Όταν ο Κρίστμας έβαλε 41 πόντους στον Ολυμπιακό! (vid)

Φάνης Παναγιώτου
Όταν ο Κρίστμας έβαλε 41 πόντους στον Ολυμπιακό! (vid)
Η ΑΕΚ ενισχύεται με την απόκτηση του Ντιόντε Κρίστμας και το gazzetta.gr γυρίζει το χρόνο στο ματς όπου είχε φορτώσει το καλάθι του Ολυμπιακού με 41 πόντους.

Ο Γιούρι Ζντοβτς ήρθε για να πάρει τη θέση του Ντράγκαν Σάκοτα, ο Άρμστεντ έφυγε με προορισμό στην Τουρκία. Γενικά στην ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια οι αλλαγές των ξένων είναι κάτι παραπάνω από συχνό φαινόμενο κι έτσι η Ένωση βγήκε εκ νέου στην αγορά προκειμένου να βρει τον γκαρντ που θα πλαισιώσει τον DJ Κούπερ.

Κι εν τέλει τον βρήκε στο πρόσωπο ενός παλιού μας γνώριμου. Η ΑΕΚ, λοιπόν, έφερε στην Ελλάδα τον Ντιόντε Κρίστμας (σ.σ. λεπτομέρειες απομένουν για να ολοκληρωθεί το deal) κι ο Αμερικανός γκαρντ είναι έτοιμος για την τρίτη του θητεία στη χώρα μας.

Πρώτη φορά τον είδαμε το 2011 με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Εν συνεχεία έπαιξε στο Ρέθυμνο για να ακολουθήσει ένα ταξίδι από τη Ρωσία (ΤΣΣΚΑ), στην Ιταλία (Σιένα) και στο ΝΒΑ (Σανς). Ο Κρίστμας άλλαξε πολλές ομάδες τα τελευταία χρόνια, ωστόσο πλέον παρουσιάζεται έτοιμος να βοηθήσει την ΑΕΚ.

Μπορεί να τα καταφέρει; Ο Ζντοβτς περιμένει από τον νέο του παίκτη να δώσει σκορ κι αν κρίνουμε από την εμφάνιση που είχε πραγματοποίησε κόντρα στον Ολυμπιακό πριν από μερικά χρόνια, τότε οι φίλοι της Ένωσης μπορούν να είναι αισιόδοξοι.

Το Ρέθυμνο είχε ηττηθεί με 97-82 στο ΣΕΦ, ωστόσο όσοι παρακολούθησαν τη συγκεκριμένη αναμέτρηση έγιναν... μάρτυρες ενός μοναδικού one man show που είχε δώσει ο νέος παίκτης της ΑΕΚ! Ο Κρίστμας μέτρησε 41 πόντους με 8 τρίποντα και ναι μεν από τότε έχει περάσει αρκετός καιρός (σ.σ. Ιανουάριος του 2012), ωστόσο το video που ακολουθεί, είναι δεδομένο αποτελεί δείγμα των ικανοτήτων του Αμερικανού γκαρντ!

Τα δεκάλεπτα: 31-21, 50-33, 70-49, 97-82
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ιβκοβιτς): Χάινς 8, Λο 6(1), Αντιτς 12(1), Ντόρσεϊ 6, Πελεκάνος 2, Γκετσεβίτσιους 14(4), Γλυνιαδάκης 2, Πρίντεζης 12, Παπανικολάου 13(1), Μάντζαρης 6 (1), Σλούκας 11(2), Σπανούλης 5 (1)
ΑΓΟΡ (Κουφός): Κρίστμας 41(8), Μοτσενίγος 2, Παπανικολάου 5 , Ράιτ 8, Τσόχλας, Καλλινικίδης 2, Δορκοφίκης 3(1), Τζόνσον 2, Λάτοβιτς, Πετγουέι 16(3), Δέδας Κατσαρές 3.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα