Η «κούπα» της Μπαρτσελόνα στο Βερολίνο! (vids & pics)

Η «κούπα» της Μπαρτσελόνα στο Βερολίνο! (vids & pics)

bet365

Πέρασε ένας χρόνος απ' τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στο Βερολίνο, όταν η Μπαρτσελόνα του Λουίς Ενρίκε ολοκλήρωνε θριαμβευτικά τη σεζόν, νικώντας τη Γιουβέντους με 3-1 και φτάνοντας στο τρεμπλ!

Όλο το χρόνο, μα ειδικά απ' τον Ιανουάριο και μετά, οι «μπλαουγκράνα» έμοιαζαν ως αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ. Στα ημιτελικά με τη Μπάγερν Μονάχου το πιστοποίησε με τον καλύτερο τρόπο, καταφέρνοντας να φτάσει στον τελικό του Βερολίνου.

Απ' την πλευρά της η Γιουβέντους είχε πραγματοποιήσει ένα μικρό «θαύμα»! Με τους ίδιους παίκτες που υποτίμησε κι άφησε πίσω του ο Αντόνιο Κόντε, ισχυριζόμενος πως δεν μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να φτάσουν στην κορυφή της Ευρώπης, ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι κατάφερε να «πετάξει» εκτός συνέχειας τη Ρεάλ Μαδρίτης στα ημιτελικά, με τον Μοράτα να σκοράρει στο Μπερναμπέου και να τη στέλνει μπροστά απ' την πρόκληση της κούπας μετά το 1996!

Εκεί η «Μεγάλη Κυρία» προσπάθησε, κι αν της δινόταν το πέναλτι στον Πογκμπά στο 1-1, ίσως να κατάφερνε κάτι παραπάνω. Σε κάθε περίπτωση οι Καταλανοί έδειξαν την κλάση τους και με τον Ράκιτιτς, τον Σουάρες και τον Νεϊμάρ πήραν μια μεγάλη νίκη. Η Γιούβε είχε καταφέρει να ισοφαρίσει με τον Ράκιτιτς, όμως δεν μπόρεσε να αντιδράσει στη συνέχεια.

Ο Πικέ, ο Τσάβι, ο Μέσι και οι υπόλοιποι σήκωσαν έτσι το Τσάμπιονς Λιγκ, 4ο σε 9 χρόνια και σε ισάριθμους τελικούς!

Θυμηθείτε τις καλύτερες στιγμές:

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα