Βαγγέλης Παυλίδης: Το νέο αστέρι της Μπόχουμ!

Νίκος Τσιώκος
Βαγγέλης Παυλίδης: Το νέο αστέρι της Μπόχουμ!

bet365

Το νέο αστέρι της Μπόχουμ είναι Έλληνας! Το gazzetta.gr παρουσιάζει τον 16χρονο Βαγγέλη Παυλίδη, που έκλεψε τις εντυπώσεις και υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με τους Γερμανούς. Το ξεκίνημα και η αναφορά από την UEFA!

Στο δεύτερο φιλικό παιχνίδι του ΠΑΟΚ επί ολλανδικού εδάφους είδαμε να αγωνίζεται με τη φανέλα της Μπόχουμ και ένας Έλληνας. Ο λόγος για τον 16χρονο Βαγγέλη Παυλίδη, ο οποίος βρίσκεται από πέρυσι το καλοκαίρι στη γερμανική ομάδα.

Ποιος, όμως, είναι ο Παυλίδης, από πού ξεκίνησε την καριέρα του και πώς βρέθηκε από τη χώρα μας στη Γερμανία σε τόσο μικρή ηλικία; Το gazzetta.gr παρουσιάζει τον νεαρό ταλαντούχο ποδοσφαιριστή, που έχει κλέψει από πολύ νωρίς τις εντυπώσεις.

Έπιασε το... τόπι από 6 ετών

Ο Βαγγέλης Παυλίδης, λοιπόν, γεννήθηκε στις 21 Νοεμβρίου 1998 και ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο από ηλικία 6 ετών. Έκτοτε εντάχθηκε στην ακαδημία των Μπέμπηδων 2000, την οποία διατηρεί στη Θεσσαλονίκη ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Παναγιώτης Κερμανίδης.

Στόχος της είναι η σωστή εκμάθηση του αθλήματος από προπονητές απόφοιτους του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, καθώς και η ανάδειξη ταλέντων. Μάλιστα, αρκετά από τα παιδιά της έχουν πάρει μεταγραφή σε ομάδες της συμπρωτεύουσας και όχι μόνο.

Από τους Μπέμπηδες στην Μπόχουμ

Έχοντας κλέψει τις εντυπώσεις στην εν λόγω ακαδημία προέκυψε η καριέρα στο εξωτερικό και στην Μπόχουμ το καλοκαίρι του 2014. Πώς έγινε αυτό; Στις 26 Μαΐου 2014 ο Κερμανίδης έκανε το ταξίδι στη Γερμανία και στην ομώνυμη πόλη μαζί με τον νεαρό άσο, τον πατέρα του και τον εκπρόσωπό του.

Εκεί όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές συζήτησαν για δύο ημέρες και διαπραγματεύτηκαν το μέλλον του παίκτη. Οι διαπραγματεύσεις ολοκληρώθηκαν με συμφωνία μεταξύ αυτών, ώστε ο 15χρονος πέρυσι Παυλίδης να συνεχίσει στην ομάδα Κ17 της Μπόχουμ.

«Την Δευτέρα 26 Μαΐου ο Τεχνικός Δ/ντης των Μπέμπηδων Παναγιώτης Κερμανίδης με τον 15χρονο ποδοσφαιριστή Παυλίδη Ευάγγελο, τον πατέρα του και τον εκπρόσωπο του ταξίδεψαν στην Γερμανία στην πόλη Bochum. Εκεί μετά από διήμερες διαπραγματεύσεις οριστικοποιήθηκε η μεταγραφή του Διεθνή Παίχτη των Μπέμπηδων στη VLF BOCHUM 1848. Η επαφή μας αυτή δημιούργησε γέφυρα και για άλλες μελλοντικές συνεργασίες της Ακαδημίας μας με το εξωτερικό. Του ευχόμαστε Καλή Τύχη!», ανέφερε η περσινή ανακοίνωση των Μπέμπηδων.

Επαγγελματικό συμβόλαιο και ντεμπούτο

Μάλιστα, δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και με το... καλημέρα άφησε άκρως θετικές εντυπώσεις αγωνιζόμενος με τους υπόλοιπους πιτσιρικάδες του γερμανικού συλλόγου. Την περασμένη αγωνιστική περίοδο μέτρησε 6 γκολ και 5 ασίστ σε μόλις 9 συμμετοχές στο αντίστοιχο πρωτάθλημα της Γερμανίας.

Κάτι που του χάρισε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο, το οποίο υπέγραψε την 1η Ιουλίου, με αποτέλεσμα να έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί με την πρώτη ομάδα όντας μόλις 16 ετών, αφού πραγματοποίησε το ανεπίσημο ντεμπούτο του στο φιλικό με τον ΠΑΟΚ, στο οποίο αγωνίστηκε για 15 περίπου λεπτά και είχε ένα σουτ στο 85', ενώ στο χέρι του είναι να παίξει στη δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας, όπου θα δώσει το παρών η Μπόχουμ και τη νέα σεζόν.

Η θέση του και τα ταλέντα του

Όσο για το πού αγωνίζεται, ο νεαρός άσος φαίνεται πως έχει πολλά ταλέντα. Παίζει τόσο ως επιθετικός όσο και ως επιτελικός μέσος. Συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα football-academies.gr κάνει λόγο για έναν παίκτη με ποιοτικά χαρακτηριστικά και τονίζει ότι είναι ένα σύγχρονο δεκάρι με εκπληκτικές επιθετικές αρετές και ένας επιτελικός μέσος με πολύ καλή μεταβίβαση και εξαιρετική τεχνικοτακτική κατάρτιση.

Κλήση στην Εθνική

Μέσα σε όλα αυτά ο Παυλίδης είναι και διεθνής. Έχει περάσει για ένα διάστημα από την Εθνική Κ16, με την οποία διέπρεψε σε τουρνουά στη Μολδαβία, ενώ από τον περασμένο Σεπτέμβριο αγωνίζεται με τη φανέλα της Εθνικής Κ17. Έκανε το ντεμπούτο του με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στις 25 Σεπτεμβρίου 2014 και έκτοτε μετράει 11 συμμετοχές και 3 γκολ με τη «γαλανόλευκη».

Αναφορά από UEFA!

Μάλιστα, στις 26 Μαΐου 2015 έκανε αναφορά στο νεαρό ταλαντούχο ποδοσφαιριστή και η UEFA. Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία τον συμπεριέλαβε στο άρθρο που ανέβασε στην επίσημη ιστοσελίδα της με τους 16 ποδοσφαιριστές που άξιζε να δούμε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ17 ενόψει της πρεμιέρας της εν λόγω διοργάνωσης και τον χαρακτήρισε ως έναν μοντέρνο playmaker με εξαιρετική τεχνική.

Χαμηλά το κεφάλι

Έτσι, λοιπόν, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ευχηθούμε καλή σταδιοδρομία στην καριέρα του Παυλίδη, ο οποίος αν συνεχίσει στον δρόμο που χάραξε από τόσο νωρίς, διατηρήσει χαμηλά το κεφάλι και κάνει σκληρή δουλειά, τότε θα μπορούμε να μιλάμε για ένα... Ελληνόπουλο που θα μας απασχολήσει πολύ τα επόμενα χρόνια και όχι απλά να... χαθεί και που θα μπορέσει να κάνει την ευρωπαϊκή καριέρα που ονειρεύεται. Τέλος, σε ό,τι έχει να κάνει με τον αριθμό στη φανέλα του, αυτός είναι το 34, με το οποίο τον είδαμε και στο φιλικό με τον ΠΑΟΚ.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα