Το πρώτο Τσάμπιονς Λιγκ της Ρεάλ (pics & vid)

Το πρώτο Τσάμπιονς Λιγκ της Ρεάλ (pics & vid)

bet365

Πέρασαν 18 χρόνια απ’ τη μέρα που η Ρεάλ κατέκτησε το πρώτο Τσάμπιονς Λιγκ, μετά την αλλαγή της ονομασίας του θεσμού και το Κύπελλο Πρωταθλητριών του 1966.

Τριανταένα ολόκληρα χρόνια η Ρεάλ ήταν μακριά απ’ την ευρωπαϊκή κορυφή. Τα πέντε Κύπελλα Πρωταθλητριών της δεκαετίας του ’50 και αυτό του 1966 ήταν μακρινές αναμνήσεις. Με προπονητή τον Γιούπ Χάινκες και το τρόπαιο να έχει αλλάξει όνομα, υπό τη διοίκηση του Φλορεντίνο Πέρεθ οι «μερέγχες» έφταναν ξανά σε έναν τελικό.

Στον τελικό απέναντι στη Γιουβέντους στην Άμστερνταμ Αρίνα, τον πρώτο των Μαδριλένων επί εποχής Τσάμπιονς Λιγκ, γράφτηκε ιστορία. H Γιουβέντους έφτανε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στον τελικό, όμως η παρέα των Ραούλ, Μοριέντες, Ρεδόνδο, Ιέρο, Σούκερ και Μιγιάτοβιτς δεν μπορούσε να περιμένει. Ο τελευταίος σκόραρε στο 66' και έβαλε τους «μπλάνκος» για έβδομη φορά στην ιστορία τους στην κορυφή της Ευρώπης.

Οι ενδεκάδες:

Γιουβέντους (Λίπι): Περούτσι, Τοριτσέλι, Ιουλιάνο, Μοντέρο, Ντι Λίβιο (46’), Ντεσάν (77’), Ντάβιντς, Πεσότο (70’), Ζιντάν, Ιντζάγκι, Ντελ Πιέρο - Κόντε (77’), Τακινάρντι (46’), Φονσέκα (70’)

Ρεάλ Μαδρίτης (Χάινκες): Ίλγκνερ, Πανούτσι, Σαντσίς, Ιέρο, Ρομπέρτο Κάρλος, Ρεδόνδο, Καρεμπέ, Ζέεντορφ, Ραούλ (90’), Μοριέντες (81’), Μιγιάτοβιτς (89’)

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα