Τρομακτική άνοδος στις ασίστ ο... πλέι μέικερ Giannis! (vids)

Τρομακτική άνοδος στις ασίστ ο... πλέι μέικερ Giannis! (vids)

Τρομακτική άνοδος στις ασίστ ο... πλέι μέικερ Giannis! (vids)

bet365

Ο Τζέισον Κιντ είναι απόλυτα ικανοποιημένος από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο ως πλέι μέικερ κι οι αριθμοί αποδεικνύουν την βελτίωση του διεθνή άσου στον τομέα της δημιουργίας! Το gazzetta.gr παρουσιάζει με infographics.

Οι Μπακς έκαναν πέρυσι το βήμα παραπάνω και βρέθηκαν στα playoffs της Ανατολής. Φέτος έβαλαν ακόμα πιο υψηλούς στόχους, ωστόσο «προσγειώθηκαν» απότομα κι όλα δείχνουν πως η χρονιά για τα Ελάφια θα ολοκληρωθεί με το φινάλε της regular season, καθώς θεωρείται απίθανο να τερματίσουν στην πρώτη 8άδα.

Πρόκειται, όμως, για μία ομάδα που έχει όλο το μέλλον μπροστά, επομένως οι άνθρωποι της δεν πρόκειται ν' απογοητευτούν κι ήδη δοκιμάζουν πράγματα ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Ένα εξ αυτών είναι η χρησιμοποιήσει του Γιάννη Αντετοκούνμπο στη θέση του point guard. Ο Τζέισον Κιντ έδωσε τη μπάλα στον Giannis κι ο διεθνής άσος ανταποκρίνεται σε ιδανικό βαθμό.

Τον τελευταίο μήνα ο Αντετοκούνμπο παρουσιάζει σημαντική βελτίωση στους αριθμούς του. Έχει φτάσει ήδη σε τρία triple double, ωστόσο εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι οι ασίστ. Ούτε οι πόντοι, ούτε τα ριμπάουντ. Ο «Κούνμπο» είχε στο ενεργητικό του αρκετά παραγωγικά ματς, ενώ τα ριμπάουντ ήταν πάντα στο ρεπερτόριο του. Στον τομέα των ασίστ, όμως, έχει παρουσιάζει τρομακτική βελτίωση.

Κι ο προπονητής του δεν θα μπορούσε παρά να είναι ικανοποιημένος. «Για τον Γιάννη είναι μια νέα θέση και πρέπει να προσαρμοστεί στο διαφορετικό τρόπο αντιμετώπισής του. Όσο περισσότερο παίζει στη θέση του πλέι μέικερ, τόσο καλύτερος θα γίνεται. Ήδη κάνει πολλά triple-double. Η Οκλαχόμα έχει κάποιους έμπειρους παίκτες και ο Γιάννης, όπως και ο Τζαμπάρι (σ.σ. Πάρκερ) είναι στη διαδικασία της συνεχούς βελτίωσης για να φτάσουν σε υψηλότερο επίπεδο», δήλωσε ο Κιντ μετά το ματς με τους Θάντερ, όταν ο «Κούνμπο» μέτρησε 26 πόντους, 12 ριμπάουντ, 10 ασίστ.

Ο head coach των Μπακς είχε υπογράμμισε ακόμα: «Νομίζω ότι είναι κάτι με το οποίο ο Γιάννης είναι πολύ χαρούμενος. Αν τον ρωτήσεις, είναι χαρούμενος με αυτό. Και πιστεύω ότι και οι συμπαίκτες του είναι χαρούμενοι με αυτό. Μπορείτε να δείτε τον ρυθμό που μας δίνει, τις πολλαπλές επιλογές. Είναι ένας παίκτης που μπορεί να πάει στο ένας εναντίον ενός και πάλι να δημιουργήσει ένα σύστημα για έναν συμπαίκτη του. Θα δούμε πως αντιμετωπίζει τα πικ εν ρολ, καθώς είναι ικανός να αφομοιώσει διαφορετικές επιλογές στο πασάρισμα. Και πάλι όμως, μερικές φορές δεν χρειάζεται το πικ εν ρολ, διότι είναι πολύ ταλαντούχος στο να δημιουργήσει για τον ίδιον ή για τους συμπαίκτες του».

Κοντολογίς, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο εξελίσσεται σ' έναν παίκτη που είχαμε να δούμε από την εποχή του Μάτζικ Τζόνσον. ΟΚ, υπερβολή. Αλήθεια, όμως, πώς αλλιώς θα χαρακτηρίζατε έναν παίκτη με το ύψος του Giannis που αγωνίζεται ως point guard και μάλιστα τα πηγαίνει εξαιρετικά; Κι η βελτίωση του Γιάννη δικαιώνει τους Μιλγουόκι Μπακς, οι οποίοι ποντάρουν σε αυτόν και τον Τζαμπάρι Πάρκερ (γενν. το 1995, ύψος 2.03μ./Νο.2 στο NBA draft 2014).

Επειδή, όμως, οι αριθμοί στο μπάσκετ αποτελούν πάντα την καλύτερη απόδειξη, το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τους αριθμούς του «Κούνμπο» την αγωνιστική περίοδο που διανύουμε και μπορείτε να διαπιστώσετε και μόνοι σας πως το τελευταίο καιρό ο διεθνής άσος έχει εξελιχθεί σ' έναν... μετρ των ασίστ!

 

NBA Τελευταία Νέα