Η «τεσσάρα» του Παναθηναϊκού επί της Φενέρμπαχτσε στη Λεωφόρο

Δημήτρης Ρούσσος
Η «τεσσάρα» του Παναθηναϊκού επί της Φενέρμπαχτσε στη Λεωφόρο

bet365

Σαν σήμερα πριν 16 χρόνια ο Παναθηναϊκός του Σέρχιο Μαρκαριάν επικρατούσε με το εντυπωσιακό 4-1 της Φενέρμπαχτσε στη Λεωφόρο, μετά το 1-1 της Κωνσταντινούπολης, παίρνοντας το εισιτήριο για την τρίτη φάση του Κυπέλλου UEFA, σε μια σεζόν όπου έφτασε μια «ανάσα» από τα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Νοτς Κάουντι – Ντονκάστερ με επιστροφή στοιχήματος*, ενισχυμένες αποδόσεις και live alerts. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Η πρόκριση από τον πρώτο γύρο επί της Λίτεξ Λόβετς ήρθε με... αίμα, ωστόσο η ευρωπαϊκή συνέχεια για τον Παναθηναϊκό του 2002/03 ήταν «λαμπερή», με νικηφόρες βραδιές και σπουδαίες νίκες.

Μια από τις μεγαλύτερες ήταν το ευρύ 4-1 επί της Φενέρμπαχτσε, λίγες μέρες μετά την ισοπαλία (1-1) στο Σουκρού Σαράτσογλου. Η ομάδα του Μαρκαριάν μπήκε στην κατάμεστη Λεωφόρο αποφασισμένη για την πρόκριση κι έκαναν τους Τούρκους να φαίνονται αδύναμοι να αντιδράσουν.

Το σκορ άνοιξε ο Λυμπερόπουλος (24'), με τον Γκούμα να κάνει το 2-0 στο 31', πριν έρθει ο Τουντσάι Σανλί να μειώσει σε 2-1 και να ανησυχήσει προσωρινά το «τριφύλλι». Πριν καν ωστόσο ολοκληρωθεί το ημίχρονο ο Μικάελσεν πέτυχε το τρίτο γκολ των γηπεδούχων, εμπεδώνοντας τη βεβαιότητα της πρόκρισης, με τον 38χρονο Βαζέχα να διαμορφώνει το τελικό 4-1 στο 89' και να δίνει το «έναυσμα» για πανηγυρισμούς στο φινάλε.

Στις επόμενες φάσεις οι «πράσινοι» απέκλεισαν διαδοχικά Σλόβαν Λίμπερετς και Άντερλεχτ, πριν αποκλειστούν από την Πόρτο στα προημιτελικά του θεσμού.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Μαρκαριάν): Νικοπολίδης, Χένρικσεν, Σεϊταρίδης, Γκούμας, Μικάελσεν (88′ Βόκολος), Κυργιάκος, Μπασινάς, Λυμπερόπουλος, Ολισαντέμπε (79′ Βαζέχα), Καραγκούνης (73′ Κωνσταντινίδης), Φύσσας

Φενερμπαχτσέ (Λοράντ): Ρουστού, Τεμιζκάνογλου, Οζάτ, Ραπάιτς (62′ Γιουνέζ), Σερχάτ, Τουντσάι Σανλί, Σιμσέκ (39′ Τσεϊχούν), Φατίχ Ακιέλ, Ορτέγκα, Τζόνσον (70′ Ουάσινγκτον), Στέβιτς

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα