Ο Χρήστος Κασαπάκης στο Gazzetta.gr

Νίκος Ρόλλας
Ο Χρήστος Κασαπάκης στο Gazzetta.gr

bet365

Ο Χρήστος Κασαπάκης μιλάει στο Gazzetta.gr για την εμπειρία του στο Κόμο της Ιταλίας που τον βοήθησε να βρει ξανά τον εαυτό του, μετά τον ενάμιση χρόνο χωρίς ευκαιρίες στον Εργοτέλη.

Φεύγοντας από τον Παναθηναϊκό, ο Χρήστος Κασαπάκης πίστευε οτι στον Εργοτέλη θα έπαιρνε χρόνο συμμετοχής και θα έδειχνε τις ικανότητές του. Ωστόσο στους Κρητικούς δεν πήρε ούτε μία ευκαιρία, με αποτέλεσμα τον Δεκέμβριο να αναχωρήσει για την Ιταλία και το Κόμο. Παίζοντας στην Serie D με την φανέλα της Φολκόρε Καρατέζε βρήκε και πάλι τον εαυτό του, όπως τόνισε στο Gazzetta.gr όπου μίλησε για τις εμπειρίες του εκεί...

Αν και είχες συμβόλαιο με τον Εργοτέλη, τον Δεκέμβριο έλυσες τη συνεργασία σου. Γιατί;
Δεν είχα πάρει καθόλου συμμετοχές. Δεν έπαιρνα ευκαιρίες και δεν έπαιζα καθόλου. Τα είχα πάει καλά στην προετοιμασία, αλλά προτιμούσαν να βάζουν άλλους παίκτες στην θέση μου.

Άλλες επιλογές είχες;
Ναι, είχα. Κυρίως από ομάδες της Football League, αλλά επέλεξα να πάω στο εξωτερικό. Δεν μπορούσα να μείνω άλλο στην Ελλάδα με την κατάσταση που επικρατεί.

Στην Φολκόρε Καρατέζε πως πήγες;
Με πρότεινε ο μάνατζέρ μου και δέχθηκαν να με δοκιμάσουν. Πήγα, έκανα κάποιες προπονήσεις και αποφάσισαν να με κρατήσουν με συμβόλαιο για έξι μήνες.

Είχες καθόλου ενδοιασμούς;
Πάντα υπάρχει ένας φόβος, αν μπορώ να το πω έτσι, όταν πας σε μία ξένη χώρα. Αλλά δεν με επηρέασε αρνητικά.

Αυτός ο... φόβος μήπως λειτουργεί και ως έξτρα κίνητρο;
Το κίνητρο το είχα έτσι και αλλιώς... Στον Εργοτέλη ήμουν ενάμιση χρόνο και δεν πήρα ούτε μία ευκαιρία, ενώ ήμουν σε καλή κατάσταση.

Πες μας δύο λόγια για την Καρατέζε...
Παίζει στην Serie D και αποτελείται από νεαρούς ποδοσφαιριστές, καθώς ο στόχος της είναι να βγάζει παίκτες. Έχουν πολύ καλές ακαδημίες και συνεργάζονται με την Βερόνα και την Νοβάρα, της οποίας ουσιαστικά είναι θυγατρική ομάδα. Οι εγκαταστάσεις ήταν τέλειες, ενώ και από οικονομικής πλευράς ήταν πολύ καλά. Αρκεί να σου πω οτι πήγα με το ίδιο συμβόλαιο που είχα στον Εργοτέλη.

Εκεί πως σε υποδέχθηκαν;
Εξαιρετικά. Όλα ήταν πολύ επαγγελματικά και με βοήθησαν να προσαρμοστώ γρήγορα και να παίξω σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια.

Κάποιος που δεν έχει εικόνα, ακούει Serie D και νομίζει οτι είναι κάτι σαν τα τοπικά στην Ελλάδα...
Όχι, καμία σχέση... Σίγουρα είναι σαν την B' Εθνική, αλλά αν το κοιτάξεις την οργάνωση που υπάρχει, το προπονητικό τιμ ή τους γυμναστές, περισσότερο θα πήγαινε σε Α' Εθνική. Ειδικά αν δεις την προσέλευση των θεατών.

Σε ανάλογη κατηγορία στην Γερμανία, στηρίζονται κυρίως στην φυσική κατάσταση και στην δύναμη. Στην Ιταλία τί ισχύει;
Και εδώ παίζει ρόλο η δύναμη, αλλά περισσότερο είναι η τακτική. Για να καταλάβεις, έχουν περάσει μία ολόκληρη προπόνηση κάνοντας τακτική στις στημένες φάσεις. Ποιότητα βέβαια δεν έχει και τόσο μεγάλη, αλλά όσοι είναι εδώ, είναι στην αρχή της καριέρας τους και παίρνουν τις βάσεις.

Το εξάμηνο που πέρασε εκεί σε τί σε βοήθησε;
Στο να βελτιωθώ στην τακτική, αλλά κυρίως στο να βρω τον εαυτό μου. Κάτι που μου έλειπε από τη στιγμή που έφυγα από τον Παναθηναϊκό και πήγα στον Εργοτέλη.

Όσον αφορά το καθαρά αγωνιστικό μέρος;
Και εδώ αμυντικό χαφ έπαιζα, αλλά έμαθα πολλά από οργανωτικής πλευράς, καθώς έπαιρνα πολλές πρωτοβουλίες.

Τώρα που τελείωσε το συμβόλαιό σου, τι σχέδια έχεις;
Θα μείνω εδώ στην Ιταλία. Έχω ήδη κάποιες προτάσεις από καλύτερες ομάδες στην Serie C.

Άρα, το ενδεχόμενο επιστροφής στην Ελλάδα δεν υπάρχει...
Όχι, θέλω να μείνω έξω. Να συνεχίζω να παίζω στην Ιταλία.

Αν κάποιος ζητούσε τη γνώμη σου για το πρωτάθλημα εκεί, τί θα... διαφήμιζες περισσότερο;
Το γεγονός οτι μπορείς να μείνεις προσηλωμένος μόνο στην ποδόσφαιρο. Δεν σε ενδιαφέρει τίποτα άλλο. Όχι όπως είναι στην Ελλάδα...

Που έμενες;
Στο Κόμο.

Πως ήταν εκεί...
Φοβερά. Μιλάμε για μία από τις πιο όμορφες περιοχές της Ιταλίας. Βέβαια η ζωή της δεν μπορεί να συγκριθεί με την Ελλάδα. Στις 21:00 κλείνουν όλα...

Και την ώρα σου πως την περνούσες...
Προπόνηση, φαγητό και καμιά βόλτα... Δεν έχει να κάνεις και τίποτε άλλο.

 

SERIE A Τελευταία Νέα