«Το... τραγουδάκι του Μπαρτζώκα για τους τραυματισμούς κουράζει»! (pic)

«Το... τραγουδάκι του Μπαρτζώκα για τους τραυματισμούς κουράζει»! (pic)

Gazzetta team
«Το... τραγουδάκι του Μπαρτζώκα για τους τραυματισμούς κουράζει»! (pic)

bet365

Η Μπαρτσελόνα βιώνει παρατεταμένη κρίση και η Mundo Deportivo εξήγησε ότι ο Γιώργος Μπαρτζώκας είναι ένα από τα προβλήματα των Καταλανών!

Η ήττα από την Μπιλμπάο στο Palau Blaugrana ήταν το τελευταίο πλήγμα για την Μπαρτσελόνα που θα στερηθεί τον Τζάστιν Ντόλμαν για τις επόμενες δέκα ημέρες λόγω τραυματισμού στο δεξί πόδι ενώ έχει χάσει έδαφος στη μάχη για την πρόκριση στα playoffs της EuroLeague, μετρώντας οκτώ συνεχόμενες εκτός έδρας ήττες στη διοργάνωση.

Οι Καταλανοί έχουν μάθει να ζουν με τις απουσίες από τις αρχές της σεζόν. Δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά βλέποντας τον έναν παίκτη μετά τον άλλον στο ιατρικό δελτίο, γεγονός που δεν επιτρέπει στον Γιώργο Μπαρτζώκα να δουλέψει όπως θα ήθελε στους «μπλαουγκράνα». Μετά, λοιπόν, την ήττα από τους Βάσκους ο Jose Ignacio Huguet της Mundo Deportivo εξήγησε ότι οι τραυματισμοί δεν πρέπει να αποτελούν πλέον δικαιολογία, τόνισε ότι ο Έλληνας κόουτς είναι μέρος του προβλήματος και έφερε ως παράδειγμα τη Ρεάλ Μαδρίτης!

«Ουδείς μπορεί να αρνηθεί ότι οι τραυματισμοί έχουν πληγώσει φέτος την Μπαρτσελόνα. Η ομάδα έχει περάσει πολλές αναποδιές. Είναι πολύ δύσκολο να δουλέψεις και να διεκδικήσεις τους στόχους υπό αυτές τις συνθήκες, από τη στιγμή μάλιστα που προσπαθείς να εφαρμόσεις ένα νέο πρότζεκτ, με νέο προπονητή και νέες ιδέες που έχεις αποφασίσει να αναπτύξεις. Παρ' όλα αυτά, το... τραγουδάκι των τραυματισμών που επαναλαμβάνει ο Γιώργος Μπαρτζώκας για να δικαιολογήσει κάθε ήττα της ομάδας του έχει αρχίσει να κουράζει. Οκτώ συνεχόμενες εκτός έδρας ήττες στην EuroLeague; Φταίνε οι τραυματισμοί. Παίκτες που δεν μπορούν να φτάσουν στο επίπεδό τους; Φταίνε οι τραυματισμοί των συμπαικτών τους που τους επηρεάζουν. Ήττα στο Palau Blaugrana από την Μπιλμπάο, την 9η στη Liga Endesa; Φταίνε οι τραυματισμοί. Μην συνεχίζετε άλλο!

Οι τραυματισμοί μπορούν να εξηγήσουν ότι η Μπαρτσελόνα παίζει χειρότερα και ότι χάνει περισσότερα παιχνίδια από αυτά που ενδεχομένως να έχανε υπό φυσιολογικές συνθήκες, όμως δεν μπορούν να δικαιολογήσου τα πάντα! Αρχικώς η Μπαρτσελόνα ρίχνει την ευθύνη στους τραυματισμούς για να δικαιολογήσει το κακό χτίσιμό της. Αν μια ομάδα τοπ επιπέδου ξεκινάει τη σεζόν με μόλις δυο ψηλούς κι έναν καθαρό πλέι μέικερ, έχει τον ίδιο ρίσκο που έχει μια Φεράρι χωρίς λάστιχα για την βροχή. Όσο λάμπει ο ήλιος, όλα θα είναι καλά. Όταν όμως αρχίσει η βροχή, θα αρχίσουν να φαίνονται τα προβλήματα. Και προφανώς και δεν θα φταίει η βροχή αν η Φεράρι βγει από την πορεία της.


Δείτε τι συμβαίνει στη Ρεάλ Μαδρίτης. Φέτος έχει αντιμετωπίσει τους τραυματισμούς των Γιουλ, Ντόντσιτς, Ρέγιες, Ρούντι, Ράντολφ, Ματσιούλις, Νοτσιόνι, Τόμπκινς και Τέιλορ. Ουδέποτε εμφανίστηκε κρίση σε ό,τι αφορά την αγωνιστική ταυτότητα και τα αποτελέσματα της ομάδας ενώ δεν χρειάστηκε να υπογράψει κάποιον νέο παίκτη! Τα ίδια και στην Μπασκόνια, με τον Μπομπουά, τον Χάνγκα, τον Σενγκέλια, τον Τιγί και τον Μπάντιγκερ ενώ ο Σεντεκέρσκις ήταν εκτός για κάποιες εβδομάδες για να συμμετάσχει στο EuroBasket U-18. Η απόδοσή της δεν επηρεάστηκε ιδιαίτερα ενώ ήλθαν στα μέσα της χρονιάς οι Πριχιόνι, Μπάντιγκερ και Λαπροβίτολα.

Το δεύτερο μεγαλύτερο πρόβλημα της Μπαρτσελόνα είναι η έλλειψη χαρακτήρα. Συμβαίνει από τότε που αποχώρησαν ο Πιτ Μάικλ, ο Ρότζερ Γκριμάου και ο Βίκτορ Σάδα. Ηγέτες που μπορούσαν να παρασύρουν τους συμπαίκτες τους και να βγουν μπροστά στα δύσκολα. Η σύγκριση με τη Ρεάλ πονάει την Μπαρτσελόνα αφού οι Μαδριλένοι διαθέτουν τον Γιουλ, τον Νοτσιόνι, τον Ρέγιες, τον Ρούντι, ακόμα και τον Λούκα Ντόντσιτς, μολονότι είναι μόλις 17 ετών.

Το τρίτο πρόβλημα είναι ο ίδιος ο Μπαρτζώκας! Ένας προπονητής πρέπει να είναι έτοιμος να παίρνει το καλύτερο από τους παίκτες του, ακόμα και στις πιο αρνητικές καταστάσεις. Γνωρίζουμε ότι η κατάσταση δεν είναι ιδανική και ότι υπάρχουν τραυματισμοί. Μπορείς να ανταπεξέλθεις; Μπορείς να βγάλεις το κλαμπ από την κρίση; Η απάντηση θα έπρεπε να είναι "ναι". Αλλιώς η Μπαρτσελόνα δεν χρειάζεται έναν προπονητή που μπορεί να κερδίζει μόνο όταν οι συνθήκες είναι ευνοϊκές. Μπορεί η Μπαρτσελόνα να παίξει καλύτερα και να κερδίζει παρά τα προβλήματα τραυματισμών; Όποιος απαντήσει αρνητικά, δεν έχει θέσει σε αυτή την ομάδα. Για τον ίδιο λόγο αποχώρησε ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς πριν από 9 χρόνια. Σταματήστε να επικαλείστε τους τραυματισμούς και αρχίστε να κερδίζετε παιχνίδια»

 

ΜΠΑΣΚΕΤ: ΙΣΠΑΝΙΑ Τελευταία Νέα