Όταν ο Ζιντάν άφησε... ξερούς τους Άγγλους (vid)

Κώστας Ζάλιαρης
Όταν ο Ζιντάν άφησε... ξερούς τους Άγγλους (vid)

bet365

Με δύο γκολ στις καθυστερήσεις κι αφού πρώτα ο Φαμπιάν Μπαρτέζ είχε γλιτώσει τα χειρότερα για τη Γαλλία, ο Ζινεντίν Ζιντάν έφερε... τούμπα την πρεμιέρα των «τρικολόρ» στο Euro 2004, κόντρα στους Άγγλους.

Φιλική αναμέτρηση, Γαλλία – Αγγλία, ώρα 22:00. Παίξε νόμιμα και με ασφάλεια στις συναλλαγές (21+)!

Το πρώτο παιχνίδι της εθνικής ομάδας της Γαλλίας στη διοργάνωση που διεξήχθη στην Πορτογαλία πριν από 13 χρόνια, όταν η Εθνική Ελλάδας έγραψε το ποδοσφαιρικό της έπος, είχε δραματικό φινάλε.

Τα «τρία λιοντάρια» προηγήθηκαν απέναντι στο σύνολο του Μαριάν Τζιούροβιτς, τότε, χάρη σε κεφαλιά του Φρανκ Λάμπαρντ από το πρώτο ημίχρονο, όμως, δεν θα έπαιρναν ούτε βαθμό!

Σε εκείνο το τουρνουά, οι Βρετανοί θα έφταναν μονάχα στα προημιτελικά όπου και υπέστησαν αποκλεισμό από τους διοργανωτές στα πέναλτι με το τελικό 6-5, έπειτα από το ισόπαλο σκορ σε κανονικό αγώνα (1-1) και παράταση (2-2).

Στο ματς της πρεμιέρας, λοιπόν, στη Λισαβόνα, η Γαλλία βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο κόντρα στους Άγγλους, όμως βρήκε λύσεις με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Μπαρτέζ και Ζιντάν.

Ο πρώτος, απέκρουσε πέναλτι του Ντέιβιντ Μπέκαμ στο 73ο λεπτό όταν ο Σιλβέστρ γκρέμισε μέσα στην περιοχή του Γουέιν Ρούνεϊ, δίνοντας στα «λιοντάρια» μια τεράστια ευκαιρία από την άσπρη βούλα.

Ο Ζινεντίν Ζιντάν πήρε το... μήνυμα, έστω κι αν άργησε. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με υπέροχη εκτέλεση φάουλ καθήλωσε τον Ντέιβιντ Τζέιμς στην εστία του, ενώ στο 90'+3', από τραγικό λάθος του Τζέραρντ, ο Ανρί κέρδισε το πέναλτι από τον παλαίμαχο, πλέον, διεθνή γκολκίπερ, για να το αναλάβει ο «Ζιζού» και να ολοκληρώσει την ανατροπή για το 2-1.

Η μοίρα των Γάλλων, τους ήθελε να βγαίνουν εκτός διοργάνωσης από τη «γαλανόλευκη», στη φάση των «8»...


England v France Euro 2004 από rubco55
 

Τελευταία Νέα