To Τσάμπιονς Λιγκ της Τσέλσι μέσα στο Μόναχο! (pics & vid)

To Τσάμπιονς Λιγκ της Τσέλσι μέσα στο Μόναχο! (pics & vid)

bet365

Σαν σήμερα το 2012 η Τσέλσι του Ντι Ματέο εκπλήρωνε τον πόθο της κατάκτησης του Τσάμπιονς Λιγκ, καταφέρνοντας το μέσα στην Allianz Arena απέναντι στη Μπάγερν Μονάχου!

Εκατομμύρια επί εκατομμυρίων, μεταγραφές, προπονητές, (σχεδόν) όλα άλλαζαν γύρω απ’ τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς ανεξαρτήτως κόστους, με έναν μεγάλο γκολ στόχο: την κατάκτηση της κούπας με τα μεγάλα «αυτιά». Τελικά αυτή ήρθε χάρη στην αξία των «παλιών» και με οδηγό απ’ την άκρη του πάγκου τον πιο άσημο που είχε διαχειριστεί τις τύχες της Τσέλσι επί εποχής Ρώσου, τον Ρομπέρτο Ντι Ματέο!

Για τη δε Μπάγερν, η εξέλιξη και η κατάληξη του αγώνα ισοδυναμούσε με εφιάλτη. Μέσα στην έδρα της, έχοντας πάρει το προβάδισμα με το ζόρι στο 83’ με τον Μίλερ, είδε τον Ντρογκμπά να της παίρνει τη «μπουκιά» απ’ το στόμα στο 88’ με κεφαλιά - «δυναμίτη» και να στέλνει το παιχνίδι στην παράταση, που με τη σειρά την οδήγησε στα πέναλτι.

Εκεί, παρότι πήρε το προβάδισμα μετά το χαμένο πρώτο του Μάτα, ο Όλιτς και ο αρχηγός της, Σβάινσταϊγκερ, έχασαν τα δυο τελευταία. Ο Ντρογκμπά δεν λάθεψε και τρέχοντας σαν παλαβός προς τους Άγγλους οπαδούς, πανηγύρισε την ηρωϊκή κατάκτηση της κούπας μέσα στη Γερμανία, την πρώτη στην ιστορία της Τσέλσι.

Οι ενδεκάδες:

Μπάγερν Μονάχου (Χάινκες): Νόιερ, Λαμ, Μπόατενγκ, Τίμοστσουκ, Κοντέντο, Σβάινσταϊγκερ, Κρος, Ρόμπεν, Μίλερ (87’), Ριμπερί (97’), Γκόμες - Φαν Μπούιτεν (87’), Όλιτς (97’)

Τσέλσι (Ντι Ματέο): Τσεχ, Μποσίνγκουα, Λουίς, Κέιχιλ, Κόουλ, Μίκελ, Λαμπάρντ, Καλού (84’), Μάτα, Μπερτράντ (73’), Ντρογκμπα - Μαλουντά (73’), Τόρες (84’).

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα