Η Λοκομοτίβ θα νικήσει αν...

Gazzetta team
Η Λοκομοτίβ θα νικήσει αν...
Το gazzetta.gr σας παραθέτει αγωνιστικά στοιχεία τα οποία χρειάζεται να συμβούν ώστε να νικήσει η Λοκομοτίβ την ΤΣΣΚΑ.

Σε έναν ημιτελικό Final 4 δεν υπάρχει φαβορί, αλλά ακόμη κι αν κάποια ομάδα ξεχωρίζει είναι τόσο μικρές οι διαφορές που σε καμία περίπτωση δε θα πόνταρε κανείς το… σπίτι του στο φαβορί.

Ο ημιτελικός ανάμεσα στην ΤΣΣΚΑ και τη Λοκομοτίβ έχει πολλές ιδιαιτερότητες (ρωσικός «εμφύλιος», ματς με δύο Έλληνες προπονητές στον πάγκο), ωστόσο ας προσπαθήσουμε να επικεντρωθούμε στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι και να απαντήσουμε στο ερώτημα:

Εξασφάλισε 5% bonus σε κάθε κερδισμένο στοίχημα στο ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Λοκομοτίβ Κουμπάν.

Τι πρέπει να κάνει η Λοκομοτίβ για να νικήσει την ΤΣΣΚΑ;

ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΡΥΘΜΟΥ

Πρόκειται για δύο ομάδες με εντελώς διαφορετικό στιλ. Η μεν ΤΣΣΚΑ αρέσκεται αν τρέχει σαν τρελή και να ανεβάζει τον αριθμό των κατοχών στις 80+, η δε Λοκομοτίβ προτιμά το παιχνίδι στο 5 εναντίον 5 στην επίθεση και είναι πιο σκληρή στην άμυνα.

Οι δύο αυτές συνθήκες είναι αναμφισβήτητες και θα κρίνουν τον ρυθμό. Η Λοκομοτίβ θέλει να κατεβάσει το ρυθμό ειδικά στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, διάστημα στο οποίο θα υπάρχει και ο παράγοντας του άγχους για όλους τους παίκτες.

ΑΜΥΝΑ ΜΕ ΑΛΛΑΓΕΣ

Αμφότερες οι ομάδες θα αντιμετωπίσουν τα pick n roll του αντιπάλου με αλλαγές στα σκριν εκτός συγκλονιστικών περιπτώσεων οι οποίες έχουν να κάνουν με τον σέντερ που θα βρίσκεται στο παρκέ.

Η Λοκομοτίβ θα παίξει σε όλη τη διάρκεια με αλλαγές στα σκρίν αφού είναι κάτι στο οποίο μπορούν να ανταπεξέλθουν οι Ράντολφ, Σίνγκλετον, Κλαβέρ.

Η ΤΣΣΚΑ θα κάνει το ίδιο με τον Κάιλ Χάινς και στη μοναδική περίπτωση που δε θα παίξει με αλλαγή είναι όταν θα βρίσκεται στο παρκέ ο πενταδάτος, αλλά αναλώσιμος, Λαζάρεφ.

ΑΜΥΝΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΛΕΤΑ ΤΩΝ ΓΚΑΡΝΤ

Το ταλέντο, οι ικανότητες και το ένστικτο των Τεόντοσιτς, Ντε Κολό και Χίγκινς δεν το συναντάς εύκολα στη φετινή Euroleague. Βασικά δεν το συναντάς σε καμία ομάδα της διοργάνωσης.

Οι τρεις τους βάζουν σε κάθε φετινό παιχνίδι 44.4 πόντους και ο Μπαρτζώκας θέλει να τους μειώσει ρίχνοντάς τους κατά 15% με 20% (γύρω στους 35). Η άμυνα πάνω στα τρία γκαρντ τα οποία όμως σπανίως συνυπάρχουν στο παρκέ, αποτελεί κλειδί για την Λοκομοτίβ Κουμπάν.

Μπρόκχοφ, Ντρέιπερ και ακολούθως Ντιλέινι και Μπίκοφ θα είναι υποχρεωμένοι να δουλέψουν πολύ στα αμυντικά τους καθήκοντα.

ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΚ ΡΩΣΙΑΣ

ΤΣΣΚΑ και Λοκομοτίβ θα ρίξουν στην Mercedes Benz Arena 7-8 παίκτες αν δε δημιουργηθεί πρόβλημα με φάουλ. Ο κύριος όγκος στα δύο ροτέισον δεν περιλαμβάνει κάποιον Ρώσο, ωστόσο οποιαδήποτε βοήθεια από γηγενή παίκτη θα είναι καλοδεχούμενη και ενδεχομένως να αποδειχθεί και… άσος στο μανίκι.

Η ΤΣΣΚΑ θα περιμένει κάτι από τους Βορόντσεβιτς, Κουρμπάνοφ και Φριτζόν. Η Λοκομοτίβ από τους Μπίκοφ, Ζούμπκοφ και Βορόνοφ. Αν κάποιος από τους παραπάνω σκοράρει περισσότερους από 7-8 πόντους θα βοηθήσει πολύ την ομάδα του.

ΠΙΣΤΗ ΣΤΟ ΠΛΑΝΟ

Δεδομένο και απόλυτα λογικό είναι πως θα υπάρξει διάστημα (ου μην και διαστήματα) κατά τη διάρκεια των οποίων για κάποια ομάδα τα πράγματα δε θα πηγαίνουν όπως θα επιθυμούσε. Σε αυτά τα άσχημα διαστήματα χρειάζεται οι παίκτες να μείνουν πιστοί στο πλάνο τους. Να μην χάσουν τη συγκέντρωσή τους.

ΘΕΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΩΝ

Αν τα ματς μπει στο τελευταίο πεντάλεπτο με τη διαφορά στο σκορ να μην ξεπερνά τους 5 πόντους τότε οι προσωπικότητες των ομάδων, θα αναλάβουν δράση. Για τους Μοσχοβίτες το μεγαλύτερο ποσοστό των επιθέσεων θα πάρουν οι Τεόντοσιτς, Ντε Κολό και ίσως ο Χάινς.

Στην άλλη πλευρά θα πρέπει αν περιμένουμε πολλές προσπάθειες από Ντιλέινι, Ράντολφ και ίσως Σίγκλετον.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Σημείωση πρώτη: Καμία ομάδα δε θα αλλάξει στυλ παιχνιδιού. Θα είναι λάθος ξαφνικά ενώ παίζουν με ένα συγκεκριμένο τρόπο εφτά μήνες, να μπουν στο παρκέ και να προσπαθήσουν να παίξουν κάτι διαφορετικό.

Σημείωση δεύτερη: Στα δύο μεταξύ τους παιχνίδια στη φετινή VTB νίκησε ο φιλοξενούμενος (ΤΣΣΚΑ – Λοκομοτίβ 88-94 & Λοκομοτίβ – ΤΣΣΚΑ 65-77)

Σημείωση τρίτη: Προφανώς και υπάρχουν δεκάδες ακόμη πράγματα τα οποία γνωρίζουν οι προπονητές σε σχέση με την τακτική που θα ακολουθήσουν.