δεκαετίες, τόσο στον έντυπο όσο και στον ηλεκτρονικό Τύπο, έφθασε η ώρα να κερδίσουμε ακόμη ένα στοίχημα» όπως έγραψε στο πρώτη της άρθρο δημοσιογράφος που πέρασε από πολλά Μέσα όπως η « Ελευθεροτυπία» και ο Flash.
Από «Μία»… «Πέντε»; Σχεδόν βέβαιη θεωρείται η μετακίνηση της εκπομπής «Μία» που παρουσιάζει η Τατιάνα Στεφανίδου στο STAR, από τη μεσημεριανή στην απογευματινή ζώνη (ακούγεται για 17:00). Η εκπομπή δεν κατάφερε να δικαιώσει τις προσδοκίες και να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό «απέναντι» στην Ελένη Μενεγάκη.
Τατιανιές…
Αποχωρεί. Η Sony προτίθεται να κόψει τους εμπορικούς της δεσμούς με τη FIFA στο τέλος του έτους, εξαιτίας του σκανδάλου διαφθοράς που αφορά την παγκόσμια ομοσπονδία και την απόφασή της να αναθέσει της διοργάνωση του Μουντιάλ του 2018 και 2022 σε Ρωσία και Κατάρ αντίστοιχα. Η Sony αποτελεί έναν από τους έξι επίσημους συνεργάτες της FIFA που χορήγησαν το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, μαζί με τις Coca-Cola, Emirates, Visa, Kia-Hyundai και Adidas.
Το ΕΣΡ, τα πρόστιμα και η ομοφοβία. Είναι να αναρωτιέται κανείς αν το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης έχει, πραγματικά, λόγο ύπαρξης. Η ανεξάρτητη Αρχή το μόνο που πράττει είναι να μοιράζει αφειδώς υπέρογκα πρόστιμα στους τηλεοπτικούς σταθμούς και τα ραδιόφωνα για… ψύλλου πήδημα και, αρκετό καιρό μετά, αρκετές ποινές να ακυρώνονται. Εσχατο… χτύπημα από το συμβούλιο, η έλλειψη νομιμότητάς του, κάτι που ισχύει από τις 13 Ιουνίου ωστόσο κανείς αρμόδιο δεν βρήκε χρόνο για να ασχοληθεί.
Εξηγούμεθα: τότε, τον Ιούνιο, απεβίωσε ο δημοσιογράφος και βουλευτής Αρης Σταθάκης και το διάστημα έξι μηνών που δίνει ο νόμος για τη νόμιμη συνέχιση λειτουργίας της ανεξάρτητης Αρχής εκπνέει στις 13 Δεκεμβρίου. Ο πρόεδρος του ΕΣΡ Ιωάννης Λασκαρίδης μίλησε δημόσια για τον κίνδυνο αδυναμίας συνέχισης της νόμιμης λειτουργίας του συμβουλίου. Και το δίκιο του βουνό. Κι ακολούθησε πρόστιμο «μαμούθ» συνολικό ύψους 600.000 ευρώ στον ALPHA «για παραπλάνηση κοινού από τηλεπαιχνίδια», η αναφορά στα «Τηλεκέρδος» και «Puzzle». Το ΕΣΡ έχει… ιστορία σε μεγάλα πρόστιμα: ποιος ξεχνά το πρόστιμο-ρεκόρ 100.000 ευρώ στο MEGA για το φιλί μεταξύ ανδρών στη σειρά «Κλείσε τα μάτια» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη με την απόφαση να κρίνεται αντισυνταγματική από το Συμβούλιο της Επικρατείας τρία χρόνια αργότερα; Η ομοφοβία διακρίνει το ΕΣΡ εδώ και χρόνια, άλλωστε πρόσφατα αθωώθηκε ο Δήμος Βερύκιος για τη χυδαία επίθεσή του, από το ραδιόφωνο του ALPHA, στον συγγραφέα Αύγουστο Κορτώ.
Συστάσεις. Το ΕΣΡ επέβαλε σύσταση στη ΝΕΡΙΤ για μη αποστολή στοιχείων πολιτικής πολυφωνίας, καθώς το κανάλι της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης δεν απέστειλε, βάσει της συγκεκριμένης προβλεπόμενης φόρμας που ζητούσε το Συμβούλιο, τα στοιχεία. Το ΕΣΡ επικοινώνησε με τον γενικό διευθυντή περιεχομένου της ΝΕΡΙΤ, Βασίλη Θωμόπουλο, ο οποίος είπε στον εκπρόσωπο του Συμβουλίου, πως δεν έφτασε το έγγραφο στη διοίκηση της εταιρείας και ζητήθηκε συγγνώμη.
Καλύψτε γιατί χανόμαστε. Την επιτάχυνση των διαδικασιών για κάλυψη των λευκών περιοχών με ψηφιακό σήμα ζήτησαν βουλευτές στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας (μεταξύ αυτών οι Προκόπης Παυλόπουλος, Απόστολος Κακλαμάνης, Λιάνα Κανέλλη και Ζωή Κωνσταντοπούλου) καθώς όπως τονίστηκε δεν μπορεί να στερείται από τους Έλληνες πολίτες η πρόσβαση στην ενημέρωση μέσω της τηλεόρασης, ειδικά σε ευαίσθητες περιοχές. Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, η ΝΕΡΙΤ, ως καθολικός τηλεοπτικός πάροχος, θα πρέπει να καλύψει το 98% γεωγραφικά (που αντιστοιχεί στο 99,5% των πολιτών), ενώ η Digea, ως ιδιώτης πάροχος θα πρέπει να καλύψει το 95% γεωγραφικά (που αντιστοιχεί σε ποσοστό υψηλότερο του 98% πληθυσμιακά).
«NIMBUS». Κυκλοφόρησε το περιοδικό γνώσης των εκδόσεων Locus-7 & Άλλωστε, «NIMBUS». Άρθρα, ειδήσεις και κείμενα από αιρετικούς διαμορφωτές της πραγματικότητας, που προσπαθούν να ανακαλύψουν όσο το δυνατόν περισσότερες πτυχές της. Γιατί ο κόσμος μας είναι πολύ πιο παράξενος απ' όσο βλέπουμε. Αρθρογραφούν (αλφαβητικά): Αντώνης Αντωνιάδης, Θανάσης Βέμπος, Γρηγόρης Δρακόπουλος, Φοίβος Καλφόπουλος, Παναγιώτης Κάρδαρης, Γιώργος Μπαλάνος, Βασίλης Σάιτ, Μαρί-Σοφί Σγούρου, Έρικ Σμυρναίος, Giusepe Vierri και Το Κακό Συναπάντημα.
Απορία. Η Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΣΠΗΤ) ζητά με επιστολή της προς τον Ειδικό Γραμματέα Στυλιανό Στασινόπουλο, την άμεση παρέμβαση του ΣΔΟΕ σχετικά με τον τρόπο που τα σήματα των περιοδικών «ΕΓΩ», «ΤΗΛΕΚΟΝΤΡΟΛ» και «7 ΗΜΕΡΕΣ TV», πρώην ιδιοκτησίας εκδόσεων Λυμπέρη, πέρασαν στην εταιρεία ALPHA EDITIONS Α.Ε.
Retro. ​Θυμάστε τη Φραντζέσκα Μελά, τη «ζουμερή» ξανθιά του «Big Brother», που αναστάτωνε το ανδρικό κοινό με το μπούστο; Ιδού πώς είναι, 12 χρόνια μετά...
(ΥΓ. Ακόμη θυμάμαι στο ΚΨΜ την αποθέωση όποτε είχε «Big Brother»...).
Photomedia. Η Μαρί Κυριακού και η Αφροδίτη Παπαξένου, ιδιοκτήτρια των καταστημάτων Serendipity, ενώνουν τις δυνάμεις τους για καλό σκοπό και δημιουργούν μπλούζες ΜΕ ΑΓΑΠΗ για την ενίσχυση του Πρότυπου Εθνικού Νηπιοτροφείου, τα σχέδια των οποίων επιμελήθηκε η Μαρί Κυριακού. Με σύνθημα «keep giving and get love», «συνεχίστε να προσφέρετε και κερδίστε αγάπη», οι μπλούζες ΜΕ ΑΓΑΠΗ της Μαρί Κυριακού διατίθενται στα δύο καταστήματα Serendipity στο Νέο Ψυχικό αλλά και μέσω της ηλεκτρονικής τους σελίδας, serendipityshops.gr.

Nίκος Μποζιονέλος (e-mail: [email protected])

ΥΓ. Να το επαναλάβω, αλλά αξίζει: από τη μέρα που η στήλη καθιέρωσε e-mail επικοινωνίας, η απήχηση ήταν φοβερή!
 

Τελευταία Νέα