Το «φεστιβάλ» γκολ στο Στάμφορντ Μπριτζ από Τσέλσι και Λίβερπουλ (pics & vid)

Δημήτρης Ρούσσος
Το «φεστιβάλ» γκολ στο Στάμφορντ Μπριτζ από Τσέλσι και Λίβερπουλ (pics & vid)

bet365

Σαν σήμερα, στις 14 Απριλίου 2009, η Λίβερπουλ έφτασε μια «ανάσα» από μια απ' τις μεγαλύτερες ανατροπές στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ, με την Τσέλσι να «επιβιώνει» τελικά. Το gazzetta.gr θυμάται τον σπουδαίο προημιτελικό που έληξε 4-4!

Ευρείες νίκες, προσωπικά ρεκόρ, «μυθικές» ανατροπές και παιχνίδια που κρίθηκαν στο «νήμα» μπορεί κανείς να βρει πάμπολλα στην ιστορία των «αστεριών». Στα βιβλία όμως περισσεύει χώρος και για επικές αντεπιθέσεις που ποτέ δεν ολοκληρώθηκαν.

Μια τέτοια επιχείρησε και η Λίβερπουλ του Ράφα Μπενίτεθ, όταν στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ 2008-09 επισκέφτηκε για τη ρεβάνς το Στάμφορντ Μπριτζ. Ο πρώτος αγώνας στο Άνφιλντ είχε καταλήξει σε θρίαμβο των Λονδρέζων με 1-3, επομένως οι «κόκκινοι» έψαχναν ένα μικρό «θαύμα».

Με το ξεκίνημα του αγώνα η ομάδα του Μέρσεϊσάιντ έδειξε ικανή να τα καταφέρει, έστω και δίχως τον πρώτο της σκόρερ στη διοργάνωση, Στίβεν Τζέραρντ (7 γκολ), που είχε αποκλειστεί λόγω τραυματισμού απ' την αποστολή. Στο 19' ο Φάμπιο Αουρέλιο έκανε το 0-1 με απευθείας χτύπημα φάουλ, ενώ δέκα λεπτά αργότερα ο Τσάμπι Αλόνσο «σόκαρε» τους παίκτες του Γκους Χίντινγκ, κάνοντας το 0-2 και φέρνοντας τη Λίβερπουλ ένα γκολ μακριά απ' την πρόκριση. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το ημίχρονο, βάζοντας τους γηπεδούχους σε μπελάδες και ταυτόχρονα φέρνοντας σε θέση ισχύος τους φιλοξενούμενους ενόψει της επανάληψης.

Σύντομα πάντως η Τσέλσι βρήκε τον τρόπο να αντιδράσει, πρώτα με τον Ντρογκμπά στο 51' και τον Άλεξ έξι λεπτά αργότερα. Το γκολ του Λαμπάρντ στο 76' έκανε το 3-2 και φάνηκε να αποκαθιστά πλήρως την... τάξη, προκαλώντας έξαλλους πανηγυρισμούς στο Στάμφορντ Μπριτζ. Τα δύσκολα όμως δεν είχαν τελειώσει.

Σε μια ακόμα προσπάθεια να αντιδράσει πριν το τέλος, η Λίβερπουλ έκανε το μπαμ με τον Λούκας (81') και τον Κόιτ (83') και μέσα σε δυο λεπτά η ομάδα του Μπενίτεθ βρέθηκε σε θέση οδηγού, με το 3-4 να μην αρκεί για την πρόκριση, αλλά να αναζωπυρώνει την αγωνία! Τελικά ο Λαμπάρντ ισοφάρισε σε 4-4, βάζοντας «ταφόπλακα» στις αμυδρές ελπίδες που είχαν απομείνει στη Λίβερπουλ για πρόκριση.

Η Τσέλσι πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά της διοργάνωσης για πέμπτη φορά στις τελευταίες έξι σεζόν. Στην επόμενη φάση έμεινε εκτός απ' τη Μπαρτσελόνα, με τη ρεβάνς στο Λονδίνο να είναι επίσης επεισοδιακή, λόγω της διαιτησίας Όβρεμπο εις βάρος των Άγγλων.

Οι συνθέσεις:

Τσέλσι (Χίντινγκ): Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Κόουλ, Εσιέν, Καρβάλιο, Λαμπάρντ, Ντρογκμπά (94'), Μπάλακ, Μαλουντά, Καλού (36'), Άλεξ – Ντι Σάντο (94'), Ανελκά (36')

Λίβερπουλ (Μπενίτεθ): Ρέινα, Φ. Αουρέλιο, Αρμπελόα (85'), Κάραγκερ, Σκρτελ, Λούκας, Μασεράνο (69'), Αλόνσο, Μπεναγιούν, Κόιτ, Τόρες (80') – Ριέρα (69'), Μπάμπελ (85'), Ενγκόγκ (80')

Θυμηθείτε τα highlights της εντυπωσιακής αναμέτρησης:

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα