Κύπελλο Αγγλίας, Τράγκας, «Δίκη» και miniEURO 2014

Νίκος Μποζιονέλος
Κύπελλο Αγγλίας, Τράγκας, «Δίκη» και miniEURO 2014

bet365

Τα τηλεοπτικά του Κυπέλλου Αγγλίας, ο απόηχος της χθεσινής «Δίκης», το miniEURO 2014 στα κανάλια Novasports, η εφημερίδα που βγάζει ο Τράγκας, η εκπομπή που πήρε στον ΣΚΑΪ ο Τάκης Χατζής και η απόλυση στη «Real News» ελέω Μποφίλιου.
Ο Πιλάβιος, ο Μπέος και ο Σαρρής. Με τηλεφωνική παρέμβαση του Αχιλλέα Μπέου ολοκληρώθηκε η χθεσινή «Δίκη» στον ΣΚΑΪ με τον Κυριάκο Θωμαΐδη και καλεσμένο τον πρώην πρόεδρο της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο. Ο Θωμαΐδης αποκάλυψε πως είχε καλέσει πλειστάκις, αλλά εις μάτην, τον Γιώργο Σαρρή αλλά αρνήθηκε την πρόσκληση και υποσχέθηκε να κάνει εκπομπή με καλεσμένο τον νέο πρόεδρο της ομοσπονδίας Γιώργο Μποροβήλο.
Οριστικώς… mute! Για όσους ρωτάτε (και ευχαριστώ αρκετούς από εσάς για την επικοινωνία –και- μέσω e-mail), δεν άλλαξε κάτι: η μετάδοση αύριο του Ατλέτικο – Ολυμπιακός από τη ΝΕΡΙΤ θα είναι χωρίς περιγραφή, ελέω της απεργίας των δημοσιογράφων. Αντε τώρα να εξηγήσεις στην ΕΣΗΕΑ τι είναι το Champions League και γιατί παίζουν μπάλα κάθε τόσο…
Κύπελλο Αγγλίας. «Ορφανό» τηλεοπτικά εν Ελλάδι εδώ και χρόνια, ίσως το status quo αλλάξει καθώς (μαθαίνω) γίνονται προσπάθειες από κανάλι για να αποκτηθεί το «πακέτο» για 1,5 ή 2,5 χρόνια. Ξεκίνημα με τις αναμετρήσεις από αρχές Ιανουαρίου 2015. Για να δούμε…
Ο Ρεντζιάς απόψε στο «Pick n Roll» του OTE TV. Τον Ευθύμη Ρεντζιά σε μία σπάνια συνέντευξη μετά την αποχώρησή του από την ενεργό δράση, φιλοξενεί το Pick n Roll με τον Βασίλη Σκουντή απόψε στις 21:00, στο OTE Sport 4. Ο Κώστας Κατέβας βρέθηκε στα Τρίκαλα και «ανέκρινε» τον πρώην διεθνή σέντερ, ο οποίος έκανε τον απολογισμό της καριέρας του, αναφέρθηκε στις στιγμές που έζησε δίπλα στον Άλεν Άιβερσον στους Σίξερς, αλλά και στην παρουσία του στον τελευταίο αγώνα του Μάικλ Τζόρνταν, ενώ εξέφρασε την πικρία του για τον Παναγιώτη Γιαννάκη. Ακόμη, ο Θανάσης Ασπρούλιας παρουσιάζει το success story του Προμηθέα Πατρών και του αυτοδημιούργητου ιδιοκτήτη του Βαγγέλη Λιόλιου.
Ο ΠΣΑΤ καλεί σε συμμετοχή στην αυριανή απεργία στα ΜΜΕ. «Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) καλεί τα μέλη του να λάβουν μέρος αύριο Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014 στην 24ωρη απεργία που προκήρυξαν σε όλα τα ΜΜΕ οι Συνεργαζόμενες Ενώσεις του Τύπου. Ο ΠΣΑΤ καλεί επίσης τα μέλη του να δώσουν το «παρών» και στην απεργιακή συγκέντρωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου στις 12 το μεσημέρι έξω από το κτίριο της ΕΣΗΕΑ – Ακαδημίας 20 και στην πορεία που θα ακολουθήσει στα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών».
Το miniEURO 2014 στα κανάλια Novasports. Το miniEURO 2014 έρχεται για δεύτερο συνεχόμενη χρονιά στα κανάλια Novasports από την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου έως και την Κυριακή 30 Νοεμβρίου με μετάδοση από το Novasports 7. Οι αγώνες της Εθνικής, αλλά και οι τελικούς στο πλαίσιο του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Minifootball που θα διεξαχθεί στο Μαυροβούνιο. Στην περιγραφή των αγώνων θα είναι o Ηλίας Παπαϊωάννου. Στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Minifootball θα λάβουν μέρος συνολικά 24 ομάδες και ανάμεσα τους και η Εθνική μας ομάδα. Η «γαλανόλευκη» του Αποστόλη Γαϊφύλλια, μετέχει στον Γ’ όμιλο μαζί με τη Ρουμανία, τη Σλοβενία και τη Λιθουανία. Πρεμιέρα την Πέμπτη στις 11:00 το πρωί ενάντια στη Λιθουανία.
Ξεφυλλίστε την… Αμφίβολη! Το βιβλίο «Αμφίπολη: Μπορεί να κρύβει τον Αλέξανδρο;» που κυκλοφόρησε από το «National Geographic» προσφέρεται πλέον, δωρεάν, από τον ιστότοπο του περιοδικού. Μπορείτε να το διαβάσετε εδώ. Το ειδικό ένθετο κυκλοφόρησε με το τεύχος Οκτωβρίου του «National Geographic» και συνδυάζει τα αντικειμενικά στοιχεία του τύμβου με τις πληροφορίες των ιστορικών πηγών, για να καταλήξει στην απάντηση του ερωτήματος.
Με εκπομπή στον ΣΚΑΪ ο Τάκης Χατζής. Τη δική του εκπομπή απέκτησε στον ΣΚΑΪ ο Τάκης Χατζής. Ο δημοσιογράφος και τέως σχολιαστής στο μαγκαζίνο του Νίκου Ευαγγελάτου και του Σπύρου Μάλλη, θα θα κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου, και θα προβάλλεται η εκπομπή του κάθε Κυριακή 11:00 με 12:00. Η εκπομπή θα ασχολείται με την πολιτική επικαιρότητα, και θα έχει καλεσμένους πολιτικούς και δημοσιογράφους, με έντονο το στοιχείο του διαδικτύου και της διαδραστικότητας.
Η «Σχεδία» της Ευρώπης. Μια πολύ σημαντική διάκριση, η δεύτερη μετά το βραβείο «Community Impact Award», ήρθε για το περιοδικό δρόμου «Σχεδία». Το περιοδικό τιμήθηκε με το «Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη» για το 2014, που απονέμεται κάθε χρόνο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για εξαιρετικά επιτεύγματα και δράσεις πολιτών, ομάδων, σωματείων ή οργανώσεων σε τομείς ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος που προάγουν την κοινωνική συνοχή και την αμοιβαία κατανόηση μεταξύ των πολιτών. Η βράβευση αφορά στη «Σχεδία» και τις πρωτοβουλίες «Γκολ στη Φτώχεια» (ελληνική ποδοσφαιρική ομάδα αστέγων) και «Ένας Καφές σε Περιμένει». Οι τρεις πρωτοβουλίες συνθέτουν ένα σημαντικό κομμάτι, αλλά όχι το σύνολο, του πεδίου δράσεων της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Διογένης».
Πλήρωσε τη.. νύφη Μποφίλιου. Γράψαμε χθες για την κατηγορία της Νατάσας Μποφίλιου περί ψευδούς ρεπορτάζ και φωτομοντάζ στη «Real News» για το θέμα με τη σχέση της με τον Μύρωνα Στρατή και τη… νύφη πλήρωσε ο αρχισυντάκτης Πάνος Χάλας. O συντονιστής έκδοσης του καλλιτεχνικού ενθέτου της εφημερίδας απομακρύνθηκε από τη θέση του μετά τη διάψευση των ίδιων των καλλιτεχνών για το «φλογερό τους ειδύλλιο» μέσω των social media.
Απαντήσεις. Τι κρύβει η τελευταία πρόκληση της Τουρκίας και τι σημαίνει η φράση Νταβούτογλου «η ΑΟΖ ανήκει σε όλους μας»; Οι «Απαντήσεις» απόψε στις 23:00 στο E TV με τη Νάνσια Κωσταρά και καλεσμένους τους βουλευτές Κώστα Τσιάρα, Δημήτρη Στρατούλη, Έλενα Κουντουρά, Γιώργο Κουτρουμάνη, Μαρία Γιαννακάκη και τον διευθυντή σύνταξης του σραθμού Παραπολιτικά 90,1 Λάμπρο Καλαρρύτη.
Βγάζει εφημερίδα ο Τράγκας. Τη διεύθυνση του περιοδικού «Crash» ανέλαβε ο επί χρόνια στενός συνεργάτης του Γιώργου Τράγκα, Παντελής Ζήλος την ώρα που ο πατήρ Τράγκας ετοιμάζει κυριακάτικη εφημερίδα, με πιθανό τίτλο «Ελεύθερος Σκοπευτής». Αγέραστος. Θρυλείται δε, ότι ήδη συναντήθηκε με τον Αντώνη Σαμαρά. Τρέμε, Αγκελα!
Ο Μπακατσέλος και οι… σπάταλοι δημοσιογράφοι! Νέο, ηχηρό χαστούκι στον Αλέξανδρο Μπακατσέλο, δίνει η Δικαιοσύνη. Το Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης με νέα απόφασή του ζητεί από τον εκδότη του «Αγγελιοφόρου» και βιομήχανο να καταβάλει χωρίς άλλη καθυστέρηση σε τέσσερις δημοσιογράφους, μέλη της ΕΣΗΕΜ-Θ, το συνολικό ποσό των 25.000 ευρώ που αντιστοιχεί σε δεδουλευμένες αποδοχές για Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο. Ο νομικός σύμβουλος αλλά και γενικός διευθυντής της εταιρείας, Παντελής Χαλβατζάκης, είχε υποστηρίξει ότι η καθυστέρηση καταβολής των αποδοχών «δεν είναι αυτή που τους (σ.σ. στους εργαζόμενους) προκάλεσε βιοποριστικά προβλήματα ‒ αφού ούτως ή άλλως είναι από τους καλύτερα αμειβόμενους εργαζόμενους, λόγω ενός ιδιαίτερα ευνοϊκού για τους ίδιους προστατευτικού πλέγματος, που τους εξαιρεί από τα όσα συμβαίνουν σε όλους σχεδόν τους λοιπούς εργαζόμενους ‒ αλλά η διαχείριση των δαπανών τους με όχι ιδιαίτερα χρηστό τρόπο». Κοντολογίς, ήταν σπάταλοι!
Πρόκειται για τη δεύτερη δικαστική απόφαση που σε διάστημα λίγων εβδομάδων δικαιώνει μισθωτούς του «Αγγελιοφόρου». Στις αρχές Νοεμβρίου το Ειρηνοδικείο διέταξε τον Μπακατσέλο να καταβάλει αμέσως το ποσό των 22.500 ευρώ σε άλλους 6 εργαζόμενους για καθυστερούμενους μισθούς. Την απόφαση αυτή αρνείται παρά τω νόμω να εφαρμόσει η εκδότρια εταιρία και έτσι έχει ενεργοποιηθεί η διαδικασία κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων της, για να ικανοποιηθούν οι χρηματικές απαιτήσεις των εργαζομένων.
«Διεκδικούμε δεδουλευμένα εννέα μηνών». Η γενική συνέλευση των εργαζομένων στην «Ελευθεροτυπία», στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» και το enet.gr δηλώνει: «Παραμένουμε στις θέσεις εργασίας μας και συνεχίζουμε να διεκδικούμε τα δεδουλευμένα εννέα μηνών και την άμεση καταβολή του τρέχοντος μισθού για όλους. Καλούμε την εργοδοσία να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της και να ικανοποιήσει τα αιτήματα της ΓΣ όπως οφείλει. Ξεκαθαρίζουμε επίσης ότι παραμένουμε σε ετοιμότητα αγωνιστικής κινητοποίησης αν η εργοδοσία δεν ικανοποιήσει τα αιτήματά μας, δηλώνοντας ότι εμείς θέλουμε την “Ελευθεροτυπία” σε λειτουργία, προϋπόθεση για την οποία είναι η στοιχειώδης τήρηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων». Κουράγιο, συνάδελφοι.
Παράταση υποβολής υποψηφιοτήτων. Παρατείνεται έως τη Δευτέρα 1η Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 18.00 η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων για την πλήρωση των θέσεων των επτά μελών του Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ. Η σχετική απόφαση για την παράταση της προθεσμίας, έχει δημοσιευθεί στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ.
Retro. Ο πρώην υπουργό Μιχάλης Λιάπης, μαζί με τον πρώην περιφερειάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη και στη μέση τον νεαρό, τότε, δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη διασκεδάζουν σε μπουζούκι της εποχής. Ο tempora, o mores.

Nίκος Μποζιονέλος (e-mail: [email protected])

 

Τελευταία Νέα