Το σουτ του Τζόρνταν και τα δάχτυλα με το «6»! (pics & vid)

Δημήτρης Ρούσσος
Το σουτ του Τζόρνταν και τα δάχτυλα με το «6»! (pics & vid)

bet365

Σαν σήμερα πριν 18 χρόνια, στον 6ο τελικό του ΝΒΑ, ο Μάικλ Τζόρνταν ευστοχούσε στο «The Shot» στη Γιούτα και οδηγούσε τους Μπουλς στο τρίτο συνεχόμενο πρωτάθλημα κι έκτο στα '90s!

Είναι απ' τις στιγμές που το ΝΒΑ λατρεύει να καλλωπίζει, να διακοσμεί και να τις τοποθετεί στο πάνθεον του αθλήματος και της Λίγκας, προστατεύοντας τες σαν ιερό κειμήλιο του άγιου παρελθόντος, το οποίο οι νέοι οφείλουν να μάθουν, να σεβαστούν και να το χρησιμοποιήσουν προς τη βελτίωση του μπάσκετ και την ανακάλυψη νέων «μύθων».

«Μύθος» είναι πλέον και το σουτ του «Air» στην «Delta Center» της Γιούτα, στο έκτο παιχνίδι της σειράς των Τελικών του ΝΒΑ για τη σεζόν 1997-98. Οι «Ταύροι» του Φιλ Τζάκσον προηγούνταν με 3-2 των Τζαζ και ταξίδευαν στην Σολτ Λέικ Σιτι με σκοπό την τέταρτη νίκη και το τρίτο συνεχόμενο πρωτάθλημα, μετά απ' αυτά των σεζόν 1996-97 και 1997-98. Μαζί με αυτά των αρχών των '90s (1991, 1992, 1993), ο Τζόρνταν, ο Πίπεν, ο Ρόντμαν και οι υπόλοιποι είχαν την ευκαιρία να μπουν στην κατηγορία των «θρύλων» του μπάσκετ.

Με το σκορ στο 86-85, έπειτα από τρίποντο του Στόκτον, ο «Air» έκανε ό,τι χρειαζόταν για να πάρει το παιχνίδι. Παίζοντας φοβερή άμυνα, έκλεψε τη μπάλα και εκδήλωσε επίθεση. Πέντε δευτερόλεπτα πριν το φινάλε, με φοβερή σταυρωτή ντρίμπλα «ξάπλωσε» τον Μαλόουν κάτω κι ευστόχησε στο τελευταίο σουτ του αγώνα. Το «The Shot» ήταν γεγονός. Οι Τζαζ δεν κατάφεραν μετά το τάιμ άουτ να επανέλθουν.

Ο Τζόρνταν πανηγύρισε με τα 6 δάχτυλα του υψωμένα. Είχε φτάσει τα αντίστοιχα πρωταθλήματα, ενώ με 33.5 πόντους κατά μέσο όρο στη σειρά αναδείχθηκε MPV των τελικών για ισάριθμη φορά. Ήταν με τη βούλα ο GOAT...

Θυμηθείτε τις στιγμές:

 

NBA Τελευταία Νέα