Εθνική Ελλάδας U21: Όταν βρέθηκε μια ανάσα από το... πρώτο θαύμα! (pics)

Εθνική Ελλάδας U21: Όταν βρέθηκε μια ανάσα από το... πρώτο θαύμα! (pics)

bet365

Σαν σήμερα πριν από 21 χρόνια (31/5), η Εθνική Ελλάδας U21 ηττήθηκε με 1-0 από την αντίστοιχη ομάδα της Ισπανίας στον τελικό του Ευρωπαϊκού. Το gazzetta.gr θυμάται τον... απίστευτο τρόπο με τον οποίο χάθηκε το τρόπαιο!

Γυρίζεις το χρόνο πίσω και σταματάς το ημερολόγιο στην 31η Μαΐου του 1998.

Θυμάσαι πως χάθηκε μια τεράστια ευκαιρία να έχουμε στην τροπαιοθήκη μας, εκτός από το Euro του 2004 και το τρόπαιο των πρωταθλητών σε επίπεδο Κ21.

Η τότε Εθνική μας πήγε στον τελικό της διοργάνωσης και ηττήθηκε 1-0 από την Ισπανία. Το σπουδαιότερο βέβαια είναι πως εκείνα τα παιδιά, όταν έγιναν άντρες πήγαν στην Πορτογαλία μερικά χρόνια αργότερα και πήραν την εκδίκησή τους... τρελαίνοντας την ποδοσφαιρική Ευρώπη.

Δέλλας, Λάκης, Καραγκούνης, Μπασινάς... Ονόματα που έγραψαν τη δική τους ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο και έβαλαν την υπογραφή τους σε δύο τεράστιες επιτυχίες.



Το γκολ που έδωσε την κούπα στην Ισπανία των Ανγκούλο, Βαλερόν και Γκούτι σημειώθηκε στο 64' από τον Πέρεθ. Για να συμβεί αυτό έπρεπε ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος να χάσει την μπάλα μέσα από τα χέρια του, ο Δέλλας να σημαδέψει το δοκάρι στο 59' κι ο Λάκης στο 83' να αστοχήσει σε μια φάση που όσες φορές κι αν προσπαθούσε μετά, δύσκολα δεν θα σκόραρε.

Για να φτάσουμε εκεί, τα παιδιά του Γιάννη Κόλλια είχαν νικήσει 1-0 τη Γερμανία στα προημιτελικά, ενώ στα ημιτελικά... μάδησε τις «τουλίπες» της Ολλανδίας με 3-0.

Η αποστολή της Εθνικής το 1998: Ελευθερόπουλος, Σωτήρης Λυμπερόπουλος, Αλεξόπουλος, Δέλλας, Άντζας, Κουλακιώτης, Μαυρογενίδης, Γκούμας, Λάκης, Καραγκούνης, Μπασινάς, Κόλτζος, Στολτίδης, Σφακιανάκης, Παντελής Κωνσταντινίδης, Δερμιτζάκης, Λαμπριάκος, Σωτήρης Κωνσταντινίδης, Νίκος Λυμπερόπουλος.

 

Τελευταία Νέα