Ο Μπαρτζώκας έχει συμβόλαιο με την «Λόκο», αλλά...

Ο Μπαρτζώκας έχει συμβόλαιο με την «Λόκο», αλλά...
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα συζητήσει με τον Αντρέι Βεντίσεφ τη λύση της συνεργασίας τους αφού δεσμεύεται με συμβόλαιο και για του χρόνου. Αποχωρούν όλοι οι ξένοι παίκτες της.

Η Λοκομοτίβ Κουμπάν ολοκλήρωσε τις φετινές τις υποχρεώσεις αφού στην VTB αποκλείστηκε από τη Χίμκι στην προημιτελική φάση των playoffs. Η χρονιά ολοκληρώθηκε με νίκη και την κατάκτηση της τρίτης θέσης στην Euroleague, εξέλιξη που δεν περίμενε κανείς στο ξεκίνημα της περιπέτειας.

Η ουσία είναι όμως πως η επόμενη μέρα στην Λοκομοτίβ δείχνει να είναι εξαιρετικά δύσκολη. Πρώτο και σημαντικότερο πρόβλημα είναι το γεγονός πως η «Λόκο» του χρόνου δε θα παίξει στην Euroleague, που σημαίνει δε μπορεί να προσελκύσει παίκτες.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είναι αυτό το καλοκαίρι ο Νο 1 στόχος όλων των ομάδων που ψάχνουν προπονητή. Το τι ακούγεται δε λέγεται… Από Νταρουσάφακα και Αναντολού μέχρι Μπαρτσελόνα και Μακάμπι. Ο Έλληνας τεχνικός δικαίως βρίσκεται σε αυτή τη θέση, ωστόσο λίγοι είναι αυτοί που γνωρίζουν πως δεσμεύεται με συμβόλαιο με την Λοκομοτίβ!

Η ρωσική ομάδα υπέγραψε πέρυσι για 1+1 χρόνια, με την option να βρίσκεται μόνο στην πλευρά της ομάδας. Αν λοιπόν ο Αντρέι Βεντίσεφ θέλει να κρατήσει τον Μπαρτζώκα, μπορεί να το κάνει χωρίς να ρωτήσει τον ίδιο.

Οι δύο άντρες πάντως έχουν άριστες σχέσεις και εντός της εβδομάδας θα συναντηθούν με σκοπό να συζητήσουν το μέλλον τους. Δεδομένο είναι πως ο Μπαρτζώκας θέλει να αποχωρήσει αφενός γιατί έχει μπροστά του προκλήσεις με σπουδαιότερους συλλόγους, αφετέρου το Κρασνοντάρ είναι απομακρυσμένο και χωρίς σχολείο για την κόρη του με αποτέλεσμα η οικογένειά του να βρίσκεται τις περισσότερες μέρες στην Αθήνα.

Σε ό,τι αφορά τους παίκτες είναι δεδομένη η αποχώρηση των Ντιλέινι και Ράντολφ των οποίων τα συμβόλαια έληξαν και δεν έχουν την παραμικρή διάθεση να συνεχίσουν στο Κρασνοντάρ. Ο Κλαβέρ έχει έρθει ήδη σε συμφωνία με τη Ρεάλ Μαδρίτης, ο Ντόνταε Ντρέιπερ έχει πρόταση από την Τουρκία και οι Τζάνινγκ και Μπρόκχοφ έχουν option στα συμβόλαια τους για την επόμενη σεζόν.

Το μέλλον της Λοκομοτίβ μοιάζει δυσοίωνο, ωστόσο χρήματα υπάρχουν και οι πολιτικοοικονομικές βλέψεις που έχει ο ιδιοκτήτης της ομάδας δεν αποκλείει του χρόνου να φτιάξει ένα σύνολο το οποίο θα διεκδικήσει το EuroCup και το εισιτήριο μέσω της VTB, για την Euroleague της σεζόν 2017-18.