Το «πάρτυ» της Μπάγερν μέσα στο Καμπ Νόου (pics & vid)

Το «πάρτυ» της Μπάγερν μέσα στο Καμπ Νόου (pics & vid)

bet365

Συμπληρώθηκαν 3 χρόνια απ’ την «παρέλαση» των Βαυαρών του Γιούπ Χάινκες στη Βαρκελώνη, όπου ισοπέδωσαν τη Μπαρτσελόνα και προκρίθηκαν στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Το gazzetta.gr θυμάται τα ντέρμπι που δεν έγιναν ποτέ!

Στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ για τη σεζόν 2012-13 το ζευγάρι που προέκυψε απ’ την κλήρωση μεταξύ Μπάγερν και Μπαρτσελόνα δημιουργούσε μια ωραία ιστορία. Οι Γερμανοί είχαν ήδη ανακοινώσει πως προπονητής του συλλόγου απ’ την επόμενη σεζόν θα ήταβ ο Πεπ Γκουαρδιόλα, που είχε αποχωρήσει απ’ τον πάγκο των «μπλαουγκράνα» απ’ το προηγούμενο καλοκαίρι και ξεκουραζόταν.

Η Μπάγερν όμως, υπό της οδηγίες του υπό… αποχώρηση Γιούπ Χάινκες, πήγαιναν «τρένο», παίζοντας εντυπωσιακά και μη σταματώντας απέναντι σε κανέναν. Η φιλολογία των ημερών αφορούσε το αν θα… συμβουλευόταν ο Γερμανός τον Γκουαρδιόλα για τα… αδύναμα σημεία της Μπαρτσελόνα, ως γνώστη των Καταλανών. Η γελοιότητα τέθηκε προς απάντηση και συνέντευξη Τύπου, προκαλώντας τον εκνευρισμό του Χάινκες.

Εν πάση περιπτώσει άπαντες περίμεναν τα δυο παιχνίδια πως και τι, αφού ήταν ντέρμπι ανάμεσα σε δυο απ’ τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Το 4-0 στο Μόναχο ήταν το πρώτο «πιάτο» που σέρβιραν οι Βαυαροί. Η ρεβάνς του «Καμπ Νου» ήταν αυτή που έδωσε την πρόκριση στον -μετέπειτα νικηφόρο- τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στο Γουέμπλεϊ απέναντι στη Ντόρτμουντ!

Η ομάδα του Χάινκες απέδειξε γι' άλλη μια φορά ότι είχε αντίπαλο εκείνη την εποχή. Χωρίς το Λιονέλ Μέσι στην ενδεκάδα, οι «μπλαουγκράνα» δεν δημιούργησαν ούτε μία κλασική ευκαιρία στη γερμανική περιοχή. Το πρέσινγκ των παικτών της Μπάγερν πολύ ψηλά και η εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας έφεραν από νωρίς τους φιλοξενούμενους σε θέση ισχύος έναντι της αντιπάλου τους, ενώ η παραγωγικότητα μπροστά οδήγησε στο ευρύ σκορ.

Στο 49’ ο Ρόμπεν μπήκε από πλάγια στην περιοχή και με εξαιρετικό αριστερό σουτ στην απέναντι γωνία του Βαλντές έβαλε μπροστά τη Μπάγερν (0-1) και παράλληλα «εξαφάνισε» κάθε ίχνος ελπίδας που μπορεί να είχαν οι Καταλανοί για το «θαύμα» της ανατροπής. Στο 72΄, ο Πικέ στην προσπάθειά του να διώξει τη μπάλα στη σέντρα του Ριμπερί την έστειλε άθελά του στα δίχτυα της ομάδας του και με το αυτογκόλ έγινε το 0-2. Μόλις 4’ αργότερα, μετά από νέα σέντρα του Ριμπερί, ο Μίλερ νίκησε στον αέρα τους αμυντικούς της Μπαρτσελόνα και με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα (0-3).

Το σφύριγμα του Σκομινα βρήκε τους παίκτες της Μπάγερν να πανηγυρίζουν την πρόκριση στον πρώτο «γερμανικό» τελικό στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου είχαν την ευκαιρία να νικήσουν με 2-1 τη Ντόρτμουντ και να κατακτήσουν το πέμπτο τρόπαιο στην ιστορία τους στο θεσμό.

Δείτε τα γκολ του αγώνα:

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα