Ένας τελικός που έγινε... one man show (vid)

Gazzetta team
Ένας τελικός που έγινε... one man show (vid)

bet365

Το Gazzetta.gr σας θυμίζει τον... περίπατο του Μάρκους Μπεργκ στον τελικό με τον ΠΑΟΚ, ο οποίος μία μέρα πριν την ρεβάνς της Τούμπας, συμπληρώνει 3 χρόνια.

ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός παίζουν αύριο για ένα εισιτήριο στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, όμως σαν σήμερα πριν από τρία χρόνια, οι δύο ομάδες το είχαν ήδη στην κατοχή του και έπαιζαν στο ΟΑΚΑ με... φόντο την κούπα. Μόνο το παιχνίδι εκείνο αποδείχθηκε one man show, με τον Μάρκους Μπεργκ να πετυχαίνει τρία γκολ και να αναδεικνύεται ως ο απόλυτος πρωταγωνιστής...

Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν καλύτερα το παιχνίδι και κατάφεραν να προηγηθούν στο 15ο λεπτό με τον Σουηδό επιθετικό, ενώ είχαν ευκαιρίες να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν. Όσο όμως περνούσε ο χρόνος οι παίκτες του Γιώργου Γεωργιάδη άρχισαν να ανεβάζουν την απόδοσή τους, να κερδίζουν μέτρα στο γήπεδο, αλλά να μην μπορούν να τελειώσουν τις φάσεις σε δύο περιπτώσεις με τον Σαλπιγγίδη και σε μία με τον ΚάτσΕ.

Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 0-1, όμως στα πρώτα λεπτά της επανάληψης οι «πράσινοι» ουσιαστικά καθάρισαν το παιχνίδι. Ο Μπεργκ στο 50΄έκανε το 2-0, ενώ 3 λεπτά αργότερα ο Καρέλης, «σφράγιζε» ουσιαστικά τη νίκη για το «τριφύλλι». Το πέναλτι του Αμπεντ στο Λίνο (70') μπορεί να έδωσε κάποιος ελπίδες στον «δικέφαλο», όμως ο Σουηδός επιθετικός με μία αέρινη κίνηση στο 88' έβαλε το κερασάκι στην... τούρτα, αναγκάζοντας τον Ζέκα να προσκυνήσει την φανέλα του στο κέντρο του γηπέδου.

ΠΑΟΚ (Γιώργος Γεωργιάδης): Γλύκος, Κίτσιου, Τζαβέλλας, Βίτορ, Ινσαουράλδε, Λάζαρ (55’ Βούκιτς), Κάτσε, Σκόνδρας, Λούκας (55’ Λίνο), Στοχ και Σαλπιγγίδης.

Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Κοτσόλης, Σίλντενφελντ, Νάνο, Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Πράνιτς, Μέντες, Αμπέιντ (75’ Λαγός), Ζέκα, Μπεργκ και Καρέλης (71’ Ατζαγκούν).

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα