Δικαίωση για τον δημοσιογράφο Αντώνη Κατσαρό

Gazzetta team
Δικαίωση για τον δημοσιογράφο Αντώνη Κατσαρό

bet365

Αίσιο τέλος είχε δικαστική περιπέτεια για τον αθλητικό συντάκτη Αντώνη Κατσαρό που αθωώθηκε από το τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, για υπόθεση στη διάρκεια της θητείας του ως διευθυντής αθλητικών προγραμμάτων της ΕΡΤ.

Η δύσκολη και μακρόχρονη δικαστική διαδικασία, η οποία κράτησε τον Αντώνη Κατσαρό στη θέση του κατηγορουμένου -τα τελευταία επτά χρόνια- εξαιτίας υπόθεσης που προέκυψε στη διάρκεια της θητείας του ως διευθυντής αθλητικών προγραμμάτων της ΕΡΤ (ήταν στο συγκεκριμένο πόστο την περίοδο 2007-2010), ολοκληρώθηκε την προηγούμενη Τετάρτη, με τον συνάδελφο να δικαιώνεται από το τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Η έδρα έκρινε ότι ο παρουσιαστής των ποδοσφαιρικών εκπομπών και σχολιαστής αγώνων Champions League (εργάζεται στο Action24 τα 4 τελευταία χρόνια) είναι αθώος διότι δεν είχε δόλο στην υπόθεση της επιπλέον προβολής του χορηγού (Aegean) της Αθλητικής Κυριακής και των εκπομπών του Champions League τη σεζόν 2009/10, καθώς δεν είχε τότε ενημερωθεί από τη διοίκηση της ΕΡΤ, ούτε από την εμπορική διεύθυνση η οποία ήταν αρμόδια, για τον προβλεπόμενο χρόνο προβολής του.

Κατά συνέπεια η ετυμηγορία της έδρας του Εφετείου είναι πως ο κατηγορούμενος δεν φέρει ευθύνη και ό,τι έκανε ήταν στο πλαίσιο της δικαιολογημένης ανταπόδοσης στον χορηγό, ο οποίος είχε προσφέρει δωρεάν τότε στην ΕΡΤ το υψηλού κόστους μηχάνημα με το λογισμικό της τρισδιάστατης ανάλυσης των φάσεων των αγώνων, που παρουσιάζονταν στις εκπομπές.

Ο Αντώνης Κατσαρός εξαιτίας ανώνυμων καταγγελιών το 2010 πέρασε ως μάρτυρας ανωμοτί εκείνη τη χρονιά από την Εισαγγελία πρωτοδικών και στη συνέχεια από τη διαδικασία της ανάκρισης το 2013 και αφού τελικά παραπέμφθηκε στο ακροατήριο συνέχισε στο τριμελές Εφετείο κακουργημάτων το οποίο τελικά τον δικαίωσε, παρά την εις βάρος του κατάθεση από τον πρόεδρο των συνδικαλιστών της ΕΡΤ. Για την ίδια υπόθεση η πλευρά της αεροπορικής εταιρίας, όπως και η τότε διοίκηση της ΕΡΤ είχαν απαλλαγεί με βούλευμα νωρίτερα, δηλαδή στο προηγούμενο στάδιο, αυτό της ανάκρισης…

 

Τελευταία Νέα