Η μέρα που ο Μέσι... άλλαξε ολόκληρο το ποδόσφαιρο (pic & vid)

Η μέρα που ο Μέσι... άλλαξε ολόκληρο το ποδόσφαιρο (pic & vid)

Κώστας Ζάλιαρης
Η μέρα που ο Μέσι... άλλαξε ολόκληρο το ποδόσφαιρο (pic & vid)

bet365

Τίποτα δεν θα ήταν ίδιο μετά την 17η Σεπτεμβρίου του 2000. Η άφιξη του Λιονέλ Μέσι στη Masia για να ενσωματωθεί στις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα, ήταν προδιαγεγραμμένο πως θα άλλαζε παντελώς τον ποδοσφαιρικό χάρτη με όσα επρόκειτο να πετύχει ο νυν ηγέτης των «μπλαουγκράνα»...

Χιρόνα - Θέλτα με πριμ 5%*, ακόμα καλύτερες αποδόσεις και αμέτρητα ειδικά στοιχήματα! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Στην πολύ εύκολη πρώτη ανάγνωση, δεν χρειάζεται να δει κανείς κάτι περισσότερο από τους 13 τίτλους που έχει πανηγυρίσει ο Μέσι, τα 642 παιχνίδια, τα 556 γκολ και τις 215 ασίστ με τη φανέλα του καταλανικού συλλόγου.

Στη δεύτερη... πιο ψαγμένη ανάλυση της παρουσίας του Μέσι στη Βαρκελώνη και της πρώτης του ημέρας εκεί, σαν σήμερα, πριν από 18 χρόνια, αντιλαμβάνεται κανείς πως άρχισε να γράφεται μια διαφορετική ιστορία, η οποία κάνει άπαντες να θεωρούν τους εαυτούς τους τυχερούς που έζησαν και ζουν στον αστερισμό του «Λίο» αλλά και της κόντρας του με τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Η πρόθεση της Μπαρτσελόνα να τον βοηθήσει με το πρόβλημα του ύψους και το Θείο ταλέντο του Αργεντινού, δημιούργησαν έναν συνδυασμό... «δολοφονικό» για όποιον τέθηκε αντιμέτωπος με τον βραχύσωμο «μάγο».

Πίσω στο 2000, ο τότε, τεχνικός διευθυντής των «μπλαουγκράνα», Τσάρλι Ρέχα, είχε ακούσει πως πρόκειται για τον... επόμενο Ντιέγκο Μαραντόνα και αποφάσισε να δώσει μια ευκαιρία στον μικρό ώστε ν' αποδείξει ότι μπορεί ν' αποτελέσει κομμάτι του συλλόγου της Καταλονίας.

Φτάνοντας μαζί με τον πατέρα του, Χόρχε, αλλά και τον ατζέντη του, Φαμπιάν Σολντίνι, στην Ισπανία, κάνοντας το ταξίδι πάνω από τον Ατλαντικό, ο Λιονέλ Μέσι δεν θα μπορούσε να φανταστεί όσα έχει πετύχει και την ιστορία που έχει γράψει με τη φανέλα αυτής της ομάδας.

Μπορεί να το είχε βάλει στόχο, να είχε κάνει πολλά όνειρα, αλλά ακόμα κι αυτά τα ξεπέρασε...

Με περισσότερα από 600 γκολ σε συλλογικό και διεθνές επίπεδο, με τον τίτλο του κορυφαίου που έχει περάσει ποτέ από το «Καμπ Νόου», στο οποίο έφτασε στην ηλικία των 13 ετών, με το πρώτο του δελτίο ν' αναγράψει ημερομηνία 6ης Μαρτίου του 2001 και με το ντεμπούτο του στην ανδρική ομάδα να έρχεται σε ηλικία 17 ετών, 3 μηνών και 22 ημερών, όλα τα χρόνια που ακολούθησαν μέχρι και φέτος, ο Μέσι έχει πετύχει τα απίστευτα.

Και μαζί του, τίποτα πλέον δεν ήταν ίδιο στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα