Η μέρα που ο Μέσι έπιασε κορυφή στη La Liga (vid)

Η μέρα που ο Μέσι έπιασε κορυφή στη La Liga (vid)

Κώστας Ζάλιαρης
Η μέρα που ο Μέσι έπιασε κορυφή στη La Liga (vid)

bet365

Σαν σήμερα, 22 Νοέμβρη, του 2014, ο Λιονέλ Μέσι ξεπέρασε τον θρυλικό Τέλμο Θάρα και έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Πριμέρα Ντιβισιόν!

Ο Αργεντινός «μάγος» της Μπαρτσελόνα, ξεκίνησε το παιχνίδι απέναντι στη Σεβίλλη στο «Καμπ Νόου», γνωρίζοντας πως χρειαζόταν ένα γκολ για να ισοφαρίσει την επίδοση των 251 του Θάρα στην κορυφή των σκόρερ όλων των εποχών του ισπανικού πρωταθλήματος και ήταν σε τέτοια κατάσταση που... τον προσπέρασε για τα καλά!

Πετυχαίνοντας χατ-τρικ, έχοντας βρει το δρόμο για τα δίχτυα στο 21ο, το 72ο και το 78ο λεπτό, ο Λιονέλ Μέσι έγραψε ιστορία, έφτασε στα 253 σε 289 παιχνίδια (12 περισσότερα από τον Θάρα που διατηρούσε το ρεκόρ από το 1955) και απλά συνέχιζε τον μύθο του...

Στο φινάλε εκείνου του παιχνιδιού, οι συμπαίκτες του, τον άρπαξαν και τον πετούσαν στον αέρα για να γιορτάσουν την ιστορική στιγμή για εκείνον. Ένας Μέσι, πάντως, που σε σχέση με το παρόν, δεν έχει... καμία ομοιότητα στην εμφάνιση, αφού τότε δεν είχε γεμίσει το δεξί του χέρι και το αριστερό του πόδι με τατουάζ, ούτε ασφαλώς είχε... βαμμένο μαλλί και μούσια.

Έπειτα από εκείνο το παιχνίδι με τους Ανδαλουσιανούς και τον ντόρο που προκάλεσε η κατάρριψη του ρεκόρ η κόρη του Τέλμο Θάρα, Κάρμεν, είχε μεν δεχθεί πως ο Μέσι έβαλε περισσότερα γκολ από τον πατέρα της, αλλά όχι σε ισάριθμους αγώνες...

«Δεν ξέρουμε συγκεκριμένα στατιστικά για τον πατέρα μου. Η Μπιλμπάο λέει ότι σκόραρε 251 γκολ, αλλά άλλες πηγές λένε 253 γκολ. Ο Μέσι σκόραρε περισσότερα γκολ, αλλά νομίζω ότι τα Μέσα κάνουν λάθος όταν λένε ότι έσπασε το ρεκόρ του πατέρα μου», δήλωσε χαρακτηριστικά... ακυρώνοντας το μεγάλο αυτό επίτευγμα του Λίονελ Μέσι.

Ο τελευταίος, δεν της... χαρίστηκε και στο αμέσως επόμενο εντός έδρας ματς, με την Εσπανιόλ στις 7 Δεκέμβρη του 2014, πέτυχε ακόμα τρία γκολ για να φτάσει στα 256 και να ξεκόψει οποιαδήποτε κουβέντα και αμφισβήτηση περί του κορυφαίου σκόρερ στην ιστορία της La Liga. Το όνομά του, έστεκε και συνεχίζει να στέκει μονάχο και αγέρωχο στην πρώτη θέση!

 

LA LIGA Τελευταία Νέα