Σαν σήμερα: Ο Ομπράντοβιτς αποχωρεί από τον Παναθηναϊκό

12 ΙΟΥΝΙΟΥ ΤΟΥ 2012

Σαν σήμερα: Ο Ομπράντοβιτς αποχωρεί από τον Παναθηναϊκό

Σαν σήμερα: Ο Ομπράντοβιτς αποχωρεί από τον Παναθηναϊκό

Σαν σήμερα (12/06) πριν από τέσσερα χρόνια, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε το τέλος της συνεργασίας με τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Ο Ζοτς αποχώρησε μετά από 13 χρόνια στον πάγκο του «Τριφυλλιού»!

Όταν ο Ομπράντοβιτς ανέλαβε τον Παναθηναϊκό, λίγοι περίμεναν ότι το «Τριφύλλι» θα χτίσει αυτή τη δυναστεία και θα κυριαρχήσει σε Ελλάδα και Ευρώπη. Όσο προχωρούσαν τα χρόνια, εκείνο που δεν μπορούσε να φανταστεί κανείς είναι τον Παναθηναϊκό χωρίς τον Σέρβο στον πάγκο του. Κι όμως. Στις 12/06 του 2012, η «πράσινη» ΚΑΕ ανακοίνωσε το τέλος της συνεργασίας με τον Ζοτς!

Με τίτλο “Δεν λέμε «αντίο», αλλά «εις το επανιδείν»”, η ΚΑΕ έκανε επίσημα γνωστό ότι ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς αποχωρεί από τον Παναθηναϊκό, τονίζοντας -μεταξύ άλλων- πως: Όταν οι συνθήκες το φέρνουν έτσι και φεύγει ένας φίλος το «αντίο» φαντάζει δύσκολο. Αισθανόμαστε τον Ομπράντοβιτς σαν μέλος της οικογένειας μας και νιώθουμε πως στο μέλλον οι δρόμοι μας θα ξανασμίξουν. Για αυτό δεν του λέμε αντίο, αλλά «εις το επανιδείν φίλε».

Παίξε νόμιμα με απεριόριστα ειδικά στοιχήματα στην Sportingbet!

Κι η αλήθεια είναι πως μέσα από τα παραπάνω εκφράζεται κι η επιθυμία της πλειοψηφίας των φίλων της ομάδας, που θέλουν κάποια στιγμή να δουν τον Ομπράντοβιτς ξανά στον πάγκο των έξι φορές Πρωταθλητών Ευρώπης. Κάτι που, μέχρι τώρα τουλάχιστον, δεν έχει συμβεί, αλλά κανείς δεν μπορεί να προδικάσει κάτι για το μέλλον.

ΤΟ... ΑΝΤΙΟ
Διαβάστε ξανά τη δήλωση του Ομπράντοβιτς...

«Αγαπητοί μου Φίλοι

Όταν ήρθα τον Ιούνιο του 1999 στην Αθήνα για τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ, δεν μπορούσα ούτε να το φανταστώ ότι αυτή θα ήταν η ομάδα μου –η οικογένειά μου-το σπίτι μου, για 13 ολόκληρα χρόνια.

Αυτά τα 13 χρόνια, είχαμε πολλές όμορφες στιγμές, πολλούς πανηγυρισμούς, αλλά και δυσκολίες. Τα ζήσαμε έντονα, γιατί πάντα ήμασταν όλοι μαζί σαν μια μεγάλη και αληθινή οικογένεια.

Οι Αρχές που έχω από την οικογένειά μου, πάντα μου υπενθυμίζουν ότι το πιο σημαντικό πράγμα είναι να σέβεσαι τους ανθρώπους, αν θέλεις να σε σεβαστούν και αυτοί.  Αυτό είναι κάτι που θα ήθελα να τονίσω αυτή τη στιγμή.

Τρέφω μεγάλο σεβασμό προς την οικογένεια Γιαννακόπουλου, η οποία κατέστησε δυνατό με όλες της τις δυνάμεις, να είμαστε όλοι μαζί όλα αυτά τα χρόνια.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω και να χαιρετίσω με σεβασμό, όλους όσοι εργάζονται στην ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ, όλα τα μέλη του προπονητικού τιμ, με τους οποίους είχα μια εκπληκτική συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια.  Επίσης, ένα μεγάλο ευχαριστώ προς όλους τους φίλους του ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ, οι οποίοι ήταν ΠΑΝΤΑ-ΠΑΝΤΑ, μα ΠΑΝΤΑ μαζί μας, διότι χωρίς τη βοήθειά τους ποτέ δεν θα τα καταφέρναμε. Φυσικά ένα ΜΕΓΑΛΟ ευχαριστώ προς όλους τους παίκτες με τους οποίους συνεργάστηκα αυτά τα 13 χρόνια.

Όλοι μαζί, η Οικογένεια Γιαννακόπουλου, οι εργαζόμενοι στην ΚΑΕ, το προπονητικό τιμ, οι παίκτες και οι φίλαθλοι τις ομάδας, καταφέραμε να κάνουμε τον μπασκετικό ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ, ένα μεγάλο κλαμπ  προς το οποίο τρέφει σεβασμό όλη η Ευρώπη.

Αυτή τη στιγμή πήρα μια ΠΟΛΥ-μα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ δύσκολη απόφαση για μένα, πως η συνεργασία όλων αυτών των ετών τελείωσε.

Πιστεύω πως ότι συμβαίνει σε μια οικογένεια πρέπει να μένει μέσα σε αυτή. Γιατί όπως λέει και ο σοφός ελληνικός λαός « Τα εν οίκω, μη εν δήμω». Αναμφίβολα θεωρώ πως τη δεδομένη χρονική στιγμή αυτή μου η απόφαση είναι η καλύτερη δυνατή για όλους.

Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ για 13 χρόνια ήταν η ΟΜΑΔΑ μου και το ΣΠΙΤΙ μου και αυτό θα μείνει έτσι σε όλη μου τη ζωή. Νιώθω και είμαι ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω επίσης όλους τους εκπροσώπους του γραπτού, τηλεοπτικού, ραδιοφωνικού και ηλεκτρονικού τύπου για την αγαστή συνεργασία μας.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον κουμπάρο και άμεσο συνεργάτη μου Δημήτρη Ιτούδη για την εξαιρετική μας συνεργασία όλα αυτά τα 13 χρόνια.

Αθήνα 12/06/2012                                                                                      

Ζέλικο Ομπράντοβιτς»

ΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΤΟΥ ΖΟΤΣ ΣΤΟ "ΤΡΙΦΥΛΛΙ"
Λένε πως στον αθλητισμό εκείνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. Έτσι είναι. Ο καθένας κρίνεται από τις επιτυχίες και τις αποτυχίες του κι ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς κατάφερε να γράψει ιστορία με τον Παναθηναϊκό, αφού μέσα σε 13 χρόνια κατέκτησε τα πάντα κι έχτισε μία δυναστεία εντός κι εκτός συνόρων! Οι τίτλοι... μιλούν από μόνοι τους:

Euroleague
2000, 2002, 2007, 2009, 2011

Πρωτάθλημα Ελλάδας
2000, 2001, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011

Κύπελλα Ελλάδας
2003, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2012

Best of internet