Το ντεμπούτο του Μαυροπάνου στο... μικροσκόπιο! (pics)

Το ντεμπούτο του Μαυροπάνου στο... μικροσκόπιο! (pics)

Θάνος Σαρρής
Το ντεμπούτο του Μαυροπάνου στο... μικροσκόπιο! (pics)

bet365

Ψύχραιμος, aggressive και με σωστές τοποθετήσεις, ο Κωνσταντίνος Μαυροπάνος είχε ένα πολύ καλό ενενηντάλεπτο στην πρώτη του συμμετοχή στην Premier League, με αντίπαλο τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! Το gazzetta.gr τον παρακολούθησε και καταγράφει τα όσα έκανε.

«Καλύτερος από τον Μουστάφι». Το σχόλιο αυτό επαναλήφθηκε αρκετές φορές στο επίσημο twitter της Άρσεναλ, όταν ζητήθηκε από τους followers να σχολιάσουν την εμφάνιση του νεαρού Έλληνα στόπερ. Ο Ντίνος Μαυροπάνος έπαιξε για πρώτη φορά στην Premier League και ο Αρσέν Βενγκέρ τον έριξε απευθείας στα βαθιά! Απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μέσα στο Old Trafford. Ο 20χρονος όμως δεν... μάσησε, ούτε έδειξε να επηρεάζεται. Έκανε ολόκληρο 90λεπτο, δείχνοντας πολύ καλά στοιχεία. «Νομίζω ότι ήταν σταθερός. Είχε ένα τάκλιν στον Λουκάκου κάποια στιγμή που έθεσε τον τόνο του ματς. Ήταν γενναίος, μετρήθηκε σωματικά με τον Φελαϊνί στην περιοχή, πριν τον αφήσει να τρέξει. Είχε ένα πολύ καλό ματς σήμερα», τόνισε από την πλευρά του ο Τιερί Ανρί.

Ο Μαυροπάνος ξεκίνησε αριστερό στόπερ, δίπλα στον Τσέιμπερς και με μπακ στην πλευρά του τον Κολάσινατς. Απέναντι του είχε να αντιμετωπίσει έναν σέντερ φορ κλάσης, αλλά και σημαντικής σωματικής δύναμης, τον Ρομέλου Λουκάκου. Παράλληλα, είχε να αντιμετωπίσει τις κάθετες κινήσεις του Ερέρα και την αναζήτηση κενών χώρων από τον Λίνγκαρντ, οι οποίοι είχαν στόχο να αποπροσανατολίσουν την άμυνα της Άρσεναλ και να δημιουργήσουν χώρους, συγκεντρώνοντας περισσότερους παίκτες προς τα αριστερά του επιθετικού 1/3, με τον Λουκάκου να κινείται κυρίως στον διάδρομο ανάμεσα στον Μαυροπάνο και στον Κολάσινατς.

Μολις λίγα δευτερόλεπτα μετά τη σέντρα ο Έλληνας στόπερ έδειξε ότι... μόνο τρακ δεν έχει, ανεβαίνοντας ψηλά και «καθαρίζοντας» μιας φάση με τον Λίνγκαρντ. Στο 11' βγήκε πολύ aggressive πάνω στον Λουκάκου στο κέντρο, στέλνοντας τη μπάλα πλάγιο, ενώ στο 14' «καθάρισε» με ψύχραιμη κεφαλιά-πάσα προς τον Κολάσινατς. Δύο λεπτά αργότερα, τζάτζαρε ωραία τον Λουκάκου για να μαζέψει ο Οσπίνα. Στη φάση του γκολ, ο Μαυροπάνος επιτηρούσε τον Λουκάκου, ελέγχοντας τη φάση και φροντίζοντας να μην πέσει πρόωρα ώστε να τον βγάλει σε θέση βολής και να του κλείσει παράλληλα το σουτ. Η κλάση του Βέλγου του επέτρεψε να βγάλει μια σέντρα ακριβείας, η οποία οδήγησε τελικά στο τέρμα του Πογκμπά, όμως ο Μαυροπάνος χειρίστηκε καλά τη φάση απέναντι σε έναν φορ παγκόσμιας κλάσης.

Στο 25' ο Μαυροπάνος ανέβηκε ξανά ψηλά και βρήκε με τη μία τον Ιβόμπι, ενώ έδειξε την ψυχραιμία του στα επόμενα λεπτά κάνοντας σωστές, κοντινές μεταβιβάσεις είτε προς το αμυντικό χαφ, είτε προς τα αριστερά. Χάθηκε μόνο μια μεταβίβασή του στο 36', ενώ το λάθος που έγινε δύο λεπτά αργότερα δεν ήταν δικό του. Ο πρώην παίκτης του ΠΑΣ είχε μια ακόμα ωραία επέμβαση στο 42' και έκλεισε το ημίχρονο με μια ψύχραιμη τοποθέτηση.

Το πρώτο 45λεπτο του νεαρού στόπερ, λοιπόν, ήταν εξαιρετικό. Χωρίς να παίρνει πολλά ρίσκα, πρόσεχε πάντα τις τοποθετήσεις, του ανεβαίνοντας ψηλά μόνο όταν το επέτρεπαν οι συνθήκες, καλύπτοντας ωραία τα ανεβάσματα του Κολάσινατς μαζί με τον Τσάκα και αντιμετωπίζοντας με καθαρό μυαλό τις επικίνδυνες φάσεις. Είχε 92% ποσοστό ευστοχία στις πάσες, τρία κοψίματα, ένα διώξιμο, ένα μπλοκάρισμα, 31 επαφές με τη μπάλα και 4 επανακτήσεις κατοχής.

Λίγα λεπτά μετά τη σέντρα στο δεύτερο ημίχρονο, το aggressive παιχνίδι του οδήγησε στην αναγκαστική αλλαγή του Λουκάκου, χωρίς όμως σε καμία περίπτωση να παίξει αντιαθλητικά. Η είσοδος του Ράσφορντ έφερε ένα πιο ευέλικτο τακτικά σχήμα για τους «Κόκκινους Διαβόλους», με τον Μαυροπάνο να χρειάζεται πλέον να ελέγχει περισσότερο χώρο. Ο Ράσφορντ κινούταν περισσότερο δεξιά από ότι ο Λουκάκου, με τον Πογκμπά να αποκτά πιο ελεύθερο ρόλο και στα πρώτα λεπτά να αναζητά πέρασμα στην περιοχή και τον Λίνγκαρντ να κινείται στις παρυφές της περιοχής, προσπαθώντας να κινηθεί κάθετα. Συχνά ήταν εκείνος που έμενε χωρίς παίκτη, φροντίζοντας για την κάλυψη στο «κουτί», ενώ είχε πάντα το νου του για να είναι τακτικά σωστός και για να κρατά τις σωστές αποστάσεις από τους συμπαίκτες του.

Στο 59' έλεγξε τη φάση μπροστά στον Ράσφορντ για να μπλοκάρει ο Οσπίνα, ενώ στο 62' είχε ένα ακόμα ψύχραιμο διώξιμο με το κεφάλι σε σέντρα του Αλέξις. Στο 64' ο Βενγκέρ άλλαξε αριστερό μπακ, βάζοντάς του τον Νάτσο Μονρεάλ, όμως η αλλαγή δεν έδειξε να επηρεάζει τον νεαρό στόπερ.

Στο 69' βγήκε πολύ δυνατά πάνω στον Αλέξις, κράτησε μπάλα ανάμεσα σε τρεις αντιπάλους και έδωσε ψύχραιμα αριστερά στον Μονρεάλ. Η είσοδος του Φελαϊνί δημιούργησε νέες προκλήσεις, καθώς η ομάδα του Μουρίνιο προσπαθούσε να τον βρει στο «κουτί», ώστε να εκμεταλλευτεί το σωματικό του πλεονέκτημα. Στο 71' ο Μαυροπάνος πήρε μια σημαντική κεφαλιά προ του θηριώδους Βέλγου και στο 82' έκλεισε ωραία μαζί με τον Μονρεάλ και ο Ισπανός εξουδετέρωσε την επικίνδυνη φάση. Στο 90' ο Φελαϊνί είχε καλύτερη θέση, αλλά ο Ράσφορντ ήταν οφσάιντ και το γκολ που πέτυχε ακυρώθηκε.

Στο γκολ του Φελαϊνί που τελικά μέτρησε, ο Τσάκα ήταν εκείνος που αρχικά έχασε τον μέσο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τον Μαυροπάνο να έρχεται από πίσω και να είναι αδύνατον να αποσοβήσει το τέρμα.

Συνοψίζοντας, ο Κωνσταντίνος Μαυροπάνος κέρδισε το χειροκρότημα, κάνοντας ντεμπούτο σε μία δύσκολη έδρα, με μια Άρσεναλ που είχε πολλές αλλαγές. Ψύχραιμος με τη μπάλα στα πόδια έβγαζε ηρεμία στο παιχνίδι του, με επιλογές στις πάσες χωρίς ρίσκο και χωρίς εξεζητημένες επιλογές. Ήταν άψογος τακτικά, επιθετικός στις φάσεις, με σωστή αντίληψη σε καταστάσεις... συναγερμού στην περιοχή είτε με το κεφάλι είτε με τα πόδια και πάντα απόλυτα συγκεντρωμένος.

Τα πήγε πολύ καλά απέναντι στον Λουκάκου, βοήθησε στο να διατηρηθεί συμπαγής η άμυνα των Λονδρέζων μετά τις αλλαγές του Μουρίνιο, μιλούσε πολύ στους συμπαίκτες του και φρόντιζε να ελέγχει χώρους και αποστάσεις χωρίς να αποσυντονιστεί λεπτό! Τελικός απολογισμός: 92% ακρίβεια στις πάσες, 49 επαφές, 37 πάσες, 4 διωξίματα, 3 κοψίματα, δύο μπλοκαρίσματα, 1 τάκλιν, κανένα φάουλ! Μια εμφάνιση που δείχνει ότι το μέλλον του ανήκει!

 

Τελευταία Νέα