ΤΙ ΑΝΕΦΕΡΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ

Ιτούδης: «Είπα στον Μίλος ότι μαζί θα το σηκώσουμε!»

Ο Δημήτρης Ιτούδης μίλησε για την κατάκτηση της Euroleague, ενώ έκανε ειδική αναφορά στους Τεόντοσιτς & Διαμαντίδη.

Ιτούδης: «Είπα στον Μίλος ότι μαζί θα το σηκώσουμε!»

«Αξίζαμε τη νίκη, όλη τη σεζόν παίξαμε ελκυστικό μπάσκετ. Έχω πολλούς φίλους στη Σερβία, την Κροατία και την Βοσνία που μου έλεγαν πως ανυπομονούσαν να δουν τα ματς της ΤΣΣΚΑ. Είναι κυρίως άνθρωποι της δουλειάς, πρώην παίκτες ή προπονητές. Η καρδιά μου είναι γεμάτη, όταν ακούω κάτι από αυτούς. Στον τελικό παίξαμε 30 καλά λεπτά απέναντι σε μία σπουδαία ομάδα και έναν σπουδαίο προπονητή, τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Θα το άξιζε και η Φενέρ, αν νικούσε. Στην παράταση, όμως, εμείς ήμασταν συγκεντρωμένοι και δείξαμε χαρακτήρα και καθαρό μυαλό», ανέφερε ο Δημήτρης Ιτούδης μιλώντας στη Novosti.

«Δουλέψαμε πολύ. Όλοι οι παίκτες είναι χαρούμενοι ως μέλη της ομάδας, είτε παίζουν 5 είτε 35 λεπτά. Αυτό δεν είναι εύκολο να επιτευχθεί. Όλοι έχουν έναν ρόλο, από τον Μίλος και τον Νάντο, μέχρι εκείνους που μπαίνουν για ένα ριμπάουντ», συμπλήρωσε ο head coach της ΤΣΣΚΑ.

Για τον Μίλος Τεόντοσιτς, ο Ιτούδης ανέφερε: «Δεν με ενδιαφέρει τι λένε όλοι για τον Μίλος. Τον ξέρω και ως παίκτη και ως αντίπαλο. Είναι παίκτης των μεγάλων αγώνων και μεγάλων ομάδων. Να είστε σίγουροι πως θα κερδίσει ακόμη περισσότερους τίτλους, γιατί είναι αληθινός νικητής. Είναι έτοιμος να δεχθεί την κριτική και να διορθώσει τα λάθη του».

Ενώ δεν παρέλειψε να κάνει ειδική αναφορά στον Δημήτρη Διαμαντίδη: «Τώρα γίνεται μεγάλη κουβέντα για την πάσα του Μίλος στον Νάντο σε μία κρίσιμη επίθεση. Δείτε 10 ματς της ΤΣΣΚΑ φέτος και θα το δείτε να γίνεται πολλές φορές. Είναι εντυπωσιακό το να επαναλαμβάνεις μία τέτοια ενέργεια, απέναντι σε διαφορετικές άμυνες. Είναι δύσκολο να βρεις τέτοιον παίκτη, μόνο ο Διαμαντίδης μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο στην Ευρώπη. Όταν ήρθα στην ΤΣΣΚΑ, είπα στον Μίλος ότι μαζί θα σηκώσουμε την Euroleague».