Αντρές Εσκομπάρ: Ενα αυτογκόλ... έξι σφαίρες! (vids+pics)

Αντρές Εσκομπάρ: Ενα αυτογκόλ... έξι σφαίρες! (vids+pics)

bet365

Ο Αντρές Εσκομπάρ σήμερα θα ήταν 48 ετών και θα ζούσε την οικογένειά του στη Μεδεγίν της Κολομβίας, αν όπως θυμίζει το gazzetta.gr, οι έξι σφαίρες από το πιστόλι του Κάστρο δεν κατέληγαν στο κορμί του.

Σήμερα θα ήταν 48 ετών, θα είχε παντρευτεί την αγαπημένη του Πάμελα Κασκάρδο, θα είχε κάνει παιδιά και ίσως αργότερα να μιλούσε στα εγγόνια του για τις ιστορίες του από την παρουσία του στη Μίλαν.

Όλα αυτά τα παραπάνω είναι σκηνές από τη ζωή που θα μπορούσε να είχε σήμερα ο Αντρές Εσκομπάρ. Ο «κύριος του ποδοσφαίρου», που ατύχησε να πετύχει αυτογκόλ στο ματς με την Αμερική στο Μουντιάλ του 1994 στις 11 Ιουνίου. Ενα αυτογκόλ που λίγες μέρες αργότερα τον άφησε να κοίτεται μέσα στο αίμα του στην πόλη όπου γεννήθηκε την Μεδεγίν.

Όταν τελείωσε το Μουντιάλ, η εθνική της Κολομβίας είχε λάβει τη συμβουλή να παραμείνει στο Λας Βέγκας μέχρι να ηρεμήσει λίγο η κατάσταση.

Ο Εσκομπάρ δεν δέχτηκε, επέστρεψε στην πατρίδα και μάλιστα δήλωσε αργότερα ότι «όλοι μας αγαπούν, στη Μεδεγίν». Πόσο λάθος αποδείχτηκε αυτή του η πεποίθηση.

Πέντε μέρες αργότερα, την 1η μέρα του Ιουλίου κανονίζει με φίλους του να βγει. Κατά τις 3:00 τα ξημερώματα τελειώνει τη διασκέδασή του και πηγαίνει στο πάρκινγκ του «En Indio», προκειμένου να πάρει το αυτοκίνητό του. Εκεί βρέθηκαν τρεις άντρες με τους δύο εξ αυτών να τον πυροβολούν έξι φορές στην πλάτη, όπου σύμφωνα με κάποιες άλλες μαρτυρίες ύστερα από κάθε σφαίρα φώναζαν «γκολ»!

Αφού τον άφησαν στο έδαφος αιμόφυρτο, μπήκαν στο φορτηγάκι μάρκας Toyota και έφυγαν. Περαστικοί τον βρήκαν και 45 λεπτά αργότερα διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Η γυναίκα την οποία θα παντρευόταν σε ένα μήνα, από το τραγικό συμβάν, η Πάμελα Κασκάρδο απαρηγόρητη δήλωσε: «Μια μέρα συναντάς τον έρωτα της ζωής σου, σχεδιάζεις να παντρευτείς και να κάνεις παιδιά. Τότε ξυπνάς και όλα έχουν φύγει. Η ζωή δεν προχωρά για μένα. Σταμάτησε». Στην κηδεία του 12.000 άνθρωποι, ενώ τον Ιούλιο του 2002 παρουσιάστηκε το άγαλμά του στην γενέτειρά του.

Φυσικά, οι Αρχές ξεκίνησαν να ψάχνουν για τους δράστες. Ενας μάρτυρας έδωσε τον αριθμό πινακίδας του αυτοκινήτου. Για το φόνο του Εσκομπάρ συνελήφθη ο Ουμπέρτο Κάστρο Μουνιός, ένας μπράβος και οδηγός των αδερφών Γκαγιόν, εμπόρων ναρκωτικών, που είχαν αφήσει το καρτέλ του Πάμπλο Εσκομπάρ. Σύμφωνα με όσα λέγονται πλήρωσαν τον εισαγγελέα 3.000.000 δολάρια για να στρέψουν τις έρευνες πάνω στους μπράβους και όχι σ' αυτούς.

O Kάστρο παραδέχτηκε ότι αυτός ήταν ο δολοφόνος και το 1995 καταδικάστηκε σε 45 χρόνια φυλάκισης, τα οποία το 2001 έγιναν 26. Εν τέλει το 2005 βγήκε, λόγω καλής διαγωγής, έχοντας περάσει στη φυλακή 11 χρόνια από τη ζωή του.

Ίσως ο Αντρές να ζούσε σήμερα, αν τότε ήταν εν ζωή ο Πάμπλο Εσκομπάρ. Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι οι Γκαγιόν, οι δεν θα σκότωναν τον 27χρονο τότε Αντρές. Οι Γκαγόν, επίσης, ανήκαν στην ομάδα εγκληματιών «Λος Πέπες», που είχαν δημιουργήσει οι Αρχές της Κολομβίας προκειμένου να πιάσουν τον Πάμπλο Εσκομπάρ.

Tο ποδόσφαιρο της χώρας ζούσε από τους εμπόρους ναρκωτικών και ο Εσκομπάρ, ο άρχοντας της κοκαΐνης, ξόδευε τεράστια ποσά προκειμένου να κάνει το κέφι του. Και στις προτιμήσεις του σίγουρα δεν ήταν να δολοφονηθεί ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της χώρας.

Τελικά, ήταν καβγάς ή το... στοίχημα όπλισε το χέρι του Κάστρο; Ο Ματουράνα, τότε προπονητής της εθνικής ομάδας δήλωσε: «Η κοινωνία νόμιζε ότι το ποδόσφαιρο σκότωσε τον Αντρές. Όχι! Ένας ποδοσφαιριστής σκοτώθηκε από την κοινωνία».

 

Τελευταία Νέα