Σαν σήμερα: Το θαύμα του Ολυμπιακού στην Πόλη!

Σαν σήμερα: Το θαύμα του Ολυμπιακού στην Πόλη!
Είναι ίσως η μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ και έχει «βαφτεί» με χρώμα ερυθρόλευκο. Το gazzetta.gr σας θυμίζει το «θαύμα της Πόλης», όπου, σαν σήμερα, ο Ολυμπιακός κατάφερε να δημιουργήσει άλλη μια «χρυσή» σελίδα ιστορίας.

Ο Ολυμπιακός ξεκινώντας την σεζόν 2011-12 έβαλε, με τις επιλογές του, στο ευρωπαϊκό μπάσκετ μια καινούρια νοοτροπία. Οι πρόεδροι των «ερυθρόλευκων» θα επιλέξουν να «χτίσουν» μια ομάδα σε πολύ πιο λογικά οικονομικά πλαίσια και δεν θα αργήσει να μπει ταβάνι στις δυνατότητες του Ολυμπιακού γα την χρονιά αυτή.

Οι προσθήκες των Ντόρσεϊ και Λο στην μέση της σεζόν θα αλλάξουν τα δεδομένα και το μπάσκετ που θα παίξουν οι «ερυθρόλευκοι» θα εντυπωσιάζει, χωρίς όμως να είναι αρκετό για να φέρει τον τίτλο του φαβορί, για την κατάκτηση της ευρωπαϊκής κούπας, στον Πειραία.

Τελικά, ομάδα του του Ντούσαν Ίβκοβιτς θα αποκλείσει, με εντυπωσιακό τρόπο, την Σιένα και θα βρεθεί σε ακόμα ένα Final 4 με την ταμπέλα του αουτσάιντερ να είναι... κολλημένη φαρδιά πλατιά στις βαλίτσες της.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού είχαν επιλέξει να γράψουν ιστορία με τον δικό τους μοναδικό, ξεχωριστό και... μάγκικο τρόπο, που θα μπορούσε και ο πιο αισιόδοξος ερυθρόλευκος φίλαθλος να φανταστεί.

Ήταν 13/5 του 2012 όταν θα καταφέρουν να σηκώσουν τον δεύτερο ευρωπαϊκό τους τίτλο στον ουρανό της Κωνσταντινούπολης και μαζί να παρασύρουν στο πιο γλυκό μεθύσι όλους τους φιλάθλους τους και όχι μόνο...

Το gazzetta.gr θυμάται και σας ξυπνάει μια «μαγική» ερυθρόλευκη ευρωπαϊκή νύχτα...

Πρώτο εμπόδιο η Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός και στον ημιτελικό κόντρα στους «μπλαουγκράνα» μπήκε σαν αουτσάιντερ και δεν επιβεβαίωσε τον τίτλο αυτό ούτε λεπτό!

Με τις μνήμες ακόμα νωπές από τον «πικρό» τελικό του 2010 οι «ερυθρόλευκοι», με «μαγικό» Βασίλη Σπανούλη, είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού από την αρχή, στα σημεία που χρειάστηκε κράτησαν την ψυχραιμία τους και κατάφεραν να προκριθούν στον τελικό του Final 4.

Το τελικό σκορ του ημιτελικού έγραψε 68 – 64 και κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί, το σενάριο που είχε γραφτεί για τον μεγάλο τελικό της 13ης του Μάη.

Tα δεκάλεπτα: 17-11, 33-29, 50-47, 68-64

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 2, Άντιτς 4, Σπανούλης 21 (4), Ντόρσεϊ 8, Κέσελ, Πρίντεζης 14, Παπανικολάου 9 (2), Μάντζαρης 4, Σλούκας 2, Λο 4
Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Σάδα 6, Χουέρτας 4, Ναβάρο 18 (2τριπ, 5λαθ), Πέροβιτς 2, Βάσκεθ 8, Ουάλας, Ίνγκλες, Ν’ Ντονγκ, Ραμπασέδα, Λόρμπεκ, Έιντσον, Μάικλ 4

Από εφιάλτης... το πιο γλυκό όνειρο!

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στον τελικό της διοργάνωσης απέναντι σε ένα ακλόνητο φαβορί για τον τίτλο, την ΤΣΣΚΑ. Αυτά ήταν τα δεδομένα πριν το παιχνίδι και αυτό είδε όλος ο κόσμος στο παρκέ σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο.

Η ΤΣΣΚΑ θα μπει καλύτερα στο παιχνίδι και θα κυριαρχήσει σε κάθε τομέα του παιχνιδιού. Το πρώτο ημίχρονο θα λήξει 34-20 και η απογοήτευση θα αρχίσει να κάνει την εμφάνιση της.

Το τελειωτικό χτύπημα, και για τις δύο πλευρές, θα γίνει στο 28' όταν ο Σβεντ θα κάνει το lay up, η διαφορά θα πάει στους 19 πόντους (53-34) και αυτή θα είναι η στιγμή που το σενάριο γράφει μια τεράστια ανατροπή.

Το time out θα βρει τους δύο πάγκους με εντελώς διαφορετικές ψυχολογίες. Από τη μία τα πανηγύρια των παικτών του Καζλάουσκας και από την άλλη ο Ίβκοβιτς να αποσύρει στον πάγκο τα... βαριά χαρτιά και να ρίχνει στο παρκέ το πιο καθαρό μυαλό των πιτσιρικάδων.

Η επιστροφή στο παιχνίδι, θα γίνει επιστροφή τίτλου για τους παίκτες του Ολυμπιακού.

Το επιμέρους σκορ θα γράψει 8 - 28, τα σουτ θα μπούνε και το μεγάλο τρίποντο του Κέσελ θα είναι αυτό που θα σημάνει την ολική επαναφορά του Ολυμπιακού στην διεκδίκηση της κούπας.

Κάθε ένας από τους παίκτες που ήταν στο παρκέ βοήθησε για να γραφτεί αυτή η ιστορία.

Το παιχνίδι έχει φτάσει στα τελευταία του δευτερόλεπτα, ο Ολυμπιακός έχει επιστρέψει και μαζί έχει επιστρέψει η πίστη για την ολοκλήρωση της μεγαλύτερης ανατροπής στην ιστορία του Ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Η εντολή που είχε δοθεί από τον πάγκο, όπως θα αποκαλύψει ο Βαγγέλης Μάντζαρής αργότερα, ήταν να γίνει το φάουλ σε οποιονδήποτε παίκτη εκτός από τον Σισκάουσκας.

Ο Σισκάουσκας, τελικά, πήρε την μπάλα και ο Σπανούλης δεν το σκέφτηκε λεπτό κάνοντας του το φάουλ με 9,7 δευτερόλεπτα να παραμένουν στο ρολόι.

Ο Λιθουανός φόργουορντ δεν επέδειξε καμία ψυχραιμία, έκανε το χατήρι σε όλες τις προσευχές που ακούστηκαν εκείνη την ώρα, και έχασε και τις δύο βολές.

Χωρίς περιθώρια σκέψης ο Παπανικολάου πήρε το ριμπάουντ, την οργάνωση ανέλαβε ο Σπανούλης και το τελευταίο σουτ βρέθηκε στα χέρια του Γιώργου Πρίντεζη, «γράφοντας» το τελικό 61 - 62.

Το «πεταχτάρι» του κατέληξε στο καλάθι και τα υπόλοιπα ανήκουν στην ιστορία...

Μια γλυκιά ιστορία που έχει αποτυπωθεί για πάντα στις καρδιές όλως των φιλάθλων αλλά και των παικτών που ήταν μέρος σε ένα μπασκετικό θαύμα.

Ένα μπασκετικό θαύμα που γράφτηκε μέσα από τα πιο όμορφα συναισθήματα που αντιπροσωπεύουν με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο το μπάσκετ.

Ταλέντο, δύναμη, αυταπάρνηση, πίστη και τελικά η απόλυτη ευτυχία για την επίτευξη ενός μεγάλου στόχου, ήταν όλα όσα έβγαλε στο παρκέ ο Ολυμπιακός σε εκείνο το παιχνίδι.

Η ομάδα του Πειραιά έφτασε για ακόμα μια φορά στην κορυφή της Ευρώπης, με τον πιο μοναδικό τρόπο, και προσέθεσε στην Ελληνική Ευρωπαϊκή συλλογή άλλο ένα ονειρεμένο βράδυ .

Τα δεκάλεπτα: 10-7, 34-20, 53-40, 61-62

ΤΣΣΚΑ (Καζλάουσκας): Τεόντοσιτς 15(4), Λαβρίνοβιτς 5, Σισκάουσκας 8, Κρστιτς 11, Κιριλένκο 12(1), Βορόνοφ, Βοροντσέβιτς, Σβεντ 3, Κάουν 2, Κριάπα 3(1), Γκόρντον 2.
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς, Άντιτς 7, Σπανούλης 15(2), Ντόρσεϊ, Κέσελ 3(1), Παπαδόπουλος, Πρίντεζης 12, Παπανικολάου 19(3), Μάντζαρης 3(1), Σλούκας 4(1), Λο.

Το καλάθι του Πρίντεζη... ταξιδεύει στην Ευρώπη

Το πεταχτάρι μέσα από το γήπεδο