Ο Ναλιτζής έδωσε την κούπα στον Πανιώνιο (vids)

Gazzetta team
Ο Ναλιτζής έδωσε την κούπα στον Πανιώνιο (vids)

bet365

O Πανιώνιος έγραψε ιστορία πριν από 19 χρόνια, κατακτώντας το Κύπελλο Ελλάδας. Το gazzetta.gr θυμάται τον τελικό όπου οι «κυανέρυθροι» επικράτησαν του Παναθηναϊκού με 1-0.

Ήταν 29 Απριλίου του 1998 όταν ο Πανιώνιος προσέθεσε μια ολόχρυση σελίδα στο βιβλίο των κατορθωμάτων του. Ο ιστορικός έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου, όπου είχε να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης», και κατέκτησε το πολυπόθυτο τρόπαιο.

Τα χρόνια ήταν πολλά από το 1979, όπου οι «κυανέρυθροι» είχαν κατακτήσει το πρώτο τους τρόπαιο, και η ιστορία έμελλε να γράψει το όνομα του Πανιώνιου με χρυσά γράμματα.

Όλη η Νέα Σμύρνη ζούσε για αυτό το παιχνίδι και οι παίκτες των δύο ομάδων μπήκαν αποφασισμένοι για να κατακτήσουν τον τίτλο.

Ο Παναθηναϊκός έκανε κακό παιχνίδι και ένα γκολ ήταν αρκετό για να δώσει την κούπα στον Πανιώνιο.

Εσπανιόλ – Μπαρτσελόνα με επιστροφή, αν ο Μέσι σκοράρει το πρώτο γκολ(21+).

Χρυσός σκόρερ ήταν ο Δημήτρης Ναλιτζής στο 53ο λεπτό με την Νέα Σμύρνη να βγαίνει όλη στους δρόμους για να υποδεχθεί τους μεγάλους νικητές του Χρήστου Εμβολιάδη.

Οι συνθέσεις του τελικού:

Πανιώνιος: Στρακόσια, Μπουγάς, Καμίτσης, Ιωαννίδης, Κατσαμπής (78' Καρασαββίδης), Βόκολος, Μάντζιος, Μένταν (66' Κάφαλης), Φύσσας, Σαπουντζής, Ναλιτζής (73' Βάσμπεργκ)

Παναθηναϊκός: Βάντσικ, Αποστολάκης (65′ Σιπνιέφσκι), Κολιτσιδάκης, Γκούμας, Γ. Σ. Γεωργιάδης, Θεοφ. Νικολαΐδης, Μίκλαντ (49′ Μπασινάς), Κωνσταντινίδης, Βαζέχα, Αλεξούδης (54′ Λυμπερόπουλος), Γ. Χ. Γεωργιάδης

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα