Όταν η Dream Team «συστήθηκε» το 1992! (pics & vid)

Όταν η Dream Team «συστήθηκε» το 1992! (pics & vid)

Αντωνία Σπανού
Όταν η Dream Team «συστήθηκε» το 1992! (pics & vid)

bet365

Πέρασαν 25 χρόνια από τότε που η Dream Team συστήθηκε στο ευρύ κοινό και άνοιξε την αυλαία του απίστευτου ταλέντου της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1992.

Παίξε νόμιμα στοίχημα από υπολογιστή ή κινητό με μεγάλες αποδόσεις (21+).

Όσα χρόνια και αν περάσουν μερικά πράγματα παραμένουν αναλλοίωτα στον χρόνο. Πέρασαν 25 χρόνια από την ημέρα που η Dream Team έκανε την πρώτη εμφάνιση της στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης και η ανάμνηση παραμένει αναλλοίωτη.

Η ομάδα που ήρθε για να διδάξει σε όλο τον πλανήτη πως είναι το... μπάσκετ όταν το διδάσκουν οι κορυφαίοι, έφτασε μέχρι το χρυσό με εμφατικό τρόπο. Άλλωστε δεν θα γινόταν να είναι και διαφορετικός ο τρόπος. Όταν μαζεύεται τόσο ταλέντο σε μια 12άδα τα πράγματα γίνονται «μαγικά».

Η Ανγκόλα ήταν η ομάδα που είχε την τύχη – ατυχία να βρεθεί πρώτη στον δρόμο της και εκείνη που ηττήθηκε με 116 – 48 στην πρεμιέρα ενός τουρνουά που ήταν διαφορετικό απ΄ότι είχαμε συνηθίσει.

Με αυτό το παιχνίδι άλλαξε η ιστορία. Οι τεράστιοι αυτοί παίκτες και αργότερα Hall Of Famers πήγαν το άθλημα πολλά βήματα παραπέρα με την συνύπαρξη τους.

Μαζί με τον Τζόρνταν και τον Ρόμπινσον ήταν ο Μάτζικ Τζόνσον, ο Λάρι Μπερντ, ο Τζον Στόκτον, ο Καρλ Μαλόουν, ο Κλάιντ Ντέξλερ, ο Τσαρλς Μπάρκλεϊ, ο Πάτρικ Γιούινγκ, ο Σκότι Πίπεν, ο Κρις Μάλιν και ο Κριστιάν Λέτνερ με προπονητή τον Τσακ Ντέιλι.

Οι ΗΠΑ έχουν φτιάξει απίστευτες ομάδες από τότε. Του 2008, του 2012 και του 2016 κέρδισαν όλες το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες έχοντας στο τιμόνι τους τον Σιζέφσκι.

Καμία ομάδα στην ιστορία δεν είχε την επιρροή στο άθλημα γενικότερα που είχε εκείνη η ομάδα. Ήταν εκείνοι που έκαναν ανθρώπους να αγαπήσουν ένα ολόκληρο άθλημα και να το ακολουθούν για πάντα.

Αυτό που κατάφερε η Dream Team δεν το έχει καταφέρει καμία άλλη ομάδα στην ιστορία του αθλητισμού.

Νέα παιδιά αποφάσισαν να παίξουν μπάσκετ εξαιτίας της συνύπαρξης αυτών των παιχταράδων. Άλλοι που είχαν ήδη αγαπήσει το άθλημα αποφάσισαν να δουλέψουν ακόμα πιο σκληρά για να φτάσουν στο καλύτερο επίπεδο και να φορέσουν μια ημέρα και εκείνη αυτή την βαριά φανέλα.

Ένας από αυτούς ήταν ο Κόμπι Μπράιντ που κέρδισε και εκείνος με την σειρά του το 2008 και το 2012 το χρυσό μετάλλιο.

«Θυμάμαι τα πάντα για την Dream Team. Παρακολούθησα κάθε ένα παιχνίδι», είχε πει ο Κόμπι.

«Ήμουν 13 χρονών. Ήμουν εκεί στο πιο καλό σημείο της ανάπτυξης μου. Δεν έχασα στιγμή».

Πριν από 25 χρόνια άλλαξε το μπάσκετ...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα