Σαν σήμερα: Όταν ο Ροναλντίνιο… έσβησε τσιγάρο στο Στάμφορντ Μπριτζ! (pics & vids)

Σαν σήμερα: Όταν ο Ροναλντίνιο… έσβησε τσιγάρο στο Στάμφορντ Μπριτζ! (pics & vids)

bet365

Συμπληρώθηκαν 13 χρόνια από τη μέρα που ο Ροναλντίνιο έπαιξε με τη Μπαρτσελόνα στο Λονδίνο απέναντι στην Τσέλσι και σκόραρε ένα απίθανο γκολ, που μνημονεύεται ακόμα και σήμερα.

Μίλαν - Άρσεναλ με πριμ 5%*, ακόμα καλύτερες αποδόσεις και 200+ ειδικά στοιχήματα! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Ο Ροναλντίνιο έχει προσφέρει ουκ ολίγες στιγμές «μαγείας» στα ευρωπαϊκά γήπεδα, κυρίως με τα χρώματα των Καταλανών, αλλά και της Παρί Σεν Ζερμέν. Η 8η Μαρτίου 2005 ήταν η μέρα που πρόσφερε σε 41.631 τυχερούς τη δυνατότητα να γίνουν αυτόπτες μάρτυρες μιας φάσης βγαλμένης από την αστείρευτη έμπνευση του Βραζιλιάνου.

Οι «μπλαουγκράνα» ταξίδευαν στην Αγγλία για τη ρεβάνς του 2-1 του πρώτου αγώνα των 16 του Champions League, με στόχο να υπερασπιστούν το μικρό τους πλεονέκτημα. Απέναντί τους η Τσέλσι του Ζοζέ Μουρίνιο, που είχε ως στόχο φυσικά να το ανατρέψει και στην αρχή φάνηκε πολύ εύκολα δουλειά!

Γκουντγιονσεν (8’), Λάμπαρντ (17’) και Νταφ (19’) έκαναν «σμπαράλια» την καταλανική άμυνα, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη διαφαινόμενη πρόκρισή τους. Αφού συνήλθε όμως από το… ξύλο η Μπαρτσελόνα, έδειξε γιατί τέτοια παιχνίδια μένουν στην ιστορία, σαν προορισμένα να «κρύβουν» στιγμές ποδοσφαιρικής ομορφιάς.

Ο Ροναλντίνιο ευστόχησε στο πέναλτι που ατυχώς έκανε ο Φερέιρα (27’), δίνοντας θάρρος στη Μπαρτσελόνα. Η επόμενη φορά που είδε τον Τσεχ, ήταν για να διαμορφώσει προς στιγμήν σκορ πρόκρισης για την ομάδα του, σε μια φάση που κανείς δεν κατάλαβε τι έγινε, αλλά όλοι θαύμασαν!

Μπροστά από τον Καρβάλιο και υπό την επιτήρηση του Λάμπαρντ, ο Βραζιλιάνος σταμάτησε τη μπάλα στο ημικύκλιο. Έκανε δυο προσποιήσεις με το δεξί, σαν να σβήνει γόπα στο γκαζόν και «πάγωσε» το χρόνο. Στη συνέχεια, σούταρε στη δεξιά γωνία του Τσέχου κίπερ, που σαν να «χάζεψε», ακολούθησε τη μπάλα με το βλέμμα!

Το 3-2 πανηγυρίστηκε έξαλλα, ενώ ο «Ρόνι» μπήκε στο πάνθεον των «αστεριών» για τη γκολάρα του. Τελικά η Τσέλσι σκόραρε με τον Τέρι (76’) και πήρε την πρόκριση με 4-2, αλλά όσοι την θυμούνται, δεν ξεχνούν το γκολ του Βραζιλιάνου!

Δείτε όλα τα γκολ του αγώνα:

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα