Θρίλερ και πρόκριση στα ημιτελικά για τη Λαμποράλ του Μπουρούση (vids)

Θρίλερ και πρόκριση στα ημιτελικά για τη Λαμποράλ του Μπουρούση (vids)

Gazzetta team
Θρίλερ και πρόκριση στα ημιτελικά για τη Λαμποράλ του Μπουρούση (vids)

bet365

Την πρόκριση για τα ημιτελικά του Copa Del Rey εξασφάλισε η Λαμποράλ Κούτσα του Γιάννη Μπουρούση, επικρατώντας με 79-77 της Ομπραντόιρο και πλέον θα βρεθεί αντιμέτωπη με την κάτοχο του θεσμού Ρεάλ Μαδρίτης.

Στην τελευταία από τις τέσσερις αναμετρήσεις των προημιτελικών του Copa Del Rey η Λαμποράλ Κούτσα κατάφερε να εξασφαλίσει το εισιτήριο για τα ημιτελικά του θεσμού, επικρατώντας με 79-77 της Ομπραντόιρο, σε έναν αγώνα με δραματικό φινάλε.

Οι Βάσκοι ξεκίνησαν εντυπωσιακά το παιχνίδι, με την πρώτη περίοδο να τους βρίσκει ήδη στο +12(12-24), ενώ το σκορ στην ανάπαυλα του πρώτου μέρους διαμορφώθηκε στο 35-30 υπέρ τους. Στην επανέναρξη η Ομπραντόιρο κατάφερε να επιστρέψει, παίρνοντας το προβάδισμα με 60-58 στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Οι δύο ομάδες βάδισαν χέρι-χέρι και στο τελευταίο δεκάλεπτο, με την αναμέτρηση να κρίνεται ουσιαστικά στα τελευταία δευτερόλεπτα. Η ομάδα του Γιάννη Μπουρούση ξέφυγε με 75-70 στο 38', όμως ένα τρίποντο του Άλεκ Μπράουν στα 21” πριν από το τέλος έφερε το παιχνίδι στον πόντο (77-76). Το παιχνίδι κρίθηκε στη γραμμή των βολών, με τον Άνταμ Βαζίνσκι να είναι ο... μοιραίος για την Ομπραντόιρο, καθώς με το σκορ στο 78-76 αστόχησε στην πρώτη του προσπάθεια, ενώ στη συνέχεια προσπάθησε να αστοχήσει επίτηδες, αλλά τελικά η μπάλα με τη βοήθεια και του ταμπλό κατέληξε στο καλάθι, με τον Κοζέρ να διαμορφώνει το τελικό 77-79 για την ομάδα της Βιτόρια στη συνέχεια.

​Ο Γιάννης Μπουρούσης μέτρησε 13 πόντους (3/5 δίποντα, 7/8 βολές), 8 ριμπάουντ και 3 ασίστ σε 21:43' και πλέον η Λαμποράλ θα αντιμετωπίσει το Σάββατο (20/2) την κάτοχο του τροπαίου Ρεάλ. Ο Έλληνας σέντερ μετρά ήδη δύο συνεχόμενες κατακτήσεις του Κυπέλλου με τη «Βασίλισσα», πριν από την αποχώρηση του το καλοκαίρι.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Άνταμ Χάνγκα με 20 πόντους και 8 ριμπάουντ, ενώ από τους ηττημένους που είχαν έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, ο Μπράουν σημείωσε 14.

Τα δεκάλεπτα: 12-24, 30-35, 60-58, 77-79.

 

ΜΠΑΣΚΕΤ: ΙΣΠΑΝΙΑ Τελευταία Νέα