To... μυθικό «The Shot» του Τζόρνταν! (pics & vid)

To... μυθικό «The Shot» του Τζόρνταν! (pics & vid)

bet365

Στις 7 Μαΐου του 1989, στο 5ο παιχνίδι της σειράς κόντρα στους Καβαλίερς ο Μάικλ Τζόρνταν πέτυχε ίσως ένα από τα πιο κλασσικά clutch καλάθια στην ιστορία του αθλήματος, το «The Shot».

Λεγανές - Λεβάντε! Με υψηλές αποδόσεις και 180+ ειδικά στοιχήματα! (21+)

Ήταν 29 χρόνια πριν όταν ο Τζόρνταν πέτυχε ένα από τα πιο εμβληματικά καλάθια στην ιστορία του αθλήματος. Στις 7 Μαΐου του 1989 οι Μπουλς έδιναν κόντρα στους Καβαλίερς τον 5ο τελικό των playoffs της Ανατολής στο γήπεδο της ομάδας του Κλίβελαντ.

Οι Καβαλίερς είχαν κάνει ένα 6 – 0 κόντρα στους Μπουλς στα παιχνίδια της κανονικής διάρκειας, ενώ είχαν πάρει και το τελευταίο παιχνίδι της σεζόν με 90 – 84, όπου μάλιστα είχαν ξεκουράσει και τους 4 καλύτερους παίκτες τους.

Αν σκεφτεί κάποιος ότι η ομάδα του Σικάγο πήρε την 6η θέση στην κανονική διάρκεια με ρεκόρ 47 – 35, ενώ οι Καβαλίερς βγήκαν 3οι με ρεκόρ 57 – 25 το να πάρουν μια νίκη και μαζί και την πρόκριση για την συνέχεια οι Μπουλς, ήταν εξαιρετικά σημαντικό και σήμανε την έναρξη της... δυναστείας του Τζόρνταν.

Εκείνο ήταν το πρώτο από τα πολλά νικητήρια σουτ που πήρε ο «MJ» στα playoffs στην πορεία του στο ΝΒΑ. Με 6'' δευτερόλεπτα να παραμένουν στο ρολόι ο Τζόρνταν πήρε την μπάλα και έκανε το jump σουτ για να δώσει στην ομάδα του το προβάδισμα με 99 - 98.

Μετά από το timeout των Καβαλίερς ο Νανς πήρε εκείνος την εντολή να κάνει την επίθεση και με layup έγραψε το 100-99. Το παιχνίδι όμως δεν είχε τελειώσει και ειδικά όταν ο «MJ» βρισκόταν στο παρκέ.

Με 3'' δευτερόλεπτα να μένουν για την λήξη ο Τζόρνταν ήταν εκείνος που θα έπαιρνε την επίθεση και ας είχε πάνω του κρεμασμένη όλη την άμυνα. Το τελικό σκορ έγραψε 101 – 100 και ο Air με 44 πόντους έκανε «The Shot» που έκρινε τον αγώνα, αλλά και την σειρά.

O Air εκστασιασμένος πανηγύρισε με την ψυχή του το καλάθι αυτό, ενώ και ο πανηγυρισμός του έχει μείνει και αυτός στην ιστορία!

Όταν μέσα στο παρκέ γράφεται η ιστορία...

 

NBA Τελευταία Νέα