Περπέρογλου: «Η Μπάρτσα έχει μείνει στην εποχή του Πασκουάλ!»

Περπέρογλου: «Η Μπάρτσα έχει μείνει στην εποχή του Πασκουάλ!»
Ο πρώην παίκτης των «μπλαουγκράνα» και νυν της Χάποελ Ιερουσαλήμ, Στράτος Περπέρογλου μιλάει στη Euroleague Greece για τους «αιώνιους», τη Μπαρτσελόνα, τη ζωή στο Ισραήλ και τον παραλίγο «γάμο» του με την ΑΕΚ.

Ο Στράτος Περπέρογλου διανύει την τέταρτη συνεχόμενη σεζόν στο εξωτερικό. Μετά την διετή παρουσία του στον Ολυμπιακό έχει εξελιχθεί σε μόνιμο κάτοικο εξωτερικού αφού ακολούθησαν Κωνσταντινούπολη (Εφές), Βαρκελώνη και Ιερουσαλήμ (Χάποελ).

Ο 34άχρονος φόργουορντ έχει κατακτήσεις τρεις φορές την Euroleague και φυσικά είναι από τους πλέον αρμόδιους για να μιλήσουν για αυτήν.

Με αφορμή την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Μπαρτσελόνα ο Περπέρογλου μίλησε στη Euroleague Greece για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, για τη ζωή στο Ισραήλ, για τον Παναθηναϊκό και τον Τσάβι Πασκουάλ ενώ παραδέχτηκε την παραλίγο συμφωνία του με την ΑΕΚ.

Στράτο πες μας λίγο για το πως κυλάει η σεζόν με την Χάποελ Ιερουσαλήμ. Υπήρξε αλλαγή προπονητή και κάποιων ξένων παικτών. Παραμένετε ωστόσο στον στόχο του πρωταθλήματος....

Είναι μια πολύ περίεργη χρονιά μέχρι τώρα. Η ομάδα ξεκίνησε με αρκετές βλέψεις αλλά τα αποτελέσματα δεν ήταν καλά με αποτέλεσμα να αποκλειστούμε νωρίς από την Ευρώπη. Έχουν αλλάξει 3 προπονητές, 3-4 παίχτες. Είναι σίγουρα μια περίεργη εμπειρία που δεν έχω ξανασυναντήσει. Έχουμε τον στόχο του πρωταθλήματος ακόμα και με τον ερχομό το Κάτας δουλεύουμε καλύτερα πιστεύω αλλά πρέπει να αλλάξουν πολλά για να τα καταφέρουμε.

Αλήθεια πώς είναι η ζωή στην πόλη; Κάποιες φορές ακούμε στις ειδήσεις για τις εντάσεις που υπάρχουν σε κομβικές περιοχές της χώρας. Πως το αντιμετωπίζεται;

Είναι μια κατάσταση που οι ντόπιοι έχουν συνηθίσει και έχουν συμφιλιωθεί με την ιδέα ότι τα πάντα είναι ρευστά ανα πάσα στιγμή. Σαν ξένος φυσικά όταν ακούς κάποια πράγματα σίγουρα αισθάνεσαι λίγο άβολα. Η καθημερινή ζωή κυλάει φυσιολογικά, πρέπει βέβαια να αποφεύγεις συγκεκριμένα μέρη και να συνηθίσεις την ιδέα ότι εκεί που τρως στο διπλανό τραπέζι μπορεί να τρώνε φαντάροι με τα όπλα τους.

Πάμε λίγο στην Euroleague. Σου λείπει αρχικά το επίπεδό της και η εβδομαδιαία δράση της ως παίκτης;

Φυσικά και μου λείπει. Παρακολουθώ αρκετά παιχνίδια και κάθε βδομάδα υπάρχουν αρκετές εκπλήξεις και πολλά ανταγωνιστικά παιχνίδια.

Πώς κρίνεις την μέχρι τώρα παρουσία Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού;

Ο Ολυμπιακός πέρασε μια δύσκολη περίοδο, με αρκετή αμφισβήτηση και κάποια άσχημα αποτελέσματα, αλλά κατάφερε να μείνει ψηλά στη βαθμολογία και φαίνεται ότι θα έχει το πλεονέκτημα έδρας και πολλές πιθανότητες να βρεθεί στο Final 4. Έχει κάνει κάποια πολύ μεγάλα διπλά και αυτή είναι και η μεγάλη διαφορά με τον Παναθηναϊκό που εκτός έδρας δεν τα καταφέρνει καλά. Ο Παναθηναϊκός περνάει μια περίοδο που η ομάδα φαίνεται λίγο μπερδεμένη. Ελπίζω να τα καταφέρουν και οι δυο να πάνε Βελιγράδι, αν βέβαια δεν βρεθούν αντιμέτωποι στα playoffs.

Με αφορμή την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Μπαρτσελόνα κι έχοντας αγωνιστεί και στις δύο ομάδες, πες μας την άποψη σου για το παιχνίδι.

Ο Ολυμπιακός είναι ξεκάθαρο φαβορί. Η Μπαρτσελόνα έχει μείνει εκτός, και αυτό βέβαια ίσως είναι επικίνδυνο γιατί θα παίζει χωρίς άγχος και είναι μια ταλαντούχα ομάδα που φαίνεται ότι με τον Πεσιτς έχει βελτιωθεί αρκετά. Πιστεύω όμως ότι ο Ολυμπιακός θα κερδίσει, έχει μεγαλύτερο κίνητρο και το χρειάζεται περισσότερο.

Έζησες δύο χρόνια στην Βαρκελώνη, έχεις άποψη για το τι φταίει κι οι Καταλανοί για δεύτερη σερί σεζόν δεν πάνε καλά....

Η ομάδα έκανε ένα κύκλο με τον Πασκουάλ στον πάγκο, και δυσκολεύεται να μπει σε μια νέα εποχή και να χτίσει κάτι καινούργιο. Πέρσι ουσιαστικά ήταν μια "βόμβα" που έσκασε στα χέρια του Μπαρτζωκα με ένα ρόστερ που δεν επέλεξε αποκλειστικά αυτός και για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά προβληματίζει. Δεν είναι εύκολο να χτιστεί μια ομάδα από την αρχή, όσα λεφτά και αν ξοδέψεις.

Σκέφτεσαι τον επαναπατρισμό ή όπως ο Ζήσης έχεις βρει ρυθμό στο εξωτερικό;

Δεν θα έλεγα όχι στο να γυρίσω, όταν έχεις οικογένεια το να αλλάζεις συνέχεια χώρες είναι λόγο κουραστικό, ειδικά όσο μεγαλώνουν τα παιδιά. Αν υπάρχει κάτι σίγουρα θα το εξετάσω.

Υπήρξε φήμη πως σε προσέγγισε η ΑΕΚ. Ισχύει και αν θεωρείς πως υπάρχει περιθώριο συνεργασίας με κάποια ελληνική ομάδα στο μέλλον;

Ναι η αλήθεια είναι ότι με προσέγγισε η ΑΕΚ, γύρω στα Χριστούγεννα, η ομάδα μου είχε αποκλειστεί από το Eurocup, αλλά τελικά δεν με άφησαν. Για τον αν υπάρχει περιθώριο συνεργασίας με κάποια ελληνική ομάδα θα δούμε το καλοκαίρι.