Όσοι ήρθαν κι όσοι έφυγαν (pics)

Χρήστος Μιχαηλίδης
Όσοι ήρθαν κι όσοι έφυγαν (pics)

bet365

Άλλοι ήρθαν, άλλοι έφυγαν και το gazzetta.gr σας παρουσιάζει ποιοι Έλληνες παίκτες επέστρεψαν από το εξωτερικό στην Α1 και ποιοι άφησαν τα πάτρια εδάφη.

Όσοι έφυγαν…

Βασίλης Ξανθόπουλος

Ο Βασίλης Ξανθόπουλος στα 29 του χρόνια πήρε τον δρόμο για το εξωτερικό. Ο έμπειρος γκαρντ, ο οποίος την σεζόν 2012-13 πανηγύρισε την κατάκτηση του νταμπλ με τον Παναθηναϊκό, υπέγραψε στην Ομπραντόιρο και αναμένεται να έχει σαφώς μεγαλύτερο ρόλο από εκείνον που είχε στο «τριφύλλι».

Δημήτρης Βεργίνης

Ο 26χρονος γκαρντ αγωνίζεται πλέον με τα χρώματα της Λουκόιλ Ακαντέμικ και στο περιθώριο της συμμετοχής της νέα του ομάδας στο τουρνουά «Π. Οικονομάκης» αποκάλυψε πως τα τελευταία χρόνια ήθελε να γίνει Έλληνας του εξωτερικού αλλά και πως η πρωταθλήτρια Βουλγαρίας καλύπτει τα «θέλω» και τις απαιτήσεις του. Ο Δημήτρης Βερίνης την περασμένη με τα χρώματα του Άρη είχε μέσο όρο 9,3 πόντους, 1,5 ριμπάουντ και 1,4 ασίστ σε 28 συμμετοχές στην Α1.

Γιώργος Τσιάρας


Ο 31χρονος πάουερ φόργουορντ συνέβαλε την περσινή σεζόν στις προσπάθειες, αλλά φέτος πήρε τον δρόμο της ξενιτιάς. Ο Γιώργος Τσιάρας εντάχθηκε στο δυναμικό της Γκαζ Μετάν και η νέα αγωνιστική περίοδος θα τον βρει να αγωνίζεται στην Ρουμανία, η οποία θα αποτελέσει τον τρίτο σταθμό της καριέρας του εκτός Ελλάδας (Νίμπουρκ - Αρμάνι Τζινς Μιλάνο).

Κώστας Κακαρούδης


Ο 30χρονος φόργουορντ θα δοκιμάσει για πρώτη φορά την τύχη του στο εξωτερικό, καθώς ύστερα από δύο σεζόν που αγωνίστηκε στον ΚΑΟΔ, αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στην Ρουμανία για λογαριασμό της Ροβινάρι. Ο Κώστας Κακαρούδης είχε προτάσεις από ελληνικές ομάδες, δεν έκρυψε ποτέ την σχέση που τον συνδέει με τον ΚΑΟΔ, αλλά εν τέλει προτίμησε την πρόκληση της Ροβινάρι.

Κώστας Παπανικολάου

Ο 23χρονος φόργουορντ είχε συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό και για την σεζόν που διανύουμε, αλλά δεν έμεινε κάτοικος Ελλάδας. Το ενδεχόμενο να διαβεί στην αντίπερα όχθη του ατλαντικού για τους Χιούστον Ρόκετς δεν έγινε πραγματικότητα, η επέκταση του συμβολαίου του με τον Ολυμπιακό δεν προχώρησε κι εν τέλει φόρεσε τα «μπλαουγκράνα», καθώς η Μπαρτσελόνα… τίναξε την μπάνκα στον αέρα για να τον αποκτήσει.

Παναγιώτης Βασιλόπουλος

Είναι από τους αθλητές που έχουν ταλαιπωρηθεί όσο λίγοι από τραυματισμούς. Ο 29χρονος φόργουορντ μάλιστα αναγκάστηκε να δει όλη την περσινή σεζόν από τα «πιτς». Πλέον, όμως, ευελπιστεί η ατυχία να μην του χτυπήσει εκ νέου την πόρτα και ανοίγει ένα νέο κύκλο στην καριέρα του, καθότι εντάχθηκε στο δυναμικό της Βαγιαδολίδ. Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος μάλιστα, θα είναι συμπαίκτης με τον Δημήτρη Χαριτόπουλο, ο οποίος ξεκίνησε την σεζόν 2012-13 στον ΠΑΟΚ και την ολοκλήρωσε στην Λουκόιλ Ακαντέμικ.

Σοφοκλής Σχορτσανίτης

Ο «Big Sofo» και ύστερα από δύο χρόνια που πέρασε με τα χρώματα της Μακάμπι επαναπατρίστηκε το καλοκαίρι του 2012 και φόρεσε τα πράσινα του Παναθηναϊκού. Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης έδωσε… όγκο στην ρακέτα του «τριφυλλιού», ενισχύοντας τις προσπάθειες της ομάδας του Αργύρη Πεδουλάκη κατά μέσο όρο με 8 πόντους και 2,2 ριμπάουντ στην Α1 και 7,8 πόντους και 2,3 ριμπάουντ στην Ευρωλίγκα. Πλέον, ο 28χρονος σέντερ πήρε για τρίτη φορά στην καριέρα του τον δρόμο της ξενιτιάς – την σεζόν 2004-05 είχε αγωνιστεί στην Καντού – καθώς επέστρεψε στα γνώριμα για εκείνον λημέρια της «ομάδας του λαού».

Χάρης Γιαννόπουλος

Η ισπανική Μανρέσα κέρδισε την υπογραφή του Χάρη Γιαννόπουλου, ο οποίος μετά την θητεία του στον Παναθηναϊκό (2012-13) αναζητά την τύχη του στην Liga Endesa. Εκεί όπου, θα ανταμώσει ως αντίπαλος με τον τέως συμπαίκτη του, Βάσιλη Ξανθόπουλο (Ομπραντόιρο), τον Κώστα Παπανικολάου (Μπαρτσελόνα), τον Γιάννη Μπουρούση (Ρεάλ Μαδρίτης), τον Φώτη Λαμπρόπουλο (Κανάριας), τον Δημήτρη Χαριτόπουλο (Βαγιαδολίδ) και τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο (Βαγιαδολίδ).


Όσοι ήρθαν…

Άγγελος Τσάμης

Ο Άγγελος Τσάμης ύστερα από ένα μικρό διάλειμμα - την σεζόν 2012-13 αγωνίστηκε στη Λιμόζ - επέστρεψε στο… σπίτι του, καθώς υπέγραψε στον Κολοσσό. Ο 32χρονος γκαρντ φόρεσε τα «θαλασσί» από το 2008 ως το 2012, είναι ο πρώτος σκόρερ (1018 πόντους) του Κολοσσού στην Α1 και ετοιμάζεται πλέον να δώσει νέες… παραστάσεις στο Βενετόκλειο.

Αντώνης Φώτσης

Το σπίτι του Αντώνη Φώτση είναι «πράσινο» και ο «Μπάτμαν» θα περάσει τα επόμενα τρία χρόνια σε αυτό. Ο αρχηγός της Εθνικής ύστερα από δύο σεζόν κατά τις οποίες φόραγε… Αρμάνι επέστρεψε στον Παναθηναϊκό για τρίτη φορά στην καριέρα του. Ο 32χρονος φόργουορντ έκανε τα πρώτα του μπασκετικά βήματα στον Ηλυσιακό και σε ηλικία 17 ετών πήρε μεταγραφή για το «τριφύλλι», με το οποίο αγωνίστηκε ως το 2001, όταν και δοκίμασε την τύχη στο μαγικό κόσμο του ΝΒΑ για λογαριασμό των Γκρίζλις. Αγωνίστηκε εκ νέου στον Παναθηναϊκό την σεζόν 2002-03, ενώ τα επόμενα δύο χρόνια εντάχθηκε στην… φρουρά της Ρεάλ Μαδρίτης. Ακολούθησε μια τριετία (2005-08) στη Μόσχα για λογαριασμό της Ντιναμό και η επιστροφή του στον Παναθηναϊκό (2008-11), ενώ τα τελευταία δύο χρόνια αγωνίστηκε στην Αρμάνι Τζινς Μιλάνο.

Γιάννης Σίνης

Ο 22χρονος φόργουορντ-σέντερ (2,06 μ.) έκανε τα πρώτα του μπασκετικά βήματα στην Πάτρα και με τα χρώματα της τοπικής Απολλωνιάδας, ενώ την περσινή σεζόν αγωνίστηκε στο NCAA με το κολέγιο του Σαν Ντιέγκο (μ.ο 4,1 πόντους και 2,5 ριμπάουντ σε 33 συμμετοχές). Ο Γιάννης Σίνης αντιμετωπίζει πλέον μια μεγάλη πρόκληση στην καριέρα του, καθώς εντάχθηκε στο δυναμικό του ΑΓΟΡ και θα κάνει τα πρώτα του βήματα στην Α1.

Δημήτρης Τσαλδάρης

Ο 33χρονος γκαρντ γνωρίζει καλά την ελληνική πραγματικότητα, καθώς έχει αγωνιστεί σε Άλιμο, Πανελλήνιο, Περιστέρι, Άρη και Κολοσσό, αλλά και την ιταλική, αφού έχει φορέσει τις φανέλες των Νάπολι, Μοντεγκρανάρο, Σάσαρι και Μπιέλα. Η Μπιέλα μάλιστα, αποτέλεσε τον τελευταίο σταθμό του πριν μετακομίσει στη Νέα Κηφισιά, καθώς ξεκίνησε την σεζόν 2012-13 στην Ρόδο για λογαριασμό του Κολοσσού και την ολοκλήρωσε στην Ιταλία. Ο Δημήτρης Τσαλδάρης άνοιξε το καλοκαίρι ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα του, καθώς η Νέα Κηφισιά τον ένταξε στο «οπλοστάσιο» του Ηλία Παπαθεοδώρου.

Ιωάννης Παπαπέτρου

Ένας «Παπ» έφυγε από τον Ολυμπιακό, ένας πήγε. Ο πρώτος είναι ο Κώστας Παπανικολάου και ο δεύτερος είναι ο Ιωάννης Παπαπέτρου, ο οποίος συστήθηκε στους περισσότερους με την παρουσία του με τα χρώματα της Εθνικής Νέων. Το πανεπιστήμιο του Τέξας βέβαια, είχε προλάβει να τον γνωρίσει νωρίτερα, καθώς ο 19χρονος φόργουορντ πέρασε τη σεζόν 2012-13 αγωνιζόμενος (μ.ο 8,2 πόντους σε 34 συμμετοχές) με τα χρώματά του. Ο Ιωάννης Παπαπέτρου είδε, όπως και ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, το όνομα του να «παίζει» για τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό κι εκεί που όλα έδειχναν πως θα συνέχιζε τις σπουδές του στις ΗΠΑ, οι «ερυθρόλευκοι» ανακοίνωσαν την απόκτησή του.

Λουκάς Μαυροκεφαλίδης

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης πέρασε τα τελευταία δύο χρονιά στη ξενιτιά για λογαριασμό κυρίως της Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης, ενώ τέλειωσε σεζόν που ολοκληρώθηκε στην Ισπανία ενισχύοντας τις προσπάθειες της Μπαρτσελόνα στα playoffs. O 29χρονος φόργουορντ-σέντερ επαναπατρίστηκε για λογαριασμό του Παναθηναϊκού κι αφού πρώτα το όνομά του είχε «παίξει» και για τον Ολυμπιακό, ενώ την σεζόν 2012-13 είχε 14,5 πόντους, 5,3 ριμπάουντ και 1,4 ασίστ κατά μέσο όρο στο Eurocup με την Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης, στη VTB League είχε 15,5 πόντους, 6,3 ριμπάουντ και 1,8 ασίστ ανά αγώνα ενώ με την Μπαρτσελόνα μέτρησε 12 συμμετοχές (μ.ο. 6,5 π., 3,3 ριμπ.).

Μανώλης Παπαμακάριος

Ο Πανελευσινιακός βρήκε στο πρόσωπο του 33χρονου γκαρντ τον παίκτη εκείνον που θα ηγηθεί των προσπαθειών του στην δεύτερη παρουσία του στην Α1. Ο Μανώλης Παπαμακάριος αγωνίστηκε τα τελευταία δύο χρόνια στη Λαγκούν Άρο, αλλά το καλοκαίρι έγινε «σταχυοφόρος», με την ομάδα της Ελευσίνας να τον ντύνει με τα χρώματά της και να πραγματοποιεί συγχρόνως τη μεγαλύτερη μεταγραφή στην ιστορία της.

Νίκος Μπάρλος

Η Νέα Κηφισιά είναι… νέα και ωραία στην Α1 και ο Νίκος Μπάρλος αναμένεται να της δώσει πολύτιμες λύσεις τόσο με τις εμπειρίες που έχει αποκτήσει όσο και με την ποιότητα που τον διακρίνει. Ο 34χρονος πάουερ φόργουορντ προέρχεται από μία πολύ καλή χρονιά στην Α2 Ιταλίας με την Μπρέσια (μ.ο 11,4π., 5,1 ριμπ. και 1,2 ασ.), ενώ στο παρελθόν κι αφού έκανε τα πρώτα του μπασκετικά βήματα με την Απολλωνιάδα Πατρών, προσέφερε τις υπηρεσίες του κατά σειρά στον Απόλλωνα Πάτρας (1998-2005), στον Ολυμπιακό (2005-07), στην ΑΕΚ (2007-08), στον Άρη (2008-10) και στον Πανιώνιο (2010-12).

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα