«Φιλικό» διαζύγιο με Ρεάλ και πρόταση-έκπληξη για Μπουρούση!

«Φιλικό» διαζύγιο με Ρεάλ και πρόταση-έκπληξη για Μπουρούση!

«Φιλικό» διαζύγιο με Ρεάλ και πρόταση-έκπληξη για Μπουρούση!

bet365

Η κατάκτηση όλων των τίτλων και η αναμενόμενη «ισχυροποίηση» του Πάμπλο Λάσο, που δεν τον υπολόγιζε, αναγκάζει την διοίκηση της «βασίλισσας» να προβεί σε διακανονισμό και να λύσει το συμβόλαιο του 31χρονου σέντερ, που φεύγει σαν φίλος από την Μαδρίτη.
Η πρώτη του χρονιά (2013-14) στην ισπανική πρωτεύουσα ήταν κάτι περισσότερο από αξιόλογη, αφού απολάμβανε πλήρως την εμπιστοσύνη του Βάσκου προπονητή του και ήταν ο βασικός σέντερ στην πορεία των Μαδριλένων μέχρι τον χαμένο τελικό του Μιλάνου, στο Final Four της Ευρωλίγκα (μ.ο. 8,3π. & 5,9ρ. με 56,9% στα διπ. & 81,7% στις βολ). Οι εξαιρετικές εμφανίσεις που έκανε στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα με την Εθνική ομάδα (μ.ο. 11,5π., 9,2ρ. & 1,2κοψ. με 57,8% στα διπ. & 84,6% στις βολ.), επί ισπανικού εδάφους, έκαναν τους ανθρώπους της Ρεάλ και ιδιαίτερα τον Πάμπλο Λάσο, να τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση και τα αγωνιστικά του πεπραγμένα (μ.ο. 8,2π. & 5,5ρ. με 53,7% στα διπ. & 78,3% στις βολ. σε 17,2‘) στην 1η φάση της διοργάνωσης της περυσινής χρονιάς, έδειχναν ότι ο έμπειρος Έλληνας διεθνής σέντερ, θα είναι για 2η σερί χρονιά η «κολώνα» της «βασίλισσας».
Η σταδιακή μείωση του χρόνου συμμετοχής του
Ξαφνικά, όμως, σε συνδυασμό και με τη συντηρητική προπόνηση που έκανε λόγω των ενοχλήσεων στο γόνατο, που επιδεινώθηκαν από το επιβαρυμένο καλοκαίρι που πέρασε, ο Γιάννης Μπουρούσης άρχισε να παίζει ολοένα και λιγότερο. Στο Top-16, ο χρόνος συμμετοχής του μειώθηκε αρκετά (από 17,2’ σε 10,1’), το ίδιο και η παραγωγικότητα του (μ.ο. 4,1π. & 2,4ρ. ε 56,4% στα διπ. & 68,3% στις βολ.) και όσο η χρονιά προχωρούσε και τα παιχνίδια γίνονταν πιο σημαντικά, ο Καρδιτσιώτης σέντερ εμφανιζόταν όλο και πιο σπάνια μέσα στο παρκέ. Στους 4 αγώνες των πλέϊ-οφ με την Εφές Αναντολού, χρησιμοποιήθηκε μόνο στα δύο πρώτα παιχνίδια της Μαδρίτης, παίζοντας συνολικά 9’31”, ενώ στο φάϊναλ-φορ έπαιξε ακόμη λιγότερο (9’), κατακτώντας όμως, τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο της καριέρας του, μετά από 13 χρόνια στην διοργάνωση.
Ο διακανονισμός
Η μετέπειτα στέψη της Ρεάλ και στην λίγκα ACB, ουσιαστικά έβαλε τους τίτλους τέλους στην σχέση του με την ομάδα της Μαδρίτης, παρ’ ότι το συμβόλαιό του περιελάμβανε εγγυημένες αποδοχές (930.000 Ευρώ) και για την επόμενη σεζόν. Ο έμπειρος Έλληνας ψηλός, που είχε μόνο φίλους στην ισπανική πρωτεύουσα, ήρθε σε συμφωνία με την διοίκηση της ομάδας για να εισπράξει προκαταβολικά κάτι περισσότερο από τα μισά χρήματα που είχε λαμβάνειν για τη νέα χρονιά και σε συνδυασμό με τα πριμ που μπήκαν στο λογαριασμό του για την κατάκτηση “triple crown”, θα κλείσει την εφετινή αγωνιστική περίοδο με σχεδόν διπλά χρήματα, κάτι που δείχνει πόσο αγαπητός ήταν στις τάξεις των διοικούντων και φυσικά "ακυρώνει" όσους πιστεύουν ότι δημιούργησε προβλήματα στην ομάδα επειδή δεν έπαιζε ή ότι τσακώθηκε με τον προπονητή του.
Πρόταση-έκπληξη ενόψει!
Παρά την ατυχή εξέλιξη της χρονιάς που ολοκληρώθηκε, πάντως, οι μετοχές του Μπουρούση στην Ευρωλίγκα, παραμένουν υψηλές και η ζήτηση που έχει, δεν είναι καθόλου αδιάφορη. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του gazzetta.gr, o ατζέντης του συζητά με πέντε ευρωπαϊκούς συλλόγους από Ισπανία, Τουρκία και Γερμανία και επιπροσθέτως, εξετάζει και μία πρόταση-έκπληξη! Για την ώρα, ο 31χρονος σέντερ απολαμβάνει το τελευταίο δεκαήμερο των διακοπών του, ενώ παράλληλα ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα και περιμένει την γέννηση της δεύτερής του κόρης του. Οι πρώτες μέρες της προετοιμασίας της Εθνικής ομάδας που αρχίζει στις 31 Ιουλίου, ίσως να τον βρει για δεύτερη φορά πατέρα και με νέο συμβόλαιο.
 

Τελευταία Νέα