Χρυσή σελίδα στην ευρωπαϊκή ιστορία της ΑΕΚ (vids)

Χρυσή σελίδα στην ευρωπαϊκή ιστορία της ΑΕΚ (vids)

Gazzetta team
Χρυσή σελίδα στην ευρωπαϊκή ιστορία της ΑΕΚ (vids)

bet365

Το Gazzetta.gr σας θυμίζει την ιστορική πρόκριση της ΑΕΚ επί της ΚΠΡ στη Νέα Φιάδέλφεια, που έγινε σαν σήμερα το 1977.

Σαν σήμερα πριν από 38 χρόνια η ΑΕΚ έγραφε την πιο χρυσή σελίδα στην ευρωπαϊκή της ιστορίας, χάρη στην θεαματική πρόκριση επί της Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς...

Το 3-0 του Λονδίνου δεν άφηνε και πολλές ελπίδες στην Ένωση για πρόκριση στα ημιτελικά του UEFA, όμως ο Θωμάς Μαύρος και ο Μίμης Παπαϊωάννου είχαν διαφορετική άποψη.

Μόλις στο 11ο λεπτό ο Θε(ω)μάς άνοιξε το σκορ στη Νέα Φιλαδέλφεια, αναπτερώνοντας τις ελπίδες όλων που πλέον έβλεπαν οτι το... θαύμα της ανατροπής μπορούσε να πάρει σάρκα και... οστά.

Το καταπληκτικό του γκολ στο 56' έβαλε... φωτιά στο παιχνίδι και η κεφαλιά του Μίμη Παπαϊωάννου στο 81' έστειλε το ματς στην παράταση.

Εκεί ο Φράντισεκ Φάντροκ έκανε μία απίστευτη για εκείνη την εποχή κίνηση. Αντικατέστησε, 3 λεπτά πριν την ολοκλήρωση του έξτρα χρόνου, τον Στεργιούδα με τον Χριστίδη, ο οποίος ήταν σπεσιαλίστας στο να αποκρούει πέναλτι και δικαιώθηκε...

Ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ έκανε δύο αποκρούσεις και με το 7-6 στην... ρώσικη ρουλέτα, έστειλε την Ένωση στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου UEFA.

ΑΕΚ: Στεργιούδας (117’ Χρηστίδης), Θεοδωρίδης, Ιντζόγλου, Ραβούσης, Νικολάου (115’ Ζαρζόπουλος), Τσάμης, Τάσος, Νικολούδης, Βάγκνερ, Παπαϊωάννου, Μαύρος.
Προπονητής: Φάντροκ.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα